Scanner: Policajt (video film)
Scanner Policista
Scanner Cop
Horor
USA, 1994, 95 min
Pierre DavidPlakáty
Jeho táta byl Scanner. On sám je Scanner. Samuel Staziak (Daniel Quinn) nastupuje do řad policie, jako čerstvý absolvent policejní školy. Svoje telepatické schopnosti používá pro boj se zločinem, ale také se musí sám vypořádat se svým původem Scannera. (Fox Mulder)
choze
Producenti série SCANNERS chtěli z autorských práv na vybuchující hlavy vyždímat ještě pár dolarů a spíchli tohle koukatelné béčko, u kterého člověka jen zamrzí, že se Cronenbergovi scaneři v hororovém žánru neetablovali podobně jako Romerovy zombie a zůstalo jen u pěti filmů. Protože odhazovat lidi silou myšlenky je cool a každý filmař byť jen se špetičkou představivosti by se na inscenování průniků do cizích myslí mohl krásně vyřádit. Jinak Brion James se tu jen mihne jako doktor v psychiatrické léčebně.(23.5.2007)
LiVentura
Scanneři bojují se světem. Při jeho usilovných proudech myšlenek mi bylo místy zle z dlouhých záběrů, při kterých herec vypadal, jako kdyby opravdu chtěl vybuchnout, a ta hudba, za mne průměr. Nicméně, velmi dobře vymyšleno.!(9.7.2009)
Chrustyn
Když David Cronenberg přišel v 81 roce s filmem "Scanners" nejednalo se o bůh ví jaký zázrak ale film zaznamenal slušný úspěch, na kterém se přiživily ještě dvě slabé pokračování. Avšak nejen dnes tvůrci z úspěšné látky dolují maximum (zdravíme Saw) ale i dříve měli podobně blbé nápady a proto vzniklo toto. Nudné béčko s béčkovou výpravou, béčkovými herci a béčkovými triky. Kdyby to alespoň byla zábava.(20.7.2009)
Campbell
Scanner od Cronenberga je klasika, a když byl úspěšnej proč neudělat další díl? No tohle je prostě béčko na který jde dobře koukat. Quinn je sympaťák a starý dabing co si pamatuju to jen umocnil, sice se nedočkáme moc krvavých orgií, či nějakého velkého gore(to si tvůrci šetřily na druhý díl), ale film i přesto běží dál a dál do zdárného konce. Celý film prostupuje taková pohodává krásná atmosféra toho správného béčka.(9.1.2012)
fcreading
Už úvodná scéna mi naznačila, že sa bude jednať o veľmi zaujímavý príbeh točiaci sa okolo policajta, ktorý je Scannerom, teda človekom, ktorý ochraňuje ľudí a zabíja nepotrebné zlo. V pólke som si ale uvedomil, že sa pozerám na Cronenbergovu kópiu a tým pádom ma to totálne zarazilo a mal som problém tento film dopozerať, ale keď som si uvedomil, že je to béčko a hrá sa to na slušné béčko, vravel som si: No čo už, není to až také zlé a ono to ani nebolo, len stále som mal v hlave ten originálny príbeh od Cronenberga, na ktorý nikdy v živote nezabudnem a žiadny iný režisér, ani Pierre David mi tento skvelý pocit neukradne 60 percent. PS: Idem si pustiť Cronenbergov originál.(9.1.2010)
Hillock
Ať si kdo chce, co chce říká, já mám rád Scannera. Nejlepší způsob, jak vytvořit film, který má šťávu, je napsat si scénář a zrežírovat ho. Když jsem vkládal DVD do přehrávače, netušil jsem, zda se ke sledování hodí brambůrky nebo tyčinky. Brzy se ukázalo, že od obrazovky nemůžu odtrhnout oči. Bylo to napínavé a strhující od začátku. Tak jsem si do mísy nasypal praženou kukuřici. Moje mysl byla ovládána dějem natolik silně, že jsem místo kukuřice chroupal rezavé hřebíky a v pološíleném stavu jsem běhal po bytě s kudlou v ruce. Vyběhl jsem na chodbu a s pěnou u huby jsem křičel, že všechny v domě zamorduju. Uběhlo pár měsíců. Z ústavní péče jsem byl propuštěn. Sem tam vyseru ještě nějaký ten hřebík, ale chuť k jídlu mám. Na tento víkend jsem si pozval kamaráda. Budeme se společně dívat na Scannera. Brambůrky už mám připravené. Ať si kdo chce, co chce říká, já mám rád Scannera. Sejdeme se v pekle!(24.9.2009)
cariada
Solidní nápad na horor člověk jako scanner co pomocí telepatie ovládá chování jiných, ale i svoje. Polda co má stejné schopnosti se snaží protivníka najít a tak musí vysadit léky a použít mysl. Pěkné triky a děj. Sice provedení průměrné ,ale koukatelné.(4.8.2009)
Holina
Průměrná osmdesátka z dob, kdy už osmdesátky nebyly. Dobová atmosféra zůsala, ale už tomu něco chybí.(29.10.2009)
Testament
Při sledování jsem si ríkal:"Tak normální béčko z osmdesátek". COŽE??Ono to vyšlo v roce 1994? Tak to teda ne. Příběh pojednává a Samovi, který má telepatické schopnosti, ale musí je v sobě potlačovat za pomoci prášků. Pokud by to neudělal, měl by šílené bolesti, z kterých by se dostával do nepříjemných psychických stavů. Ač je závěr slušně brutální, tak bych jinak takovýto film doporučil Nově, aby jej pustila po 22h.(26.6.2009)
rsimonyi
Policejní důstojník adoptuje chlapce, jehož otce zastřelil protože to byl neléčený SCANNER a ohrožoval okolí. Chlapec je také SCANNER, ale bere léky na potlačení telepatických schopností. Chlapec vyroste a stane se policistou. Aby našel nebezpečného psychopata, začne vynechávat léky aby se jeho schopnosti probudily. Zajímavé pokračování série SCANNERS(23.5.2006)
Han22
Sympatické pokračování. Samuel Staziak, telepatický kluk přijde o otce a ujímá se ho policejní veterán Harrigan. O 15 let později je z něj mladý polda, který pravidelně bere Ephenerol, aby potlačil telepatické šílenství. Jenže někdo začíná ve velkém programovat obyčejné lidi, aby zabíjeli policajty a aby se dostal na stopu vraha, Staziak přestává s léky a čímdál více využívá své schopnosti. Je to béčko samozřejmě, ale zábavné, v první půlhodině je to jedna mrtvola vedle druhé, nechybí pár pěkných záběrů kamery na město a ve finále se režisér urve ze řetězu a ukáže sympatickou vizi pekla ve stylu Hellraisera. Trošku to pro mě sráží že zde chybí až na finále více telepatických vychytávek, většina vražd se omezuje na rozstřílení na hadry... no a taky to že SPOILER!! hlavní záporák je obyč. člověk. KONEC SPOILERU.(29.12.2011)
Hapretor
Překvapivě zábavné a ne stupidní. Přišlo mi fér, že hned ze začátku přiznaj tvůrci barvu a uvedou, že "kopírujou" o stupeň lepšího Cronenberga. Jinak triky ok, herci a herečky ok, děj ok. Dostatečně brutální bez keců a průtahů, dialogy ok - no, zkrátka tohle je poctivé béčko se všim všudy. Kéž by i ostatní nápodoby "stejných" lepších filmů byly v tomto duchu.(7.3.2011)
TERRORDROME
Lepšie než som čakal, teda kedysi som to videl ale nepamätal som si z toho už ani prd. Nevadí, tentoraz som sa slušne bavil. Hlavne to nie je stupídne, ale dosť napínavé a disponuje to aj pár podarenými efektami. Richard Lynch je klasický záporák tej doby a jeho šialený neurochirurg má šťavu. Niet tomu v podstate čo vyčítať, vydarené béčko z prvej polovice 90-tych rokov.(27.9.2010)
peterfriusjilek
Béčko osemdesiatych rokov. Ibaže vzniklo o desaťročie neskôr. Ale oddýchol som si pri ňom. Herecký výkon hlavného hrdinu je však úbohý.(2.11.2010)
Onetugin
odpad!Cronennberg to uměl, ale tenhle zkurvenej žabožrout to totálně podělal.(15.2.2009)
| Na DVD od: | 02.02.2009 Řitka video |
|---|
Související
- Scanner 2: Volkinova pomsta (1995)
- Scanners III (1992)
- Scanners II (1991)