Reklama

Reklama

VOD (1)

Bylo nebylo....Žil kdysi jeden kupec, jehož nejmilejší dcera se jmenovala Kráska. Kupec přišel o vše během strašlivé bouře a jeho rodina byla zruinována. Jednoho dne ztracen uprostřed lesa objevil něco úžasného, hrad plný bohatství. Za utrženou růži pro Krásku, však obludné Zvíře požadovalo jeho smrt. Kráska se obviňuje za jejich strašlivé rodinné neštěstí a rozhodne se obětovat místo milovaného otce. Nicméně, to není smrt, která jí čeká v hradě Zvířete, ale spíše zvláštní magický život, radost a melancholie. Vyzbrojena jen svou odvahou a otevřeným srdcem, Belle triumfuje nad nebezpečím. Jak už to v pohádkách bývá, všechno dobře dopadne. Kráska se do zvířete zamiluje, princi se vrátí jeho původní podoba a budou žít štastně a spokojeně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (311)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ďalší (márny) pokus aspoň sa priblížiť kvalite Herzovho klenotu. Na prvý pohľad je všetko v poriadku, "americká" réžia, lahodný vizuál, super hudba a fajn herci. Lenže čo z toho, keď niekto zabudol vystavať ústredný romantický motív? Zbližovanie panny a netvora prebieha tak, že v jednej scéne sa ho kráska bojí, v ďalšej je naňho drzá, potom mu dáva krámové hubové polievky a v nasledujúcej scéne už je doňho nepochopiteľne a bezdôvodne zamilovaná. Veľká škoda, že sa zabudlo na to podstatné. Veľké trikové finále už potom iba odzívate... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já opravdu nechápu proč zrovna ve Francii vzniká taková množství remaků, které kromě herců nemají vůbec nic, co by mohly nabídnout. Čistě jenom proto, že se pokaždé klasická témata snaží natočit naprosto klasicky a tak, jako už to někdo zkoušel předtím a tenkrát (jelikož byl první) dokázal i uspět. Napadá mě teď z hlavy Fanfán Tulipán nebo Angelika. Tahle Kráska a zvíře má třeba náznaky, že by chtěla být jiná, ale svojí pohádkovostí a fantaskností ve výsledku nenabízí nic jiného, než klasickou pohádku s klasickým námětem a klasickým průběhem. Aspoň, že ta Léa Seydoux se tady trošku ukázala. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €33miliónov($45miliónov)Tržby Celosvetovo $33,100,000▐ úplne v pohode táto fantasy rozprávka môže konkurovať americkým $200miliónovým produkciám, Christophe Gans opäť vsadil na temnejšiu ponurú atmosféru a tá mu sedí pri jeho štýle prezentácie, k tomu dobré obsadenie, kamera, triky, kostýmy, príbeh dosť prehľadne podaný, slušný priemer /60%/ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V Mufasu s dlouhým ocasem zakletý nimrod osaměle čeká ve své honitbě na krásnou pannu (nehledat prosím skryté podtexty).. Známý pohádkový příběh v Gansově stylizaci zaujal výtvarností na hraně kýče a já si užíval všechen ten rozteklý vosk ze svíček, plevelem zarostlé vitráže, opulentní kostýmy i Léu Seydoux v roli beastgirl. Škoda jen, že scénám sbližování nebylo věnováno tolik prostoru a intenzity jako digitálním obrům, lostomilým hafáčkům a přiblblému příbuzenstvu. Během dívání jsem se na oko vážně zeptal dcery, kdo zvířeti vaří ty hostiny, uklízí, pere a žehlí a ona mi v klidu odvětila, že je to kouzlo. Nezapomínejme na to… ()

Psema 

všechny recenze uživatele

"To muselo dát práci, co? A přitom, taková blbost!" Máš pravdu, Simonko. Gans si hezky hraje s barvičkami a lavíruje na hraně opulentního a odpudivého kýče, úchvatně máchá kamerou a překvapuje víceméně povedenou trikovou omáčkou z ranku evropské Sněhurky a lovce. Jenže k čemu to, když příběh v kritických bodech nedává moc smysl (zamilovanost proběhla kde?), chemie je pod bodem mrazu (Cassel je v téhle verzi fakt odpornej slizoun) a poměrně vratká je i samotná konstrukce retrospektivního vyprávění, v němž se třepí motivy, ale nakonec zůstane adekvátně zakončený jen jejich zlomek. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak i Francouzi chtěli svoji předigitalizovanou matlanici level Mocný vládce Oz meets Jack a obři meets Kletba bratří Grimmů, ale bohužel ne "meets Silent Hill", takže ve výsledku není vůbec o co stát. Léa Seydoux je hezká, toť vše. 50% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Christophe Grandpierre, Sandra Vo-Anh / Predloha: Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve - Beauty and the Beast | Hudba: Pierre Adenot | Distribúcia: Pathé | Štúdio: Eskwad, Pathé, Studio Babelsberg | Rozpočet: 35 miliónov € | Tržby: 49,1 milióna $ | Ocenenia: Spolu - 1 výhra a 3 nominácie || Dokonalý prípad výťazstva formy nad obsahom. Je veľká škoda, že sa i ostatné svetové produkcie opičia po Hollywoode, a cpú všade digitálne prostredie a postavy, kým sa príbeh a charaktery zanedbávajú. Naozaj krásny vizuál za rekordne nízky rozpočet, ktorý vďaka nefunkčnosti vzťahov skončí v bedni jednorázoviek. 55% | FullHD, THX, HU DTS | ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vlažné očakávania sa potvrdili. Aj keď je fajn, že tvorcovia sa nenechali uniesť sladkými variáciami príbehu à la Disney, chýbala tomu režisérska zdatnosť a hlavne nadhľad. Gansov rutinérsky štýl odniesla tentokrát klasika, ktorá si to nezaslúžila. Vizuálne a hudobne úchvatné, myslím, že to naznačil do značnej miere už trailer a nechal ma zmiasť. Čo sa týka hercov, tak som mal problém hlavne s Bellynimi sestrami, ktorých výkon bol tragický. Neviem, či to groteskné herecké stvárnenie ich rolí bolo zámerné, ale rušilo to celkový zámer o temnejšiu atmosféru. Tú kazil aj maskérsky fail postavy netvora, ktorý sa viac podobal na narniovského Aslana, než na tvora, ktorý by mal naháňať strach. Chémia medzi hlavnými predstaviteľmi tiež len tesne nad bodom mrazu. Premena a prerod kráskynej nenávisti až po lásku ku zvieraťu absolútne nehmatateľná a moc tomu nepomohli ani dialógy. Vynahrádzal to samozrejme pohľad na Belle, ale s celkovým dojmom to pohnúť nedokázalo. Kupodivu to ale celé plynulo celkom rýchlo a aspoň to nebola taká nuda. Ale zhrniem to ako rozprávku pre nenáročných dospelých, ktorá si nezaslúži návštevu kina. 55%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Když pominu, že netvor nevypadal jako netvor, ale jako snědší bratr Aslana, tak jsem vcelku ráda alespoň za ty dary, kdy se zhruba drželi základní dějové linky známé klasiky o panně a netvorovi. Neměla jsem s upraveným příběhem větší problém. Výprava se v globálu povedla a podle akčního závěru si říkám, že tohle asi úplně nebude pro dětské publikum. Konec ovšem zcela pozměnil veškerá očekávání a mé uspokojení z příjemně stráveného, pohádkového večera bylo tatam. Těšila jsem se na drama lásky, která měla postupem času vyklíčit. Těšila jsem se na Bellin útěk zpět do hradu, aby zachránila netvorův život, který po ní steskem umíral ... Jaké bylo mé zklamání. Nic z toho a to je škoda. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kráska a zvíře má mnoho filmových verzí, každá z nich má svá plus a ta má samozřejmě i tato. Začnu u mínusů, pokus o dramatizaci, oživení, nevím o co všechno, v podobě zapletení jednoho z Belliných bratrů s městským bossem - proboha proč? Její reakce na prostředí zámku byla poněkud zvláštní. Nevěřím tomu, že by se někdo, kdo by se bál o život, zaobíral vytvářením složitého účesu, navěsil na sebe hromadu šperků a bloumal po tom strašidelném zámku. Normálnější by bylo naostřit lžíci o dlaždičku a těžký náhrdelník přivázat jako závaží k řemdihu. Zvíře vypadalo jako kříženec lva a žáby (o to hůř, že v maskované i lidské podobě), neumím si představit okolnosti, za nichž by k tomu mohlo dojít. Zápletka se zlatou laní a ztrátou velké lásky (co lásky, ve skutečnosti chlapec přišel o rodinu) byla taky divně cítit umělou hmotou a chemií v cukrové vatě. Kráska nebyla vůbec ošklivá, jen taková typická nerozlišitelná blondýnka, takže jsem se musela podívat do obsazení, abych si ověřila, že ty osudové ženy tam jsou ve skutečnosti dvě. K těm plusům, ty růže a bíglíci jako loutky i jako skuteční psi byli opravdu krásní. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pohádka znovu ožívá, jen v rukou jiných tvůrců, s jinými herci, s jiným rozpočtem. A tím pádem i s rozdílnou vládou počítačových kouzel. Klasickému příběhu o dívce, prokletém zámku a s jeho neméně prokletým pánem nechybí cit pro výtvarnou stránku, zelená plátno však tvůrci nezapřou. Výsledek nezklamal, ale prostě mnou jen projel a nic moc nezanechal. Herci fajn. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na počudovanie vôbec nie najhorší počin. Nie som veľmi na romantické filmy, priznám sa, že len zopár mi skutočne učarovalo natoľko, aby som si ich zapamätal. Za zmienku stojí napríklad "Pýcha a predsudok" či z môjho pohľadu najemotívnejší film všetkých čias "A moment to remember". Keď však ide o kombináciu tohto žánru napr. s fantasy, ba dokonca thrillerom, pričom divák nemusí pregĺgať to množstvo sladkých rečí a prejavov s tým súvisiacich, dá sa to zvládnuť. Samotný snímok má svoje čaro, obsahuje silnejšie i slabšie stránky či už z pohľadu dramatizácie alebo atmosférických pasáží. Je to taká pohodička ideálna rozprávka pred spaním, ktorá nijak neurazí, ani mimoriadne nesklame. Koniec dobrý, všetko dobré ... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jestli tohle měla bejt předělávka Herzovy verze, tak je to teda sakra krok vedle. já neříkám, že ten film nějak extra žeru, ale jako malej zasran jsem z něj přeci jenom měl naděláno v gatích. tohle nemá nic nemá to atmosféru nemá to pořádný herce necítíte z toho žádný emoce. Prostě nula od nuly pošla. vizuálně to sice vypadá slibně, ale to jaksi nestačí. alespoň mě teda určitě ne. narazil jsem na to náhodou a dlouho přemýšlel jestli do toho mám jít nebo ne. Mno teď už tu odpověď bohužel znám...15% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Keby si sa mi odovzdala, splním ti každé želanie..." Mám rád filmové rozprávky a tie z hororovým nádychom snáď ešte viac. Vizuálne dosť pôsobivé, dialógov mohlo byť viac, ale inak musím pochváliť, že sa niečo podobné vôbec natočilo. Tento žáner nie je filmármi zvlášť vyhľadávaný, no inak im dáva tvorcom voľné ruky, v rozprávke je možné všetko, stačí len dobrý príbeh a šťastenu pri kompletáži, aby to všetko do seba krásne zapadlo. Tu to vyšlo na slušný priemer. 60%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočené, výpravné, ale neoslní natolik, abych to považoval za více než průměr. Československá Panna a netvor má jaksi větší "grády". :) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nedostižná samozřejmě zůstává adaptace Jeana Cocteaua z roku 1946. Krom toho, Jean Marais byl fešák. Má nejoblíbenější je samozřejmě od J.Herze, který se u Cocteaua zdařile inspiroval a současně vytvořil působivý horror. Nové zpracování mne sice nenadchlo, ale jisté momenty, exteriéry, interiéry i kráska ve smaragdových šatech zaujaly. Známý příběh s několika malými změnami má tak nejhezčí vizuální stránku, byť některé triky vypadají hodně laciné - např. kamenní obři, či samotné zvíře.... Zklamáním je i obsazení právě role zvířete - V.Cassel je ošklivý a vzhledově nesympatický. V syrových thrillerech, krimi a akčních filmech mi nevadí, ale v pohádce? Tam vypadá i bez počítačového maskování jako zvíře... ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Kráska má krásný vizuál- triky, kostýmy, scenérie... Tím ale výčet kladů končí. Příběh je trochu odlišný než v Disneyho 'masterpiece' verzi, ale to by tak moc nevadilo. Mnohem víc zamrzí alarmující nepropracovanost scénáře, který poslal ke dnu vzájemnou chemii obou protagonistů. A udělal z na první pohled krásné milé pohádky, nedůstojně bezduchou slátaninu. 55% ()

Související novinky

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Známe první novou bondgirl?

Známe první novou bondgirl?

10.10.2014

Zatímco agent 007 mění tvář jen jednou za čas, jeho dámská společnost je pokaždé čerstvá. A stejné to bude i ve čtyřiadvacáté bondovce, kterou začne Sam Mendes (Skyfall) točit už letos v prosinci.… (více)

Reklama

Reklama