Reklama

Reklama

Estonka v Paříži

  • Francie Une Estonienne à Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Anne přijíždí z Estonska do Paříže, aby se tu starala o Fridu, starou umanutou dámu, která rozhodně o žádnou pomoc nestojí. Anne ke všemu nedostane mnoho instrukcí na úvod, kromě nutnosti zabránit Fridě, aby se dostala ke skříňce s léky. Vztah obou žen se však pozvolna mění. Když se po úvodních zasněžených minutách v Estonsku objeví na plátně tvář Jeanne Moreauové, přináší s sebou cosi známého, cosi z časů francouzské nové vlny – intimitu i eleganci. Režisér inspirovaný příběhem vlastní matky však nespoléhá jen na nekonečný šarm herecké hvězdy, ale věnuje se drobnostem jednotlivých scén i proměnám Anne, jejíž šat se ve městě módy stává stále více chic. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (13)

rt12 

všechny recenze uživatele

Byly to takové http://www.csfd.cz/film/23862-spolecnice/ . Zde je podobný příběh o stáří, o obtížném vyrovnávání se s ním, o samotě, o vznikajících poutech, vše je umocněno toulkami po Paříži. Jeanne Moreau a její panovačná, tvrdohlavá, osamělá a přes to stále šarmantní a elegantní dáma s velkým srdcem. Na druhé straně tichá, nenápadná, úslužná, ale důstojnost neztrácející Laine Mägi = herecké umění v nápaditém snímku, který stojí za zhlédnutí. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Vidět po vleklé sérii snímků Pedra Costy něco podobného jako je Estonka v Paříži, bylo jako dostat pár facek. Zoufale jsem si potřebovala odpočinout od divácky náročných snímků portugalského režiséra, kvůli tomuhle jsem vynechala poslední díl Costovy trilogie (Mládí vpřed) a lituju. A beseda po skončení filmu jen prohloubila mé znechucení. Pokud by hvězdná francouzská herečka Jeanne Moreau nekývla na nabídku k natáčení, film by vůbec nevznikl, protože by nikdo nebyl ochoten jej zafinancovat. Je to hnus celý ten filmový byznys! :-) ()

Reklama

evapetra 

všechny recenze uživatele

Citlivě a věrohodně zpracované nelehké téma stáří a stárnutí. Jací jsme byli celý život, takoví jsme i ve stáří, tolik se neměníme, jen se naše povahové rysy, ať už ty dobré nebo špatné, ještě zvýrazní. Toho, kdo se těžce probíjel celý život a musel se starat o druhé, ztráta mládí tak úplně na kolena nesrazí a snaží se hledat pro sebe dál své místo v životě a nějaký ten kousek štěstí k tomu. Stejně jako Anne. Frida, ta to má vlastně o hodně těžší, v mládí jí ležel u nohou celý svět a teď se má vyrovnat s tím, že už není hlavní hvězdou. Obě filmové dámy se svých úloh zhostily s grácií a šarmem a Anniny toulky noční Paříží potěšily nejen ji v její obtížné situaci, ale určitě potěší i oko diváka. Viděno v rámci Challenge Tour 2015:30 dní se světovou kinematografií. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tolik poschovávaných citů uvnitř tří duší, že to působilo i na tu mou. Vše bylo tak křehoučké jak peříčko ve větru. Už jen samotná představitelka Anny působila tak jemně, že bych se jí bála dotknout, aby se nerozptýlila ve vzduchu. Vše podtrženo vhodnou hudbou, která tu atmosféru jen umocnila a já nemohu jinak, než jít až nahoru. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zub času se pořádně zakousnul do Jeanne Moreauové, která od určitého věku hraje stále v kalhotách. I když se film odehrává ve Francii, není to francouzský film, je v něm severský chlad a deprese. A ve spojení s francouzským šarmem vzniknul zajímavý mix emocí mírně pošilhávající po Nedotknutelných. /// Viděno v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama