Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (494)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť smutné na tom je, že Karin Babinská nepochybně umí točit. Dokázala vymyslet i postavy a rozjet zápletku. Jen už nepřišla na to, co si s tím vším počít. Takže pokud nejste fanynky / fanoušci Richarda / Vicy, tak se záhy začnete nudit. Vánoční romance totiž najede na očekávaná schémata a už u nich zůstane. Škoda. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Poměrně kvalitní psychologická záležitost s českým, ryze černým humorem. Rozhodně to není nic co bych si s chutí pouštěl na Štědrý den formou nějaké oddechovky. Zhruba prostředek filmu se mi zdál nezáživný a bál jsem se jakým směrem se film vydá. Naštěstí samotný závěr popřel můj názor z prostředka filmu. Křídla Vánoc podle mě přinášejí poselství, že každý člověk si Vánoce může přizpůsobit dle svých pravidel a jak uzná za vhodné a i tak si je užije. PF: 2014. :) ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kdo by to řekl, že i u nás se dá natočit příjemný vánoční film. Andělská linka tu sice vůbec nefunguje, na konci vyšumí úplně nelogicky do ztracena a za některé scény (pasáž s kočárkem) by si Babinská zasloužila jednu přes prsty. Jinak je to ale nečekaně příjemná podívaná servírující na české poměry hezké obrázky a hlavně sympatické postavy, které se (většinu času) nechovají jako úplní idioti a docela vám za ty dvě hodinky stačí přírůst k srdci. Hodně samozřejmě dělá také povedené herecké obsazení v čele s Krajčem a hláškujícím Davidem Novotným. Stačí se prostě oprostit od ne příliš fungující andělské zápletky a pár logických lapsů a zůstane vám celkem odpočinková komedie, po níž budete mít celkem příjemnou náladu. A to se mi u českých filmů moc často nestává. 60% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Klidně si mne kamenujte, ale Křídla Vánoc se mi libí. I když ji k plnému hodnocení něco chybí a přiznávám, že v podíl na mém hodnocení muže mít osobní zaujatost. Režisérka Karin Babinská netočí filmy jak na běžícím pásu a jak je vidět u Křídel Vánoc a Pusinek dává si na nich o to víc záležet. Taky si vybírá dobrý pracovní tým, včetně herců, kteří mi ke svým rolím sedí - Richard Krajčo, David Novotný, Vica Kerekes, Lenka Vlasáková. Nebojí se rovněž zobrazit témata a problémy drobných obyčejných lidí, což se zas tak často nevidí. Ženské osazenstvo před sálem 9, během předpremiéry 13.11. (ještě, že to nebyl pátek) v Cinemacity šlo na Richarda Krajča, nic proti němu, já jsem šel na Karin Babinskou. Ne však na její ladné a sličné křivky, ale na její práci a na práci jejího tvůrčího kolektivu. Snad budu mít příležitost jít někdy znova. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od všeho trochu. Trochu melancholické, trochu absurdní, tak trošku pohádkové, ale i lidsky dramatické. K tomu Richard Krajčo a jeho výběr muziky, který celý film výborně doplňuje. Vica Kerekes, která poprvé vypadá tak, že se nechce nikomu zalíbit. Kuba Prachař, kterej rychle pochopil, že ty černé vlasy mu nesluší a David Novotnej, kterej tady vypadá tak, jak kdyby chtěl začít fandit Slavii Praha. Líbilo se mně to. Mělo přesně to kouzlo Vánoce, o kterém v něm byla řeč. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Film se natáčel v Praze a v Liberci. (Busmart)
  • Filmovou hudbu nahráli pouze 4 lidé, a to Richard Krajčo, hudebník a producent Dalibor Cidlinský a kluci z kapely Nebe, tedy Petr Harazin a Štěpán Petrů. (harazin)
  • „Chcela som nakrútiť film, ktorý by v tejto pesimistickej dobe ľudí potešil a dal im nádej, že môžu pohnúť svojím životom a ovplyvniť jeho správny smer," vyjadrila sa režisérka a scenáristka Karin Babinská. (kacer4)

Reklama

Reklama