Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (494)

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že každý nakonec dostane to, co si přeje! (Proto bacha na to, co si přejete :) Ze začátku jsem si myslela, že to bude pěkná blbost a klonila se k hodnocení 2 - 3*, ale od půlky se mi to fakt líbilo a změnila jsem názor na 3-4*, nakonec tedy 3,5* s přimhouřením oka a pro podporu zajímavého netradičního snímku dávám 4*. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Počkal jsem se zhlédnutím do času Vánoc, přál si nechat se filmem vánočně naladit, tajně doufal, že mě tenhle tuzemský snímek potěší a snažil se oprostit od všech předsudků vyvolaných některými ne zrovna lichotivými recenzemi. A o to víc zabolí, že jim po projekci zrovna já, fanoušek českého filmu, musím dát za pravdu. Vzít to podle žánrů, tak na imdb to zase trefili. Křídla Vánoc nejsou ani omylem vtipné, i když mnohé trapné snahy o humor divák nepřehlédne (nejvíc jsem se asi styděl za Prachaře). Dramatické momenty jsou zas vyvolány dost uměle a křečovitě, podobně je to s navozováním deprese (ostatně stejně jako pohody). Romantika pro změnu snad nemohla být tuctovější (i když s označením pro to, co mezi sebou měli Tomáš a Nina, jsem to snad až přehnal). Vánoční atmosféra? Snímek se o ni snažil, ale znovu (alespoň u mě) příliš nepochodil. Jediné, co se dá na filmu opravdu ocenit, je hudba, jmenovitě přenádherná Cesta, kterou bych mohl poslouchat pořád dokola (což už jsem však dělal dávno před zhlédnutím Křídel). Víc jak 2* pro tenhle počin opravdu nevykouzlím. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Děkujeme andělům, Taře a všem bytostem světa za pomoc a podporu při tvorbě a uvedení tohoto příběhu - tak hlásá úvodní nápis na obrazovce. Toto je velmi pěkný příběh, leč prostředí ve kterém se převážně odehrává je velmi špatná volba. Nejvíc mi vadilo, že film nevyužívá písní s českým textem a ta hrozná všudy přítomná zkrytá reklama - takže se asi neděkuje andělům a Taře, ale spíš těm ostatním bytostem. CITÁT - Hodně dětí, málo bombónů...................... ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Já věděla, proč se do tohoto filmu nijak nehrnu. Mnohokrát omletá témata buďte opatrní na svá přání, některá se mohou i splnit, muž milující všechny ženy, pokud je to bez závazků, někdo, kdo dokáže nahlédnout do podstaty problému (a, jak tady někdo zmiňuje, všem ženám poradit, ať se na toho svého nemožného chlapa vykašlou, ano, universální rada, když máte nemožného chlapa, vykašlete se na něj), netradiční bydlení v přívěsu, drsňačka bez zázemí ve skutečnosti toužící po lásce, milovaná milující a svou všudypřítomností usurpující rodina, přátelé, seance na střeše (ještě to bývá velký balkón či pavlač), herec marně hledající uplatnění (bývá to i režisér a hudebník), zvíře, které komplikuje situaci, úraz (nebo náhle se vyskytnuvší nemoc), rozporuplný vztah s rodiči. Kromě nesplněného dětského přání, cesty k moři a smutného konce opravdu velké lásky tady ta totální klišé jsou všechna. Nechci se opakovat, ale já to věděla. Kůň i křeček byli fajn, za to je ta třetí hvězda. Jsou Vánoce a zatímco na zlaté prasátko nevěřím, zlatý křeček nepopiratelně existuje. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Vica Kerekes je az neskutecne zajimava zena..takova muza..uhrane ocima a nepusti..do toho jeji smyslne rty..pak objevite pihy..a nakonec se ztratite..ztratite pojem o okoli..ona nedovoli cloveku se odtrhnout. Byla skvela v Muzich v nadeji, je skvela i v Kridlech Vanoc.. Krajcovi patri dik za vyber muziky, jeho herectvi ale podle me patri do jinych roli.. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Při natáčení filmu režísérka Karin Babinská svedla Richarda Krajča, který následně opustil svou původní rodinu. (MatyTM)
  • Původně mělo jít o muzikál, ale při psaní scénáře, které zabralo rok a půl, se Karin Babinská rozhodla, že půjde o romantický film. (jenik71)
  • Filmovou hudbu nahráli pouze 4 lidé, a to Richard Krajčo, hudebník a producent Dalibor Cidlinský a kluci z kapely Nebe, tedy Petr Harazin a Štěpán Petrů. (harazin)

Reklama

Reklama