Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dnešní době jsou nejcennějším zbožím informace. Film Kandidát ukazuje velkou moc médií, která manipulováním s událostmi mohou ovlivňovat celý svět. Příběh sleduje zákulisí politické kampaně kandidáta na prezidenta. Do volby hlavy státu zbývají 2 měsíce. Úspěšný a vlivný majitel reklamní agentury Adam Lambert přijímá lukrativní zakázku. Má realizovat prezidentskou kampaň pro zvláštního kandidáta - nevýrazného, maloměstského podnikatele. Cílem je pouze rozvířit politické vody a ubrat pár hlasů protistraně. Lambert je zvyklý bez skrupulí každým manipulovat a vždy dosáhnout svého. Jenže na večírku v klubu se nechá vyprovokovat a uzavře sázku se svým rivalem - Ivanem Mullerem, který pracuje pro jasného favorita celých voleb. Ve hře je přibližně sedm miliónů eur. Lambert vsadil všechen svůj majetek na jediného koně, neznámého kandidáta. Zapřísáhnul se, že z této nuly udělá nového prezidenta, a to rovnou v prvním kole prezidentských voleb... Kandidát zobrazuje, co se na politické scéně děje nebo velmi lehce udát může. Je cynickou analýzou společnosti, která se nechá manipulovat bohatými a mocnými. Ti, kteří tahají za nitky, vytvářejí svět, ve kterém mizí hranice mezi pravdou a iluzí či dobrem a zlem. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (409)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Som prekvapený, ako ma film, ktorý som vôbec nemal v pláne pozerať, príjemne prekvapil. O sile médií a reklamy som sa nepotreboval presviedčať, na film Vrtieť psom si ešte pamätám, ale dôležité pre mňa je, že v poslednej dobe sa pri sledovaní slovenských filmov nemusím pýriť. Nie je to samozrejme ani zďaleka to, na čo by som mohol byť hrdý, ale smerovanie je dobré. A tri hviezdičky nie sú výrazom sklamania. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo celkom vydarená satira. Formálne vypiplaná (až na ten zvuk) ale nie samoúčelne - jej strihové i filtrové vizuálne pojatie ide ruku v ruke s povrchnou efektnosťou sveta reklamy, do ktorého je zasadená. Humorom síce len občasne, ale zato trefne pretkaná. Prvý krát vo filme vyslovuje česko-slovenské fóry, ktoré si o to dlho žiadali (scéna v MacDonald’s kraľuje) a robí to vkusne, že sa zasmejú Slováci i Češi. Hlavná postava charizmatická a uveriteľná, Marek Majeský do nej dobre obsadený. Kandidát je veľmi slovenský film, ale nie v zlom zmysle slova. Reflektuje skrývanie absencie duchaplnosti za glamour "hodnoty", shoppingovosť a politickú diskutabilnosť krajiny. Štvrtú hviezdu nedávam, lebo si niesom istý, do akej miery to robí vedome. V tejto pochybnosti ma drží tiež rádoby prekvapivá záverečná pointa, našróbovaná na film umelo, aby mal divák potrebu s tvorcami debatovať o tom, ako to vlastne skončilo. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nunka vsetko napisala velmi vystizne aj za mna:) S privretými oboma očami aj mojim tretím okom to na tie **** vydá. Marketingová kampaň zabrala, kiná sú prekvapujúco (polo)plné, našťastie za tou všetkou reklamou nie je prázdno. Na herecké výkony najmä Marka Majeského ako ústrednej postavy som si musel najskôr zvyknúť, predsa len slovenská telenovelistická shitná produkcia zanechá v človeku stopy:) Ako celok veľmi SVIEŽI filmík, ktorý aj vďaka svojej formálnej stránke zaujme a najmä - ten cynizmus ohľadom prezidenta Potôňa, ten bol skutočne parádny ! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Politická satira? Ani bych neřekl. Komedie? To už vůbec ne. Spíše jen cynický pohled do zákulisí prezidentských voleb, před kterými si všemocná lobby rozehrává svoje vlastní hry. Popravdě čekal jsem sofistikovanou Kancelář Blaník, ale i tohle mělo něco do sebe a upřímně řečeno ten recept, se kterým přišel Lambert, by zaručeně fungoval. Líbil se mi i styl, jakým byl film natočen, přičemž místy zavanul nádech Ritchieho a vůbec britských kriminálek, které mám rád. S herci jsem neměl problém. Majeský byl trefou do černého, stejně jako ostatní herci včetně Pavla Slabého, jehož role kněze montujícího se do politiky, mi ovšem přišla jako zbytečné plivnutí do tváře církve. Ale budiž. Spokojenost. 75% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kámoš Big Bear filmu dosť naložil a tak som sa rozhodol pristupovať s odstupom a čakať, či si ma film získa. Musím otvorene povedať, že ma film milo prekvapil. Moderný prístup, strih, dobrá hudba ladiaca s atmosférou a konečne dialógy pri ktorých nemusím od hanby prevracať oči. Oceňujem i to, že nikto nepretlačil nejakú trápnu posteľovú scénu, ako je to posledné roky zvykom. Herci zahrali výborne, zvlášť I. Majeský, ktorého seriálové polohy neznášam, predviedol slušný výkon. M. Hilmerová stále pekná a talentovaná a nejaký zlý herecký výkon som nezaregistroval. Veľmi ma prekvapil dobrý humor, zvlášť česko-slovenské uťahovanie, ktoré vyvrcholilo v super scéne v McDonalde. Fakt som sa schuti zasmial, pretože z týchto vecí si rád uťahujem i ja. (kotouč namiesto puk, kopaná namiesto futbalu, branka namiesto gól...), ale ok. Dúfam, že to Česi zoberú s nadhľadom a neurazia sa. Podľa mnohých recenzií čítam, že sa na tom pobavili i oni sami, takže je to ok. Film má úplne skvelý príbeh, niečo také tu ešte nebolo, navyše je to max. aktuálne. Film má zaujímavý zahraničný look a nehodnotím tak, pretože som Slovák. Hodnotil by som rovnako, či by už to bolo z Poľska, Srbska či Ruska. Slovensko-Česká spolupráca sa vydarila a chcelo by to viac takýchto nápaditých filmov. 80%. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (27)

  • Blonďáčik (Michal Kubovčík) si protirečí, keď sa na začiatku filmu sťažuje, že musel chodiť na dovolenky do Bulharska a po príchode do Prahy na konci filmu, naopak, tvrdí, že predtým bol v živote najďalej v Šamoríne. (MontyBrogan)
  • Snímka sa premietala v 35 krajinách sveta, vrátane USA, Kanady, Austrálie, Japonska, niekoľkých prehliadok a festivalov vo Francúzsku, Vietname či Srbsku. V tomto drží v ére samostatnosti Slovenska primát. O zakúpenie práv na adaptáciu diela bol dokonca veľký záujem z Nemecka a Chorvátska. (Biopler)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Reklama

Reklama