Reklama

Reklama

Domov neznámý

  • Kanada Home Again
Trailer

Obsahy(1)

Marva, Dunston a Everton vyrostli v Kanadě, Spojených státech a Anglii. Záhy poté, co jsou deportování domů, zjistí, že skutečný život na Jamajce je úplně jiný než ten, který znají z dovolených či z rozmazaných vzpomínek z dětství. Každý den je bojem o přežití, nejistá je nejen podpora rodiny, ale i přátelství nebo střecha nad hlavou. Na každém kroku je v zemi, kde je nejvyšší počet vražd v přepočtu na jednoho obyvatele, provází nebezpečí. A ještě ke všemu Jamajčané věří, že přistěhovalci mohou za většinu spáchaných zločinů. Film Domov neznámý sleduje tři muže, kteří se vydali na cestu plnou obrovských překážek, na níž však najdou to nejdůležitější... naději. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

kolodej1 

všechny recenze uživatele

no, není to zrovna film, který by si člověka podmanil. Téma sice není nezajímavé, ale samotné zpracování není úplně ideální, režijně mi to přijde takové nezralé. Nějaké výraznější emoce film způsobí až na samotném konci a to je trochu málo. Film trpí i tím, že si autor hudby myslí, že snímek pozvedne tím, že když se to odehrává na Jamajce, tak musí použít ty nejtypičtější jamajské rytmy a nechápe, že tím poskytuje spíše medvědí službu a strhává film ke zbytečnému klišé. 50% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Slůvko "kdyby" se tímto filmem dost často prolíná, protože kdyby ten rozjezd nebyl tolik chaotický, tak se nebudu orientovat pomalu až po půl hodině. Kdyby ubrali tvůrci trochu víc té zářivé barevnosti, tak by to neodvádělo často mou pozornost. Kdyby jsem občas necítila tu do očí bijící emocionální podbízivost, tak by bylo mé hodnocení určitě vyšší. To ale neznamená, že házím tento film do popelnice. Myslím si, že situace takto deportovaných osob musí být jistě silně bezútěšná a je stálou výzvou pro filmaře. I tady je doprovodný komentář tvůrců k filmu hozenou rukavicí na patřičná místa, kde se zákony pro deportované osoby vytváří. Bylo mě líto Evertona, kde jsem tak trochu tušila, kam to bude směřovat, moc jsem fandila sympaťáku Dunstonovi a paradoxně nejdál jsem měla k Marvě, kde bych očekávala od sebe daleko větší empatii. Docela mě překvapuje, že Home again je téměř zapomenutý film, tak špatný zase není...... ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama