Reklama

Reklama

Památkáři

  • USA The Monuments Men (více)
Trailer 2

Památkáři nejsou žádní nudní patroni, ale unikátní vojenská jednotka, která nasazovala vlastní krky, aby z rukou nacistů vyrvala skvosty, které za trvání Druhé světové války nakradli. Hvězdnou sestavu uměleckých záchranářů vede George Clooney ve výjimečné čtyřkombinaci producent – režisér – scenárista – herec, kterého doplňují třeba Matt Damon, Bill Murray, John Goodman nebo Cate Blanchett. Film se odehrává v době, kdy už bylo víceméně jasné, že hitlerovské Německo bude poraženo a pomalu se začínaly napravovat válečné škody. Milovníky umění trápil především nejasný osud tisíců uměleckých děl, které nacisté pro Hitlera a další pohlaváry nakradli a ukryli neznámo kde. Z jejich popudu tak vznikl tým, který postupoval v patách spojeneckých vojsk a hledal stopy po těchto vzácných artefaktech. Vypadalo to jako nesplnitelný úkol: Umělecké poklady se nacházely za nepřátelskou linií a německá armáda byla připravená splnit Hitlerův rozkaz, podle nějž měla být všechna umělecká díla s pádem nacistické říše zničena. Jak mohlo těchto pár mužů doufat v úspěch? Vždyť svými původními profesemi - ředitelů muzeí, kurátorů a historiků umění, více rozuměli Michelangelovi než zacházení se zbraněmi. Pod palbou německé armády, v zaminovaných skrýších a vybombardovaných městech riskovali Památkáři své životy, aby ochránili ty největší poklady lidstva. (CinemArt)

(více)

Diskuze

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Taky obrovsky potencial a tak zle natocene. Pozriet sa to dalo, zaujimavy film, ale strasne zle natoceny. Mal to asi rezirovat radsej T.Hanks.

 (hodnocení, recenze)

Taková klasická chvástavá americká sračička, která má jako navodit myšlenky na to, že amíci pouze zachraňovali a nic nikdy neukradli.

moriaty

moriaty (hodnocení, recenze)

Clooneyho mrzelo, že si nezahrál v Hanebných panchartech a rád se asi při natáčení seriálů díval na Indiána Jonese .. ehm .. ostatně jako i my všichni tenkrát ... 

G.Sylar

G.Sylar (hodnocení, recenze)

SeTTi

Přesně jsi to vystihl, očekával jsem tam taky nejvyššího Führera a více akce, bohužel. Dvě hvězdy za Clooneyho a Damona.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Tak to je pěkný fail tenhle film. Taková herecká sestava s takovým námětem a vznikne z toho tohle?

Jednak mi bylo jedno když někdo z nich umřel, protože nám postavy nebyli schopni přiblížit a i ty dvě záporné postavy v podání důstojníka SS a ruského zloděje tam byl jako proč? Němec se tam vlastně jen mihl a rus snad ani nepromluvil.

na příspěvěk reagoval G.Sylar

poz3n

poz3n (hodnocení, recenze)

sskrblik

Souhlasím s tím, že je to kiks. Rozmezí mezi tím záběrem kdy dokuřuje a kdy už tam má zapálenou novou je jen několik sekund.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

miso1099

klasicky dzordzoklunovsky vyplach s patricnou davkou zbytocneho americkeho patriotizmu . Ten chlap je mozno dobry herec, ale stale tvrdim, ze mizerny reziser

miso1099

miso1099 (hodnocení, recenze)

skoda, tento napad s pamiatkarmi za druhej svetovej ma podla mna celkom dobry potencial na super film, ale vzniklo z toho taketo nemastne-neslane nieco... Tesil som sa, ostal som sklamany

na příspěvěk reagoval Martin741

Beagle

Beagle (hodnocení, recenze)

sskrblik

Já jsem Památkáře ještě neviděla, ale vzhledem k tomu, že Cate hraje Francouzku, tak mi celá situace s "taháním cigarety jako o život" až tak nepravděpodobná nepřijde....:-D

sskrblik

sskrblik (hodnocení, recenze)

CHYBA:

V 74 minutě jde Démon kolem restaurace, kde spatří Blanchetku, načež ta ho pozve do restaurace a típá cigaretu.Jakmile přijde ke stolu už má rozfoukanou další. V praxi by to znamenalo, že by musela si dát hnedka další a tahat jak o život. 

na příspěvěk reagoval Beagle, dudo24, poz3n

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

Tristan Rafael

ja súhlasím s m&ms-om. Pochopím keď sa ti filmy čo natočil nepáčia, ale "ničím nevyčnívající průměr" to proste nie je. Naopak, minimálne jeho prvotina, vyčnievala až moc. Možno najviac, z filmov svojho roku, ako každý film podľa Kauffmana. 

A Good Night.. detto

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Tristan Rafael

Nie som si istý, ako to myslíš s tým, že jeho filmy majú na viac. Minimálne Good Night And Good Luck mi príde nadpriemerný, čo sa voľby témy aj jej spracovania týka, vyčerpáva ju do dna. A s Ides Of March sa to má veľmi podobne. ...aspoň podľa mňa. ;) Tebe tam čo chýbalo?

Tristan Rafael

Tristan Rafael (hodnocení, recenze)

mm13

Viděl jsem všechny jeho předchozí režírovaný filmy, přijde mi, jakoby Clooneyho filmy měli na víc.. ale skoro pokaždý je to jenom takovej ničím nevyčnívající průměr... V tohle věřilo hodně lidí, ale je to zase taková nenaplněná ambice..  alespoň dle mě :)

na příspěvěk reagoval mm13, dr.horrible

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Moj oblubenec Matt damon sa pekne zasekol v kariere. Naposledy mal pozeratelne : Nakaza a Spravci Osudu. Skoda. Ale aspon Cate Blanchett jede /Hobbit 1- 3/, prajem jej to.

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

Vyznívá to značně ironicky, když sami vojáci a potažmo celá US Army odvezli vše, co se dalo. Zloděj jako zloděj.

na příspěvěk reagoval Kubrickon, Martin741

ChewieDC

ChewieDC (hodnocení, recenze)

Tak jsem dneska videl, bohuzel mi nejde pridat hodnoceni, ale za me tedy 3/5. Velky tema, ze by clovek cekal ze se pri tom obsazeni neda nic zkazit, ale je to hrozne nekonzistentni a obcas to vypada, jako by tam chybely nejaky zasadni sceny. Par genialnich momentu, ale asi sem cekl neco vic.

MikaRo

MikaRo (hodnocení, recenze)

Skvělé herecké obsazení i tématika, tak snad se máme na co těšit :)

Související novinky

Clooney a Hlava 22

Clooney a Hlava 22

26.11.2017

Georgi Clooneymu se moc nezadařilo ani s Památkáři ani se Suburbiconem, takže to zkusí jinak - přes televizi. Jeho novým projektem je totiž seriálová adaptace románu Hlava 22, v níž se ujme jedné z… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Michael Bay zastaví Hitlerův nukleární program

Michael Bay zastaví Hitlerův nukleární program

12.10.2013

Válečné týmovky jsou, zdá se, opět v kurzu. Po Hanebných panchartech se dočkáme Památkářů a David Ayer v právě natáčeném The Fury nacpal do tanku Brada Pitta, Shiu LaBeoufa a další. A možná se… (více)

Reklama

Reklama