Reklama

Reklama

VOD (1)

Bylo nebylo....Žil kdysi jeden kupec, jehož nejmilejší dcera se jmenovala Kráska. Kupec přišel o vše během strašlivé bouře a jeho rodina byla zruinována. Jednoho dne ztracen uprostřed lesa objevil něco úžasného, hrad plný bohatství. Za utrženou růži pro Krásku, však obludné Zvíře požadovalo jeho smrt. Kráska se obviňuje za jejich strašlivé rodinné neštěstí a rozhodne se obětovat místo milovaného otce. Nicméně, to není smrt, která jí čeká v hradě Zvířete, ale spíše zvláštní magický život, radost a melancholie. Vyzbrojena jen svou odvahou a otevřeným srdcem, Belle triumfuje nad nebezpečím. Jak už to v pohádkách bývá, všechno dobře dopadne. Kráska se do zvířete zamiluje, princi se vrátí jeho původní podoba a budou žít štastně a spokojeně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (311)

klerik 

všechny recenze uživatele

Európania ukázali, že vedia byť podobne pompézni ako Amíci (ZLOBA), a ich film má fekt veľa efektov. Ale samotné triky nie sú nijako ohurujúce a uberajú filmu na živosti. Trochu menej tupé ako JACK, ZABIJAK OBROV, ale vo výsledku podobne rozpačité. Francúzom viac pristanú menšie a temnejšie filmy ako BRATSTVO VLKA alebo FANTÓM PARÍŽA... ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek české pohádkové klasiky Panna a netvor jsem si novou francouzsko-německou adaptaci nechtěl nechat ujít. Ovšem kvůli nepochopitelnému českému dabingu v kinech jsem si musel počkat až na doma. Potenciál tam určitě byl větší, obešel bych se bez zakletých psů, protivných sester i dalších šablonovitých postav nebo některých toporných dialogů, ale jako pohádková fantasy podle klasické předlohy mě to minimálně po výpravné a vizuální stránce naprosto uspokojilo. Snad jen to odhalení pravé podoby hostitele mohlo trochu počkat, na můj vkus snímek příliš brzy ztratil kus ze svého kouzla. Pozitivně hodnotím i obsazení hlavní dvojice a tak jen četné výše uvedené nedostatky a negativa mi překazily přidat čtvrtou hvězdu. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Krasavec a Zvířeřiť. No vida, poslat tam tomu přerostlému paviánovi někoho "růžovoučkého", hned by z toho byl tak trochu jiný film. Tohle bylo sice tak trochu jiné, nicméně klasický a předvídatelný příběh převažoval. Děvče s nadupaným dekoltem by rádo zažilo perverz, ale kupodivu i zakletý maník není příliš zkušený ve zkoumání tělesných otvorů, raději s dívkou pravidelně povečeří u Ratha v sedm. Překvapivě se ve filmu toho moc nedělo, tedy ne tolik, aby film musel být tak dlouhý. Posléze se vysvětlilo, jak náš těžce zkoušený hrdina ke svému prokletí přišel, to bylo něco méně propíraného. Úplně nejhorší bylo sbližování krásky se zvířetem, u kterého se dal chytnout záchvat smíchu, případně nebylo daleko k auto-felaci. Vincent Cassel měl být hezoun, jenže při pohledu na něj si vybavíte leda tak vyslance pekel. Léa Seydoux byla celkem dobrá volba, určitě by nejeden panic zaplesal nad jejími vnadami. Ještě mně zbývalo odhadnout okamžik, tu scénu, v níž se nadržená kráska do bestiálního Zvířete zamilovala. Ač jsem pozorně pátral, tak nic, jen scenárista věděl, kdy a jak k tomu došlo. Film nešetřil se CGI. Digitální bylo snad všechno, když ne vše, tak fauna i flóra určitě ano. Maska příšerná, působila také digitálně, vyděsil by se jen dement. Ano, verze to byla brilantně dementní, občas se objevil i nějaký ten schopný režijní nápad. Ve výsledku to byl film, který je spíše k smíchu. Ovšem lze ocenit i odvahu tvůrců, že měli potřebu se pěkně vyteplit na divácích. Po tomhle propadáku už snad dá režisér Christophe Gans pokoj. 40% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Klasický pohádkový příběh, který je zde trošku potemnělý. Považuju za dobrý nápad natočit část příběhu v zímním období, kdy je krajina pod sněhem a ledem. Dodává to zvláštní atmosféru a samozřejmě jisté neopakovatelné kouzlo. Scenérie byly nádherné. To se povedlo. Animátoři si dali záležet. Triky a efekty se taky povedly. Jsou nápadité. Vizuální stránka mým očím krásně lahodila. Bála jsem se, aby tohle vyprávění zbytečně nesklozávalo k lacinému hororu. To by bylo na škodu. Nápad se zlatou laní považuju za velké plus. Dost to o Zvířeti vysvětluje. Nepamatuju se, že bych o zlaté lani v souvisloti s tímto příběhem slyšela nebo o tom někde četla. Mám tenhle příběh moc ráda a ráda se jím taky nechávám dojímat. K absolutnímu štěstí mi ale ještě něco chybělo. Jsem chtěla víc. Vincent Cassel mi se svou drsnou vizáží vůbec nevadil. Dokonce se mi tu líbil. Tenhle chlap taky zraje jako víno. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kráska a zvíře má mnoho filmových verzí, každá z nich má svá plus a ta má samozřejmě i tato. Začnu u mínusů, pokus o dramatizaci, oživení, nevím o co všechno, v podobě zapletení jednoho z Belliných bratrů s městským bossem - proboha proč? Její reakce na prostředí zámku byla poněkud zvláštní. Nevěřím tomu, že by se někdo, kdo by se bál o život, zaobíral vytvářením složitého účesu, navěsil na sebe hromadu šperků a bloumal po tom strašidelném zámku. Normálnější by bylo naostřit lžíci o dlaždičku a těžký náhrdelník přivázat jako závaží k řemdihu. Zvíře vypadalo jako kříženec lva a žáby (o to hůř, že v maskované i lidské podobě), neumím si představit okolnosti, za nichž by k tomu mohlo dojít. Zápletka se zlatou laní a ztrátou velké lásky (co lásky, ve skutečnosti chlapec přišel o rodinu) byla taky divně cítit umělou hmotou a chemií v cukrové vatě. Kráska nebyla vůbec ošklivá, jen taková typická nerozlišitelná blondýnka, takže jsem se musela podívat do obsazení, abych si ověřila, že ty osudové ženy tam jsou ve skutečnosti dvě. K těm plusům, ty růže a bíglíci jako loutky i jako skuteční psi byli opravdu krásní. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení začalo dne 5. listopadu 2012 v Berlíně v Babelsberg Studios. (Gyorgy)
  • Scénář nevychází z předešlých adaptací, které stvořili Jean Cocteau a poté Walt Disney, ale z původního příběhu z roku 1740 od Madame de Villeneuve. (Gyorgy)

Související novinky

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Známe první novou bondgirl?

Známe první novou bondgirl?

10.10.2014

Zatímco agent 007 mění tvář jen jednou za čas, jeho dámská společnost je pokaždé čerstvá. A stejné to bude i ve čtyřiadvacáté bondovce, kterou začne Sam Mendes (Skyfall) točit už letos v prosinci.… (více)

Reklama

Reklama