Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Arogantní a sobecký rozhlasový diskžokej Jack Lucas se dostane do těžké deprese, když zjistí, že nepřímo zavinil smrt několika lidí. O tři roky později pracuje ve videopůjčovně, jejíž majitelka Anne Napolitanová se o něho stará. V jedné ze svých sebevražedných nálad je u Manhattanského mostu zachráněn Parrym, bývalým profesorem historie, který živoří na pokraji společnosti. Parry se chová jako blázen. Ve svých představách je ohrožován zlověstným Rudým rytířem a snaží se přesvědčit Jacka, že jeho úkolem je získat Svatý Grál, schovaný v domě miliardáře Carmichaela. Když Jack zjistí, že Parryho manželka byla mezi obětmi, za jejichž smrt se cítí zodpovědný, snaží se bývalému profesorovi pomoci. Seznámí nesmělého Parryho s dívkou jeho snů, osamělou sekretářkou Lydií. Po první schůzce s Lydií je Parry přepaden několika násilníky a končí v nemocnici. Jack, který dostal novou chuť k životu, se chce vrátit ke své bývalé práci. Navštíví Parryho v nemocnici a nalezne ho v katatonickém stavu. Jediný způsob, jak ho zachránit, je přinést mu Svatý Grál. Jack se v noci vydává do miliardářova sídla jako lupič... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (349)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že tenhle film mi dlouho unikal a to vlastně jen proto, že název ve mě evokoval, že půjde o nějaký rybolov. Vážně! A to se mi tak zaklínilo v hlavě, že jsem o něj nestála ani potom, co jsem byla důrazně upozorněna, že se v něm ryby chytat nebudou a že Bridges a Williams a bla bla bla. Trapas, co? Tak teď, když jsem to proflákla, můžu směle říct: jsem ráda, že jsem si na Gilliamův "pohár vody podané, když je žízeň" počkala. ()

Houdini 

všechny recenze uživatele

Oscar 1 : Herečka VR - Mercedes Ruehl + 4 nominace: Herec HR - Robin Williams, Výprava, Hudba, Scénář. . . . . Zlatý Lev - výběr ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Úžasný příběh v trošku netradičním balení (co jiného taky čekat od Terryho Gilliama), fantasticky natočený, odehraný, zrežírovaný s výjmečným scénářem a navíc zajímavé i po vizuální stránce (i když jde tentokrát o 100% současný a "normální" příběh, Gilliamova stylizace se prostě nezapře - je to vidět třeba na architektuře "příbytku" Perryho, blázince, nebo třeba na ohnivém rytíři). Jeff Brifges i Robin Williams jsou ve svých rolích naprosto úžasní a nezaostávají ani ostatní herci. Pro mě jednoduše perfektní film. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Forgive me, Terry, že jsem tenhle Tvůj vynikající snímek tak dlouho přehlížel. Pochválit si zaslouží všichni herci (v hlavních i vedlejších rolích), režie a typická gilliamovsky fantaskní stylizace (není to sice takovej úlet jako třeba Brazil, ale pár scén, kde se v tomhle směru vyblbli, se zde najde). Jeden vážnej problém ale s Králem rybářem mám. A to poslední půlhodinu, která ten film v mých očích prostě degraduje. Telefonátem, v němž se Jack dozvídá, co se stalo po té nezapomenutelné večeři, to klidně mohlo skončit. Sice by se tím úplně změnilo vyznění celého snímku, ale já osobně bych byl mnohem spokojenější. Respektuju, že se tvůrci uchýlili raději k takovému závěru, k jakému se uchýlili, ale určitá pachuť zklamání z něj tím ze mne nezmizí. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nepopsatelně úžasný lidský příběh ex-pythonovského režiséra Terry Gilliama. Jeff Bridges a Robin Williams se překonávají a Amanda Plummer je kouzelným způsobem nešikovná. Nejlepší Gilliamův film a v 90. letech určitě jedno z nejlepších děl, které bylo u nás k vidění. Vizuální stránka filmu je bezchybná a scény s ohnivým rytířem jsou působivé. Bravo, Mistře. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Točil to Terry Gilliam, takže je třeba se připravit na ne úplně obvyklý způsob vyprávění. Místy to opravdu vypadá víc fantasy, než jako dno New Yorku. Pořád si to ale drží dostatečnou hladinu realističnosti, že jsem se ty dvě hodiny nedokázal od křesla odpoutat. I když jsem si třeba ze začátku říkal, že jestli to takhle půjde dál, tak tomu dám sotva dvě hvězdičky. Po chvíli jsem si ale na ten způsob vyprávění zvykl a začal jsem si samotný příběh vysloveně užívat a hltat každou další minutu. Jeff Bridges a Robin Williams tady předvedli tak skvělé výkony, že bez nich by film byl ani ne poloviční. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $24miliónovTržby USA $41,895,491Tržby Celosvetovo $52,800,000║ uletenosť Terryho Gilliama ide mimo mňa /20%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vám možná bude vadit pitvořící se Robin Williams, ale ono se to rozběhne a ten film vás okouzlí. Akorát mi přišlo, že zde mohl Gilliam ubrat na extravaganci a natočit to malinko civilněji, vůbec by to totiž nebylo na škodu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,...AŽ JEDNOU SE DO HRADU ZATOULAL BLÁZEN A NAŠEL KRÁLE O SAMOTĚ. PROTOŽE TO BYL BLÁZEN, BYL HLOUPÝ A NEVIDĚL V NĚM KRÁLE. VIDĚL JEN OPUŠTĚNÉHO MUŽE, KTERÝ SE SOUŽÍ“....... /// Absurdní vejlet mezi bezdomovce s pátračkou po smyslu života. Imaginární svět a dvojsmyslnost věcí, přelud života... (říkám si ,,vydrž vole, Terry Gilliam!“). PROVĚTREJ PÉRO, AŤ SE MRSKÁ VE VĚTRU! Neskutečná herecká kreativita R.Williamse a vyprávění o tom, jak nejednoduše smejt pocit viny, zbavit se můr minulosti a strachu z budoucnosti. O cestě za splněním úkolu, na jejímž konci je Svatý grál. Nebo ne? A já pochopil, proč jsem se tomuhle filmu tak dlouho vyhejbal! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jak musí vypadat sraní, aby hraničilo s mystikou. 2.) Hledám Svatej grál. 3.) Thx za titule ,,drSova“ a ,,superpimp“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neda se rict, ze bych z tohohle filmu byl naprosto hotovej, to me vic dostali jiny Gilliamovo kousky, ale i tak se jedna o vyjimecnej pocin. Pribeh je originalni variace na celkem provareny tema, tady navic s naprosto perfektnim scenarem. Navic to je trochu ladeny do fantasy, takze tu je zajimava stylizace, paradni ohnivej rytir a hlavne typicka Terryho uchylacka kamera. Plus tu je super hudba a diky tomuhle vsemu dohromady ty dve hodinky utecou fakt svizne. A to jsem se jeste nezminil o naprosto dokonalejch hercich. Williams a Bridges podavaj jedny z nejlepsich vykonu, az clovek nevi, kdo z nich hraje lip a na koho se zamerit, protoze se skvele doplnujou a nijak se navzajem nerusi. No a za zminku jeste stoji nesikovna Amanda Plummer, ktera me obcas fakt pobavila. Jako celek je film fakt excelentni smes romantiky, drama, fantasy a komedie, ale jak uz jsem psal, mam radsi jiny Terryho filmy. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Terry Gilliam (12 opic, Monty Python a Svatý Grál, Brazil) opět hledá ve svém filmu obyčejné lidské štěstí, zde znovu pod tajenkou "Svatý grál". Obviňující se exmoderátor (Bridges) chce vykoupit svou vinu zachraňováním bláznivého bezdomovce Parryho (Williams), jenže ve skutečnosti se zachrańují všichni navzájem a to i se svými partnerkami. Potěší mnohé scény - Parryho zamilované sledování nešikovné Lydie, Don Quijotské stíhání ohnivého rytíře coby připomínky spalujícího utrpení, předání sdělení fingované výhry Lydii nádherně zpívané kníratým travestitou - bezdomovcem, pojídání knedlíčků a brokolice, dobývání hradu s grálem na ulici New Yorku. Král rybář připomíná spíše než jiné Gilliamovy snímky poetikou vyprávění i obrazotvorností Burtonův film Velká ryba, podobně do sebe vše postupně i zapadá. Nemusí být zrovna blázen ten, kdo dělá bláznivé věci. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=NHaZuRo3DZ4 ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Tradičně bláznivý Terry Gilliam. Tradičně skvělý Robin Williams. Tenhle chlapík povyšuje každou svou roli na umělecké dílo a tady to platí dvojnásob. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Excelentní herecké trio a inteligentní scénář s pár obyčejnými i originálními prvky je hlavní devizou tohoto lidského a ve svém nadhledu optimistického snímku nejen o lásce. Jakkoliv je postava Bridgese sympatická a postava Williamse zvláštní a zajímavá, bez fantazie Terryho Gilliama a lehce nadpozemského pojetí by Král rybář mohl být rychle zapomenut, přeci jen tak oslňující zase není. Je však velice příjemný, milý, trošku bláznivý a nakonec snad i u toho srdíčka zahřeje. 7/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Terry Gilliam je skutečně výborný režisér. Tak jednoduchý námět tak pěkně prodat... Sympatické postavy, výborná atmosféra. Vše tu funguje. Do páté hvězdy možná chybí větší vytažení pointy, ale jinak výborná podívaná. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Terry Gilliam ve vrcholné formě a další z jeho podobenství o vizionářích na okraji společnosti. Jeff Bridges jako vždy skvělý, Robin Williams pak v nezvyklé křehké roli exceluje... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Mercedes Ruehl je bohyně. Jeff Bridges je ďábel. Červený rytíř hoří ve svém nitru a Dagmar (tedy já) je v lásce. Ale ten poslední akt je k předchozím tak podivně přišroubován, jako by přicválal z jiného filmu. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film dvou naprosto odlišných polovin (první za 3*, druhá za 5*). Změna přichází v intimní chvíli mezi Jackem a Perrym v nočním Central Parku, kdy Jack poslouchá příběh o Králi Rybáři a hledání Svatého grálu, který dává celému filmu smysl. Jen si nejsem jistý tím, kdo je Král, kdo je Blázen/Šašek a kdo je vlastně hlavním hrdinou filmu. Možná ten klasický happy end, který ale tentokrát přijmete bez výhrad. Robin byl výjimečný komik i charakterní herec. V Králi rybáři ukázal obě polohy v plné parádě, škoda ho. ()

Související novinky

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama