Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (494)

hrona 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejdepresivnějšì film s vánočnì tématikou, který jsem měl možnost vidět. David Novotný jediný na kterém je postaveno pár fòrů. Zbytek obyčejné drama s ne moc povedeným námětem. Zdařilý soundtrack z pera pana Krajča, který dle mého názoru mohl u té muziky v tomto přìpadě zůstat a hlavnì roli si odpustit. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Za hloupost se platí, takže mám problém "fandit" hlavní postavě (jako hrdinu bych ho neoznačil ani náhodou), když si tupě otevírá sklenici okurek nožem a pak padne do nedefinovatelného stavu ala KOUŘOVÉ NA STŘEŠE. Od toho se odvíjí celý pomatený (pro mě), snový (pro jiné) příběh... Komedii bych v tom neviděl ani s růžovými brýlemi. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Státní fond pro podporu a rozvoj české kinematografie financoval už velkou spoustu docela zbytečných filmů. Ač jsem v tento negativní výsledek ani nedoufala, tak mé svědomí mi nevelí nic jiného. Objevila se zde spousta dobře hrajících herců, ale ta forma... Docela mě nebaví sledovat neustále stejný formát točení filmů o tom, jak lidé prožívají osobní křižovatky života, jak se podvádějí a jak jsou k sobě zlí. Někdy mám sice chuť na podobné téma, ale takto zfilmované mě ani nezaujalo. Upřímně mi za to to čekání nestálo a přestože český filmový rybníček plný sinic je z 15ti procent plný dobrých filmů, tak tento mezi ně bohužel patřit asi nebude. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení po první projekci bylo natolik rozporuplné (přiznávám zklamání), že jsem film hvězdičkami ani neocenil. Stalo se ale něco zvláštního. Příběhy těch "obyčejných" lidiček se ve mně nějak usadily a v následujících dnech se mi až moc často honily v hlavě. ... Dal jsem tomu čas a po pár týdnech jsem si dal druhou projekci. Až po ní jsem musel tenhle film ocenit. Možná spíš srdcem, ale přiznávám, že Karin Babinská se trefila. Aspoň tedy do mého. ... Díky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od všeho trochu. Trochu melancholické, trochu absurdní, tak trošku pohádkové, ale i lidsky dramatické. K tomu Richard Krajčo a jeho výběr muziky, který celý film výborně doplňuje. Vica Kerekes, která poprvé vypadá tak, že se nechce nikomu zalíbit. Kuba Prachař, kterej rychle pochopil, že ty černé vlasy mu nesluší a David Novotnej, kterej tady vypadá tak, jak kdyby chtěl začít fandit Slavii Praha. Líbilo se mně to. Mělo přesně to kouzlo Vánoce, o kterém v něm byla řeč. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Keď Vica Kerekes zistila, že sa má celý film odohrávať v nákupnom centre, povedala nie. „Ja nákupné centrá nemám rada," povedala. Nakoniec ju však presvedčila vlastná agentka, aby na kasting šla. A tam ňou boli všetci ohúrení. (Zdroj: aktuality.sk) (leila22)
  • Tomáš Klus, který zpívá písničku „Cesta“ společně s Richardem Krajčem, která zazní ve filmu, se opakovaně objeví v televizi. Píseň samotná vznikla v roce 2012, autorem textu i hudby je Richard Krajčo. (sator)
  • Kůň hlavního hrdiny se jmenuje Rosie, v překladu "Růžena", ale na začátku filmu bylo zřetelně vidět, že se jedná o koně, a nikoli o klisnu. (rakovnik)

Reklama

Reklama