Reklama

Reklama

Gwen Sheperdová žije v rodině, která má mnoho tajemství a zvláštností. Někteří její členové dědí zvláštní gen, který jim umožňuje cestovat v čase. Gwen však tento dar nemá a je za to ráda. Tuto zvláštnost zdědila její sestřenice Charlotte. Když se Charlotte narodila, byly hvězdy v naprosto mimořádné konstelaci. Datum jejího narození vypočítal sám Isaac Newton. Charlotte je díky tomu v samotném centru pozornosti rodiny a je na sebe patřičně pyšná. Celý svůj dosavadní život věnuje přípravě na svou roli cestovatelky v čase. Ke své sestřenici Gwen se chová povýšeně. Když však Gwen začne mít podivné potíže jako motání hlavy a pak se náhle ocitne na londýnské ulici 19.století, je jasné, že to byla Gwen, kdo cestovatelský gen zdědil, ne Charlotte. Její matka Grace přiznává, že se Gwen narodila ve stejný den jako Charlotte, jen doufala, že gen nezdědila a bude mít klid a tak podplatili lékaře v porodnici, aby jí do rodného listu zapsal jiné datum narození.... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

katka219 

všechny recenze uživatele

Knihu Rudá jako rubín od skvělé spisovatelky Kerstin Geir, podle které byl tento film natočen, naprosto zbožňuju! Film podle ní mohl být krásný. Cestovaní v čase, mladá láska, dobrodružství... Nic by tomu nechybělo! Je veliká škoda, že filmaři udělali z krásného příběhu poměrně nesmyslnou slátaninu. Mrzí mě to:/ Všem, kteří mají chuť ovšem vřele doporučuju knížku! ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější je, že Němci si ty své německé filmy pochvalují a snad to myslí upřímně. Formou teenie-girlie slátanina, místo děje Anglie, představitelé němečtí herci, kteří - jako obvykle - divně šišlají a vůbec mají divný způsob vyjadřování, tak trochu jako od necek, nikoli ve fantasy. Obsah: Holka z rodiny cestovatelů časem zdědila tuto schopnost místo své sestřenky, hraje se tedy na takové ty zhrzené city na několika stranách, její kámen je rubín, kamenů je 12 a je nutno je spojit v jakémsi chronometru, kterým se časem kontrolovaně cestuje, až budou všichni svou krví v přístroji spojeni, bude ten aparát mít blíže nespecifikovanou úžasnou moc, tedy ten, kdo ho vlastní. A to je jakýsi hrabě z a v minulosti, ale ten ho snad nevynalezl, rozhodně přístroje jsou dva a jeden byl ukraden, ten druhý je tu a není komplet krevně napojen, a tak naše hrdinka s pohledným hrdinou cválá minulostí, aby zajistila chybějící krve, ovšem jsou tu odpůrci, sám hrabě je hnusné zvíře a nakonec je bál s tancem. Že to nemá logiku? Že je to samá díra velikosti Macochy? To je fuk, hlavně se jede dál, další dva filmy, třeba se tam dojde k nějakým výsledkům. Blábol na entou, nedoporučuji. ()

Reklama

Krnac 

všechny recenze uživatele

Prístup nič nevysvetliť a držať diváka spolu s hlavnou postavou niekde na poli špekulácii a dezinformácii sa veľmi nevidí, je super keď to niekto zvládne dobre, tak ako tu, strašne sa mi páči ako je tu spravené tá vás každý pokúša presvedčiť že on je ten dobrý a nakoniec im to aj začnete veriť, znie to klasicky ale je to inak ako u iných filmoch. ()

kaesko odpad!

všechny recenze uživatele

S knižní předlohou to nemá nic, nic společného. Jediné, co mi souhlasí je cestování časem, jinak je to bída. Větší zklamání nadšence knihy nemohla snad ani potkat. Jediné plus, které bohužel nestačí ani na jednu hvězdičku, je herec Jannis Niewohner v roli Gideona, slečna Laura Berlin v roli nádherné Charlotte a paní Chiara Schoras jako madame Rossini, kterou ztvárnila dokonale. Tyto tři postavy odpovídají obrazu, který byl v knize vytvořen. Mrzí mě za paní autorku, že její dílo bylo takhle pošlapáno. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Toto je čiste fanúšikovský servis a ako taký funguje. Spracovanie je po technickej stránke na vysokej úrovni, pričom zaujímavý je fakt, že strihom i tempom tento nemecký snímok pôsobí autenticky britsky. Scenár potom zachováva všetko podstatné z knihy, niektoré scény dokonca stvárňujúc absolútne presne. Už knihy sú však synonymom MHD literatúry pre násťročných, a tak aj filmová adaptácia je najlepšia len na ukrátenie času a rozhodne nie je pre každého. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Natočeno podle knižní předlohy "Rudá jako rubín" od Kerstin Gier. (jlhgjh)

Související novinky

Gottfried John 1942 - 2014

Gottfried John 1942 - 2014

03.09.2014

Herec Gottfried John zemřel nedaleko Mnichova, kde dožíval svůj život po boku své ženy a kde prohrál svůj boj s rakovinou. Narodil se v Berlíně během bouřlivých dnů války. Otce nikdy nepoznal a… (více)

Reklama

Reklama