Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jediné plus tohto béčka je atmosféra. Ale je to natolko výrazné plus, že zakryje matný scenár, kvázi šokujúce zvraty a priblblé lakačky. Takže Twohy v podstate nesklamal, je to taký trochu lepší Anderson, aspoň pre mňa. Možno chýbala výrazná herecká hviezda v čele posádky. Nič proti Olivii. A záverečná šokujúca pointa, ktorú som očakával ako samozrejmosť. Vtedy tento prvok v mystery trileroch strašne letel. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zvláštní věc. Horory tak často nechválím, protože většinou nedostojí tomu, co slibují. Hlubina neslibovala nic, připletla se ke mě jak slepý k houslím a i když nehty mi zůstaly komplet, měla něco, co často hororům s potoky krve zcela chybí - vynikající atmosféru ... mezi zajímavými týpky .... lehká fobie z hlubiny za nepříjemného zvuku .... úbytek posádky, co nemá kam utéct .... slušné to bylo. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Izolační horory já velmi rád a tenhle mě vskutku potěšil. Twohy má skutečně filmařské řemeslo v ruce a přes hodinu a půl odehrávajících se prakticky akorát ve stísněných prostorách ponorkách dokáže podat zábavně a chytře. Příběh mě celkem také zaujal. Bohužel film má několik podivností, které působí dosti zbytečně. Pominu celkem neslušné triky, chápu že rozpočet neměl příliš položek (přesto například scéna s poskakujícím sudem po palubě má něco do sebe), podivné je například domácí vězení dvou postav, které probíhá tak, že jim je vždycky akorát připomenuto, když jsou někde jinde. Stejně tak několik letmých záběrů na jakéhosi ducha je silně navíc, taktéž příliš tradiční lekačky. Přesto i díky některým postavám a tajemné atmosféře jsem se dobře bavil. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

„Submarine subžánr“ není pro dějové náměty zrovna zlatým dolem a proto je namixování duchařské zápletky relativně inovantní a zajímavé. Bohužel výsledek je více než jenom trapná slátanina, kterou si režisér Černočerné tmy a scénárista či Requiem za sen za rámeček nedají. Dějově neuvěřitelně plytká a předem silně odhadnutelná skládačka se po pár minutách začne ztrácet v režisérově urputné snaze třískat tajemno z každého záběru. Výsledkem je přílišná hra na bubáky pod postelí, kterým nejvíce svědčí přehnaná poruchovost žárovek na plavidle. Vše pak zabíjí krkolomné vyústění, jehož snaha šokovat vychází spíše do sebeparodického shození sebe sama. Herecky relativně obstojné, zvláště Bruce Greenwood je nadmíru charismatický, hudební podmaz Graemea Reevella se snaží (bohužel marně) dosáhnout kapky napětí tam, kde zapomíná režisér, jenže neuvěřitelně laciné triky pod mořskou hladinou, spousta keců o ničem a celkový dojem dražšího televizního filmu nutně srážejí mé hodnocení nejníž. Neomluvitelné ani „blbým béčkem“ ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Evidentne film trpel nedostatkom financií, ale aj keby ich mal, tak by to bola stále taká istá hovadinka. No o ten jeden stupeň by sa možno posunula nahor ak by išli peniaze na efekty a na vizuálnu stránku, herci vyznievali tiež však lacno. Je to celkom nudný film s až okatým a jednoduchým podsúvaním hustejšej atmosféry a strachu. Keď už nič iné tak nech je to aspoň trápne zábavné (no z časti bolo) alebo nech to má aspoň štýl. Hlbočina ničím nevyčnieva a preto sa veľmi skoro odsunula do zabudnutia (pre mňa určite). ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Keď sa USS Tiger Shark potápa, je jasne vidieť, že dve vodotesné dvere sú otvorené, čo je chybou, pri potápaní by boli samozrejme zatvorené. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal pri jazere Michigan (Illinois, USA), v Muskegon (Michigan, USA) a v Londýne, Iver a Shepperton (Anglicko, Veľká Británia). Film sa natáčal od februára do mája 2001. (Arsenal83)
  • Režisér David Twohy se ve filmu objeví na samém konci v roli britského námořního kapitána. (m.xFuck)

Reklama

Reklama