Reklama

Reklama

Uloupil jí celé dětství... Příběh Nataschi Kampuschové netřeba blíže představovat, svého času obletěl doslova celý svět. Desetiletá Natascha odešla ráno 2. března 1998 po hádce s matkou sama do školy ve vídeňské čtvrti Donaustadt. Krátce nato ji unesl pětatřicetiletý elektrotechnik Wolfgang Priklopil, který ji více než osm let věznil v maličké místnosti pod garáží, kterou sám vybudoval. Filmovou verzi tohoto příběhu natočila v roce 2013 v německé produkci americká režisérka Sherry Hormannová a do hlavních rolí obsadila irskou herečku Antonii Campbell-Hughesovou a dánského herce Thure Lindhardta. (Česká televize)

(více)

Recenze (173)

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

K tomuhle hledat slova je dost těžké. Hlavně si říkáte, co všechno se v životě toho borce muselo pokazit, že mu přijde jako "dobrej nápad" vybudovat si doma další sklep pod sklepem a zavřít do něj cizí dítě. Televizní zpracování filmu úplně nesvědči, ale těžko přemýšlet, jak by se to dalo udělat lépe. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Inu, správný Rakušan pěstuje ve svém sklepě nějakou dívku nebo incestní rodinu, a síla tohoto výroku podporuje, až snad národní hrdost místních slova, že tato dvojice je jedna z nejslavnějších Rakušanů. Wolfgang si zde tvořil svou malou princeznu, která byla spíše drzá a divím se, že na ní měl Wolfgang nervy. A jak si svou květinku připravoval na soulož, můžeme vidět strasti obou stran. Ze začátku byl strýček Píček hodný, četl pohádky, obstarával jídlo. Později přes mnohé rebelie měl Natashu spíše za věc, která mu patří. Nahrazovala myčku, pračku, nafukovací pannu. A o tom film je, nehledejte žádné pikantnosti, i herecké obsazení je... poněkud slabší, prostě opocená čela a stud v očích. Děj také byl méně výrazný, sondáž do mysli penisu Wofganga se nekonala, prostě pár momentů z jejího únosu. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Mě tak moc ovlivňuje to téma a jak je silný, že jsem celou dobu byl naprosto v tranzu z toho jak jí psychologicky i fyzicky týral a co všechna ona vydržela, takže vlastně filmu ani nedokážu nic vytknout, protože mě to téma tak hluboko zasáhne, že všechno okolní jde stranou. Tenhle případ si dobře pamatuju, když Natasha utekla bylo mi asi 8-9 let a byl jsem z toho strašně v šoku, když to bylo v televizi. Rozhodně to nebyl nejlepší film, jaký jsem viděl, ale je opravdu silný a herecké výkony velmi dobré. Nejvíc se mi líbila asi mladší verze Natashy. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Od samého počátku mi tenhle "portál kritiků" přišel směšný a špatně vymyšlený. Od samotného hodnocení, kdy většina účastníků netuší, že tři hvězdičky nejsou průměr, ale 60%, malou škálou v hodnotách, ukrývání za přezdívky, a v neposlední řadě klasickou gaussovu křivku IQ. Největší procento v populaci jsou lidé podprůměrně inteligentní. Ti mají často pocit, že musí být vyslyšeni. Bohužel nic lepšího nebo aspoň jiného nemáme. Občas tedy čtu zasvěcené komentáře, které jsou úplně mimo. Kdyby si alespoň odpustili rádoby odborná hodnocení typu: tvůrce zřejmě vůbec nerozumí hudbě, kamera byla slabá, skvělá, a nebo jako tady - snímek by si zasloužil profesionálnější provedení. Jako kameraman s třicetiletou praxí musím říci, že je skvělá. Z hereckých výkonů mrazí a ta civilnost a stereotyp působí velmi autenticky. Jsem vděčný za německou verzi, protože právě hollywoodská verze by byla určitě "klasicky profesionální". ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Bohužel problém dnešní doby. Je smutné, že některé rodiny příjdou o svou dceru tímto způsobem. Tady se jednalo spočátku o slušnější případ únosu, ovšem postupem času se to dostalo do kolejí, které jsem tak nějak čekal.. Mlácení, nedostatek jídla, postupně více fyzického kontaktu ale taky důvěry v obět, která se Nataše stala při chybě Wolfganga záchranou v 3096 dni při útěku za svobodou! 80% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Film je biografickým příběhem Natascha Kampusch, která byla jako malá unesená a osm let vězněna. Samotná Natascha se na filmu podílela a film je podle její autobiografie. (Patw)
  • Filmový projekt inicioval německý producent Bernd Eichinger. Po jeho smrti v roce 2011 se produkce stala mezinárodní a film byl natočen v angličtině. Se zfilmováním příběhu dnes 25letá Kampuschová souhlasila právě díky své důvěře v Eichingera a jeho produkční společnost Constantin Film. Prvním filmem, který viděla na svobodě, byl totiž právě snímek z jeho dílny Parfém: Příběh vraha (2006). Kampuschová si smluvně vyhradila právo na drobné zásahy do scénáře. (Dragoni)
  • Červené auto, ve kterém jezdil Wolfgang Priklopil (Thure Lindhardt), je BMW 8 (E31) 830i. (Dragoni)

Reklama

Reklama