Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů hledají ztraceného studenta a vejdou do jeho domu, kde naleznou sbírku videokazet. Na kazetách jsou děsivé záběry a vyšetřovatelé si spojují souvislost mezi kazetami a jeho zmizením. (Nivenx)

Recenze (243)

verbal 

všechny recenze uživatele

A tak tu máme druhý, masivní epileptický záchvat kameramanů. Moc bych si přál, aby jim už konečně někdo dal nějaké prachy a mohli si aspoň pořídit kameru se stabilizátorem obrazu, protože prasit parkinsonem takový opravdu originální a svěží materiál s neotřelými vychytávkami, to je téměř až trestuhodné. Myslím, že kdybych nemusel celý film kmitat hlavou, abych se naladil na třepotavou amplitudu toho kokota, co držel tu hájosmičku, náramně bych si to užil a velkohubě to prohlásil za horor roku. Takhle mám z toho akorát omlácený mozek o dutinu lebeční, za krkem mě bolí jaxviňa a mít můj atlas s čepovcem nohy, nakopali by celý tvůrčí tým do prdele. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Navzdory téměř všem dosavadním zahraničním recenzím z filmových festivalů si nemyslím, že by V/H/S/2 znamenalo oproti V/H/S nějaký zásadní posun v kvalitě směrem nahoru. Celkově jsem měl asi přehnaná očekávání, doufal jsem v absolutorium. Výsledný dojem je u mne osobně přibližně stejně pozitivní jako v případě prvního dílu, nicméně ani tentokrát nepůsobí antologie zcela vyáženě a ti, kteří nebyli spokojeni s jedničkou, se pravděpodobně nebudou radovat ani tentokrát. A zatímco minule se končilo nejsilnější povídkou, tentokrát končíme v místě nejslabším. Jinak krátce k jednotlivým segmentům: Tape 49 je příběhem, který zbytek povídek rámuje. Vypráví o dvou detektivech, kteří pátrají po zmizelém studentovi. Rámovací příběh bývá u většiny antologií nutným zlem, nejinak je tomu zde. Nevýrazná věc, ale svůj účel plní. 60 % Phase I Clinical Trials v podstatě ani není found footage, ale pohled přímo očima hlavního hrdiny (respektive jedním robotickým okem), kterého straší duchové. Slušné tempo, pár hodně děsivých výjevů, ale bohužel poměrně nepřesvědčivé co se týče hereckých výkonů. 80 % A Ride in the Park je poměrně originální a zábavná zombíkárna braná z pohledu jednoho z nakažených. V celovečerní stopáži by to nefungovalo, na cca dvacetiminutový kraťas je to tak akorát. 80 % Safe Haven je jednoznačným vrcholem filmu. Tjahjanto s Evansem se utrhli ze řetězu a ve své povídce rozpoutali démonické sektářské peklo, při kterém mi chvílemi padala čelist k zemi. Škoda úplně posledního záběru, který působí spíš než cokoli jiného směšně, což není úplně ideální ukončení jinak bezchybného hororového kraťasu. 90 % Slumber Party Alien Abduction vypráví o partě adolescentů, které v jejich rodinném domě přepadne parta mimozemšťanů. Lákavý námět a slušně děsivé výjevy jsou zabity tím, že je daný segment naprosto totálně nepřehledný, hlavně z toho důvodu, že se celý odehrává ve tmě a po většinu času kameru nosí pes (!!!). 60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…TEĎ NASTAL ČAS, KDY SÁM NĚCO NATOČÍM.…“ /// Nahrávací čip přímo v oku (to máš kliku pičo! Že vidíš pičoviny? Tož to máš blbý…) … PŘÍBĚHY, kamera tady, kamera tam, kamera na psoj (co je to za slovo?), kamera … (SPOILER! - ne v prdeli nebyla…), duchové, zombíci, někdy trapný, někdy ftipný (černě), krvavý…., ale skoro vždycky ROZKLEPANÝ. Naštěstí se tady nemelou sračky vo potřebě zavostřit, točit tohle či tamto, nikdo nemá čas si vylejvat bolavý srdce či chorej mozek. V podstatě to vodsejpá, jen míra zajímavosti je různorodá. Hold někdo má rád holky a jinej … kurva ti ,,šediváci“ mě udělali radost! Taková snaha mi narvat představu, že jinak tyhle kousky natočit nelze. Dobrá, a co tam máš dál? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu poznat holku, která umí kurevsky dobře (a hlavně hezky!) vyhnat ducha. 2.) Přemejšlím, co natočím (na internet vole, tvý ametérský skopičiny nikoho nezajímaj. P.S: ukaž starou?). 3.) Thx za titule ,,unchained“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Děsivější a zábavnější Antologie než předešlý díl, povídky jsou více vyvážené a Safe heaven je nekompromisní over the TOP! Tape 49: 6/10, Phase I Clinical Trials: 6.5/10,A Ride in the Park: 8,5/10, Safe heaven :10/10,Slumber Party Alien Abduction: 6/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Diabolské tempo! Skvelé poviedky, poriadna atmosféra. Výrazné zlepšenie oproti nudnej jednotke. Bavila mi "bicyklová zombíčina", bavila ma mimozemská invázia, ale rozhodne, rozhodne, rozhodne ma nadchlo fenomenálne Safe Haven - niečo také sa len tak nevidí a ak by to vzniklo ako celovečerák, šlo by o hororovú udalosť roka. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"S-VHS" náleží mezi výlučné filmové antologie, které namísto nesourodého mixu nováčků a věhlasných tvůrců sázejí rovnou na jistotu. Strůjce projektu se při tom nespokojil pouze se základním stylovým požadavkem, kterým je stejně jako v předchozím "VHS" formát hororů natáčených z prvního pohledu a tematizujících záznamová média. Je evidentní, že dalším kritériem na jednotlivé tvůrce bylo, aby jejich příspěvky byly navíc zábavné a především nápaditě koncipované či přímo novátorské. Paradoxně právě s takovýmto nastavením se ještě více stupňuje vzájemná konkurence jednotlivých segmentů, neboť právě v míře nápaditosti se projeví přednosti jednotlivých tvůrců. Největším fiaskem je zastřešující vyprávění, jež má hendikep právě v tom, že by mělo ostatním ryze nesouvislým a zásadně odlišným snímkům dávat nějaký rámec. Jenže nápad, že další snímky jsou záznamy na VHSkách, které si v bytě vyšinutého studenta fascinovaného záznamy úmrtí pouštějí soukromí detektivové zkoumající jeho zmizení, nedává moc smysl. Je krajně absurdní představa, že segmenty točené na miniaturní digitální kamery a přenosné HD kamery by pak někdo nahrával na staré video formát. Kvůli rozdrobenosti vyprávění, které přerušují další segmenty, tady tvůrci ani nemohli dělat nic víc než jen dojit nepříjemnou atmosféru a sázet za sebe lekačky. První ucelený segment režírovaný vycházející režisérskou hvězdou Adamem Wingardem a Simonem Barrettem, spoluscenáristou posledních Wingardových celovečeráků, přináší absurdní variaci na thajské "Oko", která získává body navíc svěžím nadhledem a směšně doslovným uchopením konceptu "z prvního pohledu". Následuje hříčka od tvůrců Blair Witch, která konečně předává kameru z rukou hrdinů čelících různým monstrům na opačnou stranu barikády. Není to sice nic objevného, ale jako humorná gore show s jedním ozvláštňujícím nápadem je to perfektní jednohubka. Naprostým vrcholem antologie je třetí samostatný segment, na jehož tvorbě spojili síly Timo Tjahjanto, jedna polovina nadějného indonéského dua The Mo Brothers, a mistr "Zátah" Gareth Huw Evans. Jejich story začínající jako reportáž o fanatickém kultu vedeném zvrhlíkem se ukazuje jako geniální hra s diváckými očekáváními. Navíc je to v celé antologii jediný snímek, kde zpřítomněné kamery nejsou jen formální manýra či prostředek jak umocňovat lekačky, ale slouží přímo k vyprávění. Nemluvě o tom, že díky tomu, že tu místo jediné kamery je objektivů celá řada, si tvůrci rozvázali ruce a dává jim možnost lépe pracovat s tempem a napětím. Ewans tu jasně dokazuje, že i když mu dojdou nápady na akční a bojové filmy, rozhodně se tím jeho tvůrčí schopnosti nevyčerpají. Poslední část je prostě jen skvělé kamerové a mizanscénové cvičení, které sice prokazuje inscenační dovednosti Jasona Eisnera (Somrák s brokárnou), ale nenabízí nic konkrétnějšího než formálně vymazlený chaos. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Red band trailer i seskupení režisérů slibovalo lepší hororovou srandu. Pokračování je v podstatě to samé, co jednička. Dva silné segmenty jsou vyvážené dvěma horšími, navíc orámovanými jednou zbytečnou sračičkou, která jim dělá slepovací kaši. Za nejslabší část považuju hned tu první, kde Wingard OKOukal mnohokrát použitý námět s transplantací nějakého orgánu. Na Eisenerovu variaci Blízkého setkání třetího druhu jsem se těšil asi nejvíc (v traileru vypadala fakt děsivě), ale doplácí na nepřehledné noční sekvence. Mnohem lépe je na tom Sánchezův černohumorný pohled na zombie epidemii z druhé strany barikády. Kvalitativně ale nakonec vyhrál třetí segment od tvůrců The Raid a Macabre, který je nejen přehledný, ale nechybí mu napětí, gore a na závěr jedno (ne)milé překvapení. Jako celek tedy lepší průměr. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jednička byla přímo otřesná, kdy ani jeden příběh nedával sebemenší smysl a film byl jen diletantským pokusem o vydělání škváry na současném nejvýnosnějším subžánru hororu. Očekávání bylo minimální, ale nějaké to napětí a inovaci trailer k dvojce přesto sliboval. Mírně překvápko se nakonec i konalo, kdy všechny příběhy jsou jasně pochopitelné a svým způsobem originální. Na druhou stranu jsou ale apaticky zahrané a impotentně natočené, takže napětí pro horor tak příznačné, neexistuje. Nenápadně také odpadlo to teatrální tajemno hrající na strunu "real nahrávek" a zůstala jen přiznaná sbírka bizarru, který se místy nemohl brát jinak, než s úsměvem. Největším záporem filmu je pak skutečnost, že dějové linie jednotlivých příběhů jsou nasekané takovým způsobem, že vždy končí v tom nejlepším, respektive v pasáži, která by odstartovávala regulérní celovečerní film. Divák se tedy pomalu začíná sžívat s příběhy a nadrženě tlačí děj dál, a všechno náhle končí záběrem na dva tupé kretény, čumící na zrnící obrazovky. O tom, že obraz kamery vypadává při každé akčnější scéně a všechno se zas klepe jak ulepený zvadlý kokot, čerstvě vytáhlý z pouliční děvky, už ani nezmiňuji. To je evergreen veškerých podobných (levných) filmů. 40% ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte rádi jedničku, zkuste to s V/H/S 2, je mnohem lepší. První příběh s okem je perfektní, spousta lekaček, děsivostí a stálého překvapení, navíc na mě fungovaly všechny lekačky (nejlepší s tlustým chlápkem) i po pátém cuknutí tělem a i když jsem věděl, co přijde, opět jsem málem rozlil šálek kávy v ruce :) Příběh se zombie skvělé Gore záběry (z pohledu zombie super zážitek), další příběh je výborný, který mi připomněl námět japonského Thrilleru Jisatsu sākuru (2001) a efekty za ty prachy super. Poslední díl je výborně ozvučený, efektně promyšlený snímek, ale až moc klišé, navíc příliš třepavá kamera. Pokud by V/H/S 2 byl rozdělen na krátkometrážní snímky dal bych příběhu s okem 5*, zombie 4*, démon 4* a mimozemšťani 2*, ale jako celek hodnotím za výborné 4* za tolik nápadů, tolik klišé v dobrém světle a navíc za ty prachy si to zaslouží. V tomhle roce jsem "lepší" horor zatím neviděl a jsem milovník hororových béček, amaterismu a found-footage. I když jsem byl psychicky vyčerpaný před tímhle snímkem z POSEDLOSTI (1981), pořád to semnou hnulo. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Prakticky zopakování jedničky. Což jsem čekal, že mi bude docela vadit, ale nakonec vůbec ne - užil jsem si to stejně. Především mi hodně vyhovuje dělení na kratší povídky, díky čemuž se tahle VHSka nestíhá okoukat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tape No.1 / Eye of Terminator: šestý smysl robotického implantátu, co nakousne zajímavé otázky v oblasti lékařské etiky. Podivné masky, slušný spád, kyber-slovníkem T-800: Human casualties: 2.0. Tape No.2 / Cyklotoulky s nemrtvými: slušná realizace nápadu „pohled z druhé strany“, místy docela parodické, od příchodu na narozeninovou párty čistka, až by z toho jeden zapomněl sfouknout svíčky na dortu. Chci jednu zombie s kamerou do pelotonu Tour de France, aby při nějaké horské prémii vykousla kus clenbuterolového masa z Contadora. Tape No.3 / Velkopopovickej Kozel: asijské sektářství, pomatený guru, kolektivní sebevraždy - brutální řezničina s podkresem sirén a příchutí síry. To je tak, když miminko s kopýtky hledá otcovskou lásku. Asi nejlepší nahrávka, která se s omezenými narativními prostředky dokonce pokusí o příběh a pointu! Tape No.4 / Invaze účastníků maškarního bálu: směšné kostýmy, napětí zabito nepřehledností pečlivě organizovaného zmatku, ale co může divák chtít, když to točil vořech… Oproti první nalezené sbírce sice znatelně méně poprsí, ale zato posun v technickém zpracování, či četnosti originálních filmařských prvků. Přesto si myslím, že nejstrašnější sbírka VHS kazet je u mě ve sklepě. Mám tam totiž ještě z burzy zakoupené kusy se simultánním dabingem a třeba taková Orca zabiják, to je teprve peklo na Zemi. Minuta dialogu ohledně řádění rozzuřené kosatky a do toho jedna jediná věta, která by svou intonací uspala i člověka trpícího insomnií: „Ta zabiják velryba jde po nás..“ ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Netrvalo to ani rok a je tu pokračovanie found footage hororovej antológie, ktoré sa nesie v podobnom duchu ako jeho predchodca. Spojovníkom je tentoraz "Tape 49" - príbeh dvojice vyšetrovateľov, ktorí hľadajú strateného študenta a v jeho byte objavia zbierku pások, z ktorých štyri divák uvidí. Prvá story "Phase I Clinical Trials" je o chlapíkovi, ktorý dostane nový očný implantát, no vedľajším účinkom je, že vidí duchov. Má to pár slušných ľakačiek a bubákov, ale ináč ma to príliš nenadchlo. 2. príbeh "A Ride in the Park" je svojská variácia na zombies - z ich pohľadu, čo ponúkne pár zábavných momentov, ale nič viac. Tretí, najdlhší a najlepší príbeh "Safe Haven" je indonézsky splatter o reportéroch, ktorým sa brutálne zvrtne rozhovor s divným vodcom kultu, a záverečná "Slumber Party Alien Abduction" pojednáva o partičke deciek, ktorým zábavu prekazí mimozemská invázia. Celkový dojem mám trochu slabší než z minuloročného VHS. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor, ktorý je pokračovaním priemernej jednotky. Opäť je tu jeden spojovací príbeh a štyri samostatné, spojovací beriem len ako takú nutnosť, dá sa na to pozerať, ale nenarazil som tu ani na jeden moment, ktorý by ma výraznejšie zaujal. A tak lepšie sú už na tom tie samostatné, pri ktorých treba oceniť aj slušnú rozmanitosť, duchovia, zombie, okultizmus a mimozemšťania, čo mi príde ako zaujímavá kombinácia. Prvý príbeh o mužovi s umelým okom, ktorý začne vidieť duchov zaostáva kvôli nudnému hlavnému hrdinovi a americkému podaniu duchov, ktoré ma moc nebaví, ale zase nájde sa tu aj nejaký lepší moment a celkovo je to obstojná zábava (60%). Druhý príbeh o cyklistovi, ktorý je pohryzený nakazenou ženou a sám sa stáva zombiou je zo všetkých jasne najslabší, v prvom rade mi to príde skôr ako paródia a navyše tento typ zombií sa podľa mňa do tohto žánru moc nehodí, ale na ten priemer to hlavne kvôli záverečnému útoku na oslavu stačí (50%). Tretí príbeh o štábe dokumentaristov, ktorí prídu natáčať život jednej sekty využívajúcej okultizmus je najlepší, síce rozbeh je trochu dlhší, ale aspoň si ma získali postavy a v druhej polovici to už prejde do mimoriadne dynamického a napínavého survivalu s niektorými perfektnými scénami, pričom sa vydaril aj záver. Jedine ma tu mrzí jedna nekvalitná maska, ktorá svojej postave uberá rešpekt, no aj tak sa to nadmieru vydarilo (85%). A štvrtý o skupine teenagerov, ktorí sú u nich doma prepadnutí mimozemšťanmi na moje príjemné prekvapenie zaostáva oproti predchádzajúcemu len trochu, tu ma mrzí jedine umiestnenie kamery na psa, to podľa mňa nebol najlepší nápad, ale aj tak útoky mimozemšťanov sú nadmieru napínavé a opäť sa to zmení na vydarený survival, ktorý miestami berie dych (80%). Takže hororová stránka týchto posledných dvoch poviedok je na vysokej úrovni, či už skvelá atmosféra, v akcii neustále napätie a aj jednotlivé hororové scény sa nadmieru vydarili, ale ani v predchádzajúcich to nie je zlé, ale už to nestojí tak za pozornosť. Takže v porovnaní s jednotkou, kde sa mi výraznejšie páčil len jeden príbeh, ten posledný je to rozhodne pokrok, tu mi skvelo sadli až dva, ale aj celkovo mi to s výnimkou spojovacieho príbehu prišlo kvalitnejšie a bez nejakých zbytočností a naťahovania. A tie dva posledné by som chcel vidieť v celovečernej verzii. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Opakovaný koncept, z čistokrvného hororu posunutý kamsi k uletenej paródii. Príbeh domu s kazetami, ktoré si prišelci púšťajú, aby divák filmu tak uvidel pár poviedok je totožný s jedničkou, vrátane vyústenia - 23%. Prvá z kaziet ukazuje príbeh chalana s očným implantátom, zároveň fungujúcim ako kamera. Z nemocnice sa odoberie priamo domov, no ajhľa - začne vidieť postavy - muža, dievčatko a tak. Námet zaujímavý, spracovanie postráda akúkoľvek mrazivú hrôzu. 42%. Zombie bicyklista je fajn úlet vrátane jeho sebauvedomenia si v závere vplyvom frajerkinho telefonátu. 77%. Výživné sektárske hody kdesi na odľahlom ázijskom ranči, vychovávajúcom dietky božie, slúžiace celé akémusi woodo satanášovmu príchodu alias oslave čierneho kozla - 96% a vrchol filmu. Mimozemšťania v dome skôr nudili ako ľakali - 49%. Chýbajúci moment prekvapenia, opakovanie a hlavne strata napätia spôsobili, že napriek nespornej obrazovej originalite patrí druhý diel videokazetového dobrodružstva skôr k priemeru. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat SPOILERY! Aniž bych viděl první díl (bylo mi řečeno, že to nenavazuje) jsem se pustil společně se spolubydlícím do tohoto filmu a těšil jsem se na hororové povídky. Tak se na ně podíváme postupně. První povídka: Chlápkovi nahradí jedno oko za robotické, které funguje jako kamera, takže někdo druhý může vidět úplně vše, co vidí chlápek. Bohužel nejen to, protože chlápek začne vidět mrtvé. Tahle povídka měla spád a pár slušných lekaček, nicméně konec byl odfláknutý a ne tak děsivý. 70 %. Druhá povídka: Zombie mám rád, takže jsem byl potěšený, jak tato povídka začala, stejně jako mírou brutality a faktu, že se tvůrci nebáli trochu toho gore. Nicméně mi přišlo, jako by právě ti samí tvůrci neměli koule na to to ukončit trochu temněji a tak zvolili ne zrovna originální a dobrý konec. 60 %. Třetí povídka: Rozhodně nejlepší ze všech. U téhle jediné jsem si přál, aby ji nějaký lepší režisér rozvedl do celovečerního filmu, protože tady je prostor jedině pro zlepšení. Navíc by odpadl i ten poslední záběr (alespoň doufám, že by měli větší rozpočet na lepšího ďábla(?)), kdy jsem si ihned vzpomněl na tuhle starou reklamu. Krom tohoto faktu jsem naprosto spokojený. 90 %. Čtvrtá povídka: Nejhorší ze všech. Zpočátku to vypadá zajímavě a člověk se i lekne, jenže pak díky opravdu debilní kameře a faktu, že se celý příběh odehrává v noci, jsem byl spíše naštvaný, než vystrašený. Navíc ti mimozemšťané nemohli vypadat více genericky. Ztráta času. 30 %. Hlavní povídka: Zpočátku to vypadá zajímavě, postupně to nudí a nevystraší, jen abyste zjistili, že to je rádoby šokující povídka, která, když se nad ní zamyslíte, nedává smysl. 40 %. Shrnutí: Určitě si seženu první díl, protože mi bylo řečeno, že je mnohem lepší. Nicméně s tímto jsem, dá se říct, spokojený. Nebýt poslední a hlavní povídky, jdu pravděpodobně mnohem výš. 60 %. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

VHS 2 tak ako v prvej časti ponúka jeden základný a štyri nezávislé príbehy, autenticky zachytené na kamerách ľudí z rôznymi osudmi. Súkromný detektív spolu so svojou asistentkou vstupujú do opusteného domu aby tak prišli na stopu nezvestnému chlapcovi. V obývacej izbe nájdu niekoľko kaziet - 80%. Prvá vyobrazuje duchársky príbeh mladého muža, ktorý po autonehode podstúpi operáciu oka. Od daného momentu však vidí veci, ktoré by radšej nevidel - 60%. Druhý zombie príbeh zachytáva nešťastnú náhodu trialistu, ktorý doplatí na svoju dobrotu pri poskytovaní prvej pomoci - 70%. Tretí, satanistický, vykresľuje interview v špeciálnej škole s veľmi zvláštnou výukou mladých študentov - 90%. Posledný, o mimozemšťanoch, znázorňuje domácu párty osamotených teenagerov, ktorí ostávajú bez dozoru rodičov. Nečakaná nočná návšteva mení zábavu na boj o život - 80%. Jednoznačne lepšia časť ako jednotka. Milé prekvapenie, ktoré v každej z 5 príbehov ponúka to, čo má žáner horor ponúknuť. Celkové hodnotenie - 80%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Sákryš - povšechné "hororové" premisy, spjaté s tímto milým mozaikovým dílem, pomalu ale jistě docházejí. Což je škoda, protože až se doopravdy začne vařit z vody, nebou jednotlivé příběhy tak roztomile tajemné... a zábavné! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na rovinu - nasnímané normální kamerou, dal bych 4*, jelikož dvě povídky mě pobavily velmi. Stejně ale jako u jedničky i zde kazí dívatelnost prasácká kamera. U první povídky je opět inspirace asijskou bubákovinou, která už snad dnes ani nepřekvapí, ani nevyděsí. Zajímavým nápadem ale bylo, jak se zbavit přítomnosti ducha. Jakmile však došlo na scény v bazénu a závěr, byla práce kameramana na přesdržku. Druhá - Jízda parkem - je vtipná zombiárna, kde brzy začínáte tušit, že se začnete dívat z pohledu oživlé mrtvoly. Zábavné momenty: mrtvola za sebou tahá provazce střev a likvidace páru kolistů. Třetí zásek je jasně nejlepší - inspirace sektami, co přesvědčí své členy k sebevraždě, aby se dostali do Ráje. Barely krve, naháněčky, ustřelené hlavy lítají vzduchem. Jen moment ala vetřelec sníží vysoce nastavenou laťku. Ďábel, co vypadá jako kráva, opravdu strach nenažene. Jako čtyřka přicházejí emzáci v pyžamech a nahání jakousi pošahanou rodinu. Kameramana posedlo absolutní šílenství a celý film se posouvá až nebezpečně k odpadu. Závěrečný masakr již nedává šanci na vylepšení skóre. Škoda. Do hajzlu s roztřepanými kamerami!!! V kolonce žánr chybí KOMEDIE. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Sice si už úplně nevzpomínám na první V/H/Sku, ale myslím si, že příběhy jsou svoji kvalitou celkem srovnatelné. První mě tak trochu zklamala, když jsem viděl ty odfláknuté duchy, kteří nenaháněly strach, i když příběh ušel. Druhý příběh se zombíkama, byl sice na jednu stranu atraktivní, ale při dnešním počtu zombie filmů bych raději viděl něco originálnějšího. Ze "Safe Haven" se vyklubal taky docela slušnej příběh, ale nejvíc se mě líbila asi poslední páska s ufounama, která mě dokázala i pobavit, ale kde mně také bylo hodně líto Tanka. :-( ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Povídkový horůrek, tentokrát i s drobnými prvky komedie. Nebýt čtvrtého příběhu, bylo by tohle čtyřhvězdí silnější, ale příběh, zpracování i kamera na čoklovi, to všechno bylo už po prvních několika minutách těžce dementní (40%). První story je každopádně solidní duchařský napínák, v nejlepším smyslu pokračující po stopách jedničky, i když lehce vykrádá Oko (80%). Druhej příběh, kterej jsem si familiérně pojmenovala V kůži zombíka, mě neskutečně bavil, fakt jsem si ho užívala, několikrát jsem se i s chutí zasmála, prostě naprostá libůstka v oblasti hororové komedie s povedeným first person náhledem do oka nemrtvého (100%). Třetí příběh mi už moc dobrý nepřišel a laťka zábavnosti začala jít strmě dolů, ale naštěstí jen do chvíle, než se rozjely vraždící orgie, při kterých fakt bylo na co koukat a teprve v tomhle příběhu je first person kamera v očích prchající oběti dovedená k dokonalosti. Ačkoli fór v samém finále téhle povídky mě nechtěně rozesmál tolik, že zase musím pomyslnou hvězdu srazit (70%), ikdyž bych ještě možná byla svolná přimhouřit oči, ale to by nesmělo dojít na už zmíněnou povídku poslední. To je totiž kapitola sama o sobě, nebýt jí, fláknu tam tentokrát snad i tu pětku, nehledě na to, že obalový příběh taky není žádné terno (ale furt je lepší jak Invaze - takže 60%). Takhle komplet mi z toho vychází solidní nadprůměr na poli povídkových hororů, který nedělá ostudu sobě ani svému předchůdci (mám-li srovnávat, řekla bych, že jsou oba díly na shodné úrovni, takže komu se líbil jeden, měl by si užít i druhej), ač mohl dopadnout ještě lépe. 70% ()

Reklama

Reklama