Reklama

Reklama

Co udělal Richard

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Film sleduje osudy chlapce z jižního Dublinu v průběhu léta od konce střední školy až do začátku vysoké školy. Richard Karlsen je atlet a nezpochybnitelný alfa samec, který má vše, co chce: privilegovaný okruh přátel, rodinu i slibnou kariéru. Svět září jasnými barvami a nic se nezdá být nemožné. Vše se však zhatí jedním zuřivým a bezohledným okamžikem, ve kterém Richard udělá něco, co otřese životy lidí jemu nejbližších. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Honzek 

všechny recenze uživatele

Celý snímek, který vypráví o Richardovi a o tom, co udělal, nebo neudělal se sice táhne jak smrad, ale dá se na to koukat. Je to příběh obyčejného kluka, který si užívá života po boku svých kamarádů, chodí na párty, má milující rodinu a kariéru před sebou, což se ve filmu dozvíte a vlastně pomalu nic víc. Ke konci se však atmosféra dostane pod kůži a nutí člověka přemýšlet. Inu, zkuste a uvidíte, ale pozor, můžete usnout! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Spratci, spratci, spratci, 50% filmu v kelu, pak se něco drobného uděje a vyklube se z toho drámo, následuje ticho, čumění, kecy, šukání, ticho a konec. Twe, co tam bylo psychologické, krom toho, že jsem měl chuť hlavní postavu odstřelit, aby se alespoň něco dělo a aby měla postava nějaké opodstatnění? ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu únavně a bez smysluplných dialogů vytvořila osudný milostný trojúhelník, do něhož patří i kluk z plakátu Richard, mladík z dobře zajištěné rodiny a s květnatě nalajnovanou kariérou. Pak přijde jeden bujarý večírek a jeden fatální, i když neúmyslný incident, který Richarda bude mučit v hlavě až do konce filmu...Vyzdvihnu krásný, klidný soundtrack, ale jinak byl příběh opravdu slabý. Jen dobrá myšlenka k vytvoření dobrého filmu nestačí. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Zločin a trest na ruby? Vlastně vůbec ne, jen mi to v závěru lehce asociovalo.... Raději nebudu říkat na po kolikáté jsem to až dokoukala, mohlo by to někoho odradit, což nemám rozhodně v úmyslu. Navnadil mě "tag" - "psychologický" tady v popisu, ale že by se k filmu nějak extra hodil, to říct nemůžu. Celkově se mi to zdálo takové nemasné neslané z čehož mám trochu výčitky svědomí, když uvážím dějové okolnosti.... Po dějové toho nečekejte kvanta. Řekněme, že informacemi se neplýtvá a člověk se dozví jen to, co "potřebuje" nezbytně. Jeden motiv, který se tak nějak rozplizne a rozpatlá, neříkám, že nejde na jedné události postavit celý film, ale konkrétně tady, to podle mě úplně nefungovalo. (Divákovi se ale dostane hned několika nic neříkajících party scén, které by mohly být sestřihnuté o 80%- 90% a nic by to na filmu nezměnilo... jen tak mimochodem....)Zpracování- technické se mi moc líbilo- hudba, kamera i pro mě zcela neznámý Jack Reynor. Váhám, jestli dát tři hvězdičky, ale nevím pořádně za co. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Nenápadný snímok. Z počiatku som si vravel, že ide len o priemerný film, dokonca nič extra, ale s pribúdajúcim časom som zistil že snímok svojou nevtieravou, ale zato intenzívne pôsobiacou atmosférou sa mi čoraz viac dostáva pod kožu. Že čoraz viac som sa vciťoval do pocitov hlavného hrdinu, že čoraz viac s ním dokonca súcitím. Nie každý, však dokáže jeho (povedzme) kúzlu podľahnúť. Treba sa naň dívať možno trošku viac empaticky.....alebo o čosi viac "pootvoriť" svoje srdce. ***/**** ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Snímek zvítězil v kategorii nejlepší irský film během 10. ročníku filmových cen Irish Film & Television Awards pořádaných v roce 2013. Jedná se také o komerčně nejúspěšnější irský film roku 2012. (Andrew78)
  • Jack Reynor během natáčení přibíral na váze, aby ukázal, jak nad sebou jeho postava po určitém zlomovém okamžiku ztratila kontrolu. Reynorovi k tomu dopomohly jím milované koláče. (Andrew78)
  • Scéna, kdy se Richard (Jack Reynor) psychicky zhroutí, se točila celkem třikrát. Jack Reynor byl natolik fyzicky vyčerpaný, že by další pokus už nezvládl. (Andrew78)

Reklama

Reklama