Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva roky poté, co se dala různorodá rodina dohromady, se její život vrátil do normálu. Záhy ale vypukne chaos. Komedie nabitá gagy, pointami a turbulencí, na jakou jsme zvyklí už z prvního Kohouta na víně. Kdo řekl, že je různorodá rodina bez problémů? Od doby, kdy se Henry, Katharina, Trisan a Magdalena stali rodinou, uběhly dva roky. Poté, co se každodenní život vrátil do zajetých kolejí, ale vypukne chaos. Henry začíná kariéru jako filmový producent a na svém prvním snímku musí pracovat s excentrickým mladým hercem Matthiasem Schweighöferem. Katharina mezitím porodila chlapečka Louise a snaží se svou roli matky a ženy v domácnosti zvládat, jak nejlépe dokáže. Obviňuje však Henryho, že se zříká zodpovědnosti a hledá si vlastní byt. Tristan se potýká s krizí středního věku a Charlotte ho opustila kvůli práci v zahraničí. Přesto si Tristan nově nabytou svobodu užívá a dokonce si najde i novou mladou přítelkyni Annu. Přistěhuje se k Henrymu, zatímco Katharina se stěhuje pryč... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kohout na víně s pořadovým číslem jedna byl v pohodě, tak jsem si říkal, proč bych nedal dvojku. Dvojka byla vlastně taky v pohodě. Jenom jsem si říkal, proč tam ten Til sere všude muziku, kolikrát i do scén, kde nebyla potřeba. Bylo to místy dost hudební. Možná ten film ve výsledku přinesl víc hudební zážitek než herecký, protože snad prvních 20 minut v jednom kuse hrála nějaká dynamická muzika a byl dost velký problém se z ní nějakým způsobem vyhrabat. Je tedy pravda, že se to nakonec povedlo, ale stejně si o kohoutovi budu myslet svoje. Maso má děsný a ani víno ho nezachrání. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V Nemecku uz bezi tato komedia v kinach niekolko tyzdnov, tak som si povedal, ze idem sa na nu pozriet, kedze jednotka Kohut na vine sa mi celkom pacila, no a mozem len dodat, ze je to rovnako dobre, ako jednotka. Opät su tu nezhody medzi Henrym a Katarinou, chaos medzi jeho dcerou a jej prvou laskou, ako aj problemy s Tristanom, ktoreho vzdy zastihne nejaka smola. Vobec sa netreba zaoberat tym, kto a kedy opravil rozbite okna pri pristahovani Tristana do Henryho bytu alebo kto sa staral o Henryho dieta, ked jeho nestastna priatelka sa bola zrovna opit niekde v krcme, proste je to len komedia, ktora ma bavit a nic viac a v Nemecku ten svoj ucel si myslim splnila. Este je tu jedna humorna dialogova scena, ktora sa do cestiny ani neda prelozit tak, aby posobila rovnako humorne, ako v nemcine. Do tureckeho obchodu si pride Tristan kupit ziarovku do sprchy, ktora sa v nemcine vola Dusch Lampe (citaj Dúš Lampe) a tak tej milej predavacke Turkyni povedal, ze si chce kupit Dusch Lampe, co ma ale dvojity vyznam, pretoze Du Schlampe (Dú Šlampe) sa da prelozit, trebars ako Ty šľapka, co ju samozrejme urazilo a tak to nemohlo inak, ako nasilim skoncit, ale neviem si predstavit, ako to bude do cestiny prelozene. No necham sa prekvapit :-) Este mala poznamka, Matthias Schweighöfer je v Nemecku oblubeny herec komedii a mozno aj preto si tu zahral sam seba. __________ Til Schweiger - (Henry) +++ Samuel Finzi - (Tristan) +++ Emma Schweiger - (Magdalena) +++ Nico Liersch - (Max) +++ Jasmin Gerat - (Katharina) +++ Maurizio Magno - (Nick) +++ Julia Jentsch - (Nickova matka) +++ Jana Reinermann - (Nadja) +++ Matthias Schweighöfer - (Hrá sám seba) +++ Hudba: Dirk Reichardt a Martin Todsharow +++ (Videl v nemeckom kine 26.02.2013) +++ ()

Reklama

cernakus 

všechny recenze uživatele

Jste již namlsaní schématických, politicky korektních amerických rodinných komedií? Zkuste změnu od studených čumáků z Říše. Film, který vás přejede, jak Wehrmacht Polsko. Nástup, tedy prvních 20 minut, je konverzačně-situační Blitzkrieg, který je, nejen rychlým střihem, blízký francouzské komediální škole, střed filmu zvolní a rozvine frontu na více charakterových linek, aby si divák vydechl a nechal se ukolébat jako Stalin před Barbarossou a nakonec polní maršál Gud... eee tedy Schweiger svede všechny linky k očekávanému cíli. Jako velmi milé překvapení nakonec však nezakončí své dílo patetickým happyendem americké komediální školy, ani tragikomickým koncem školy české, ale prostou alegorií na happyend divákovi vnutí realitu, že život je takový jaký je, a pokračuje si dál po svém i přes plány naivních "generálů - plánovačů". Nutno dodat, že Schweigerovi funguje všechno. Charaktery, herci, chemie mezi nimi, scény staví nenuceně a nejde za neočekávaným zvratem za každou cenu. Hluchým míst je ve scénáři minimum. Na kameru, byť z počátku trochu divokou, se dá lehce zvyknout. Režii nic nechybí. Chemie mezi Schweigorvými funguje brilantně a malá Emma nám roste nejen do krásy, ale taky do herectví. Po tomto filmu musím i já uznat, že Til nám z akční mlátičky vyrostl do všestranného filmového umělce, který dokáže vymanit své filmy z omezení dané úzkým jazykově-kulturním prostorem německy mluvících zemí. Proto, i přes drobné nedostatky nemůžu jinak než doporučit a samozřejmě za pět. Viděno v originále se slovenskými titulky. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nakonec se z toho vyklubal slaďák, ale takový, u kterého jsem se dobře zasmál. Kromě měnších vtípků jsem dvakrát brečel smíchy. Většinu táhne Til Schweiger a hlavně pak jeho dcerka (pro mě to je německá Chloë Moretz) – ta její mimika, spontánnost a pár celkem odvážných hlášek vzhledem k věku působí jak rozbuška. Druhý táta taky není (pokud jde o srandu, samozřejmě) k zahození. Takže rodinná porce zábavy ano, ale světoborný scénář ne. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh *** | hudba **** | humor *** | akce – | napětí – | pustil bych si znovu **** ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Zial, Til Schweiger sa dopustil prakticky uplne rovnakych rezisersko-scenaristickych chyb, ako pri prvom dieli. Pripada mi to, akoby sa skratka VOBEC nepoucil. Musim sice uznat, ze vtipnych momentov je v druhom pokracovani rozhodne viac a mnohe su vskutku vydarene, no co z toho, ked cca po prvej hodine sa film akoby "prepne" (mozno skratka preplo samotnemu Schweigrovi, tazko povedat).... a nasledne z toho vznika taky brak, ze je na tu prisernost priam hroza hladiet. Tym skor, ze to cele podporuje celkom slusna vlezla nuda. Zial, co sa sa robit. Zda sa, ze Til Schweiger staby reziser sa ma toho este vela co ucit (ako herec je celkom fajn)... Tentoraz je to za 40%. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Berlíne a trvalo od 2. augusta 2012 do 1. októbra 2012. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama