Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vánoční čas umí přinášet podivuhodné příběhy, vtipné historky i nostalgii. Přijde letos Ježíšek? je příběh dvou rodin, které se rozhodly, že Vánoce jsou prostě od toho, aby se konaly dobré skutky, přání se plnila za každou cenu,   a aby na zázraky věřily nejen děti. Šarmantní šedesátník José (Josef Abrhám) se vrací po třiceti letech z emigrace v Mexiku do rodné Prahy. Podlehne totiž naléhání  své mexické manželky Dolores. Ta věří, že pro jejich dceru Penélope, která se marně snaží otěhotnět, je poslední nadějí zázrak, který by v předvánočním čase mohlo splnit slavné Pražské jezulátko. José má z návratu obavy, protože moc dobře ví, že by mu mohl přinést nečekaná překvapení. Ta mají podobu jeho dávného kamaráda Rudy (Václav Postránecký), který všemi rád manipuluje, ale hlavně jeho bývalé lásky Květy (Libuše Šafránková) a její velké, osobité rodiny, v čele s jejím synem Michalem (Igor Chmela). Rodné místo Josému připraví řadu svízelných situací. Bude potřebovat nadhled a všechen svůj smysl pro nápaditá řešení, aby se z malérů všichni dostali. Nakonec se ale ukáže, že i každý z členů Josého rodiny skrývá své tajemství, a že v Praze je kromě legendárního Pražského jezulátka i řada dalších bytostí, které jsou schopné konat zázraky. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Film som začala pozerať pred Vianocami a to, že som ho bola schopná dopozerať až po dvoch mesiacoch, svedčí o tom, že nebavil a že som si ho vlastne odtrpela. Pustila som si ho z úcty k Josefovi Abrhámovi a Libuši Šafránkovej, dúfajúc, že obdiv, ktorý k tejto hereckej dvojici mám, film len upevní. Lenže – toto bola ozajstná mexická telenovela natočená v Prahe. Nesmiala som sa, nebavila som sa a celý príbeh je príliš jednoduchý a ľahko čitateľný. A úplne zbytočné bolo pridať: „o rok neskôr“. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Seriálový koncept, který se dočkal pouze pilotního dílu - přesně tak na mě nevydařený počin Lenky Kny působil. Je tu tolik postav a tolik motivů, že na ploše sta minut zkrátka nemohou být všichni představeni a jejich problémy vyřešeny. Příběh nedává smysl a postavy se chovají jako hlupáci a vskutku jsem se nestačil divit, co se tu všechno děje. Logika tu absolutně nefunguje, natožpak nějaké vztahy mezi postavami, které by asi měly být mnohdy překvapivé, jenže i ten méně pozorný divák je dokáže záhy odhalit. Herci se snaží, co to jde, ale nemají zkrátka co hrát. I proto je docela smutný pohled na Abrháma se Šafránkovou, kteří musí pronášet stupidní repliky a chovat se jako idioti. Ten film není ani vtipný (vtip je tu snad jeden jediný, který funguje i proto, že padl na vrub Chmelovi), ani vážný a prostě nefunguje z žádného hlediska. Režijně toho tedy až na nevhodně použité a nechtěně směšné zpomalovačky příliš špatně není a hudba je příjemná a atmosférická, jenže to je tak všechno. Jednoznačný průšvih, který nemá podle mého co nabídnout. 30% ()

Reklama

ramirez2 

všechny recenze uživatele

Z plátna na vás dýchá adventní nálada lehce zasněžené Prahy. Kameraman si umě pohrává s hloubkou ostrosti a vytváří tak nevšední pohledy na známá místa našeho hlavního města. Rozluštění vánočního tajemství je na spadnutí. Osobně mě zaujal dotaz Dolores: "U vás se děti před spaním nemodlí?" Je to pěkný film vhodný na zhlédnutí o Vánocích. ()

MTHRFCKR 

všechny recenze uživatele

To je tak, když vezmete mustr americký vánoční romaňtárny, koprodukujete to s mexikáncema, ať je to taky trochu internacionál a naplníte to čupr českejma hercema. A pak zjistíte, že tenhle model prostě v českým prostředí nefunguje. Ani p*čou ke zdi nejde přehlídnout, že vlastně sledujete Lásku nebeskou tak trochu po česku, tak trochu knedlíkovou kopii. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi Ampiho zmínka o snaze vytvořit něco ve stylu české Lásky nebeské. A zatím co Ampiho připomínka celkem sedí, tak federálněmexickoježíšková mozaika příběhů sedí taky, k její smůle ale pouze na prdeli........chvílemi jsem si připadal jako vánoční kapr v kádi před hypermarketem. Ježíšek sice přišel, nakonec i naděloval, ale asi nás měl tento rok zapsané v kolonce "spíše zlobili". ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • V DVD verzi mluví herci a herečky mexické národnosti svým jazykem a jejich dialogy jsou doplněny titulky. Oproti tomu v televizní verzi byly jejich hlasy dodatečně předabovány, ovšem pouze scény odehrávající se v Mexiku. 
    (funhouse)
  • Mexické herečky samozřejmě neuměly česky, představitelka Josého dcery Penélope (Aislinn Derbez) se ale naučila vše nazpaměť. (jenik71)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama