Reklama

Reklama

Zlatý Glóbus 2013

(pořad)
  • USA The 70th Annual Golden Globe Awards
všechny plakáty
Ukázka z filmu 8
Publicistický
USA, 2013, 124 min

Scénář:

Dave Boone

Účinkují:

Tina Fey, Amy Poehler, George Clooney, Will Ferrell, Nathan Fillion, Jennifer Garner, Jennifer Lopez, Debra Messing, Amanda Seyfried, Helen Mirren (více)

Obsahy(1)

Předávání Zlatých glóbů je prestižní ceremoniál, naplněný hvězdami z filmového a televizního průmyslu. Ti nejlepší, kteří zazářili v posledním roce, jsou za svůj výkon odměněni Zlatým glóbem.  Hollywoodská asociace zahraničního tisku (HFPA) byla založena ve čtyřicátých letech minulého století, během druhé světové války. Původně ji tvořila hrstka novinářů ze zámoří, tehdy působících v Los Angeles, kteří se snažili propojit Hollywood s ostatním světem a prostřednictvím filmu rozptýlit svět ztrápený ničivou válkou. Dnes HFPA sdružuje více než 55 zemí, se čtenářskou obcí skýtající přes 250 milionů čtenářů. Každý rok organizace pořádá třetí nejsledovanější televizní galavečer na světě, udílení Zlatých glóbů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Ukázka z filmu 8

Recenze (34)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Průměrná show, ale Tina Fey a Amy Poehler zvládly svoje výstupy na výbornou. Některé dvojice potěšily a pobavily (například Sly & Arnold či Ferrell & Wiig). Radost mi udělal dostatek Glóbů pro Argo (congrats Bene) a především ocenění pro Jessicu Chastain a Jennifer Lawrence - obě velmi pravděpodobně o oscarové noci neprávem ostrouhají. Večer měl dostatek nadhledu, jen nezbytnou (bezpochyby ovšem nutnou) špetku úcty a dostatek prvoligových hollywoodských hvězd. 5/10! ()

Fabrinka 

všechny recenze uživatele

Tina a Amy ma zanechali v nemom úžase. Toľko fantastických hlášok bavilo nielen prítomné celebrity, ale rozhodne aj divákov pri televízii. Nominácie, ktoré boli omnoho lepšie než oscarové potešili a nesklamali (až na kategóriu v ktorej vyhrala Lawrence), skôr prekvapili - Ben Affleck, gratulujem. Tento ročník bol fantastický aj vďaka úžasnej Jodie Foster. Ďakujem za skvelý 70. ročník! ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Bez Rickyho to zkrátka není ono. Tina s Amy se sice snaží, vtipných momentů tato moderátorska dvojka ale moc nevykouzlila a tvůrci jim vlastně k tomu ani nedali moc prostoru. Jinak jsme se však dočkali hodně rutinního přenosu plného zdlouhavých děkovaček a z letargie člověka probubil snad jen Arnie se Slyem a a výborný Ferrel s Kristen Wiig. Oproti předchozím dvěma ročníkům ovšem slabota. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Tentokrat jsem si to dal i s cervenym kobercem, kde si clovek naplno uvedomi az jak moc velka saskarna to cele je. Nejvetsi trumf predchozich rocniku Rickyho Gervaise uz to take nebavilo, takze zde misto toho mame 2 tetky, zoufale nudne nominace, predvidatelne viteze a tezko stravitelnou porci neskutecne trapnych a radobyvtipnych kecu okolo. Ugh, vzhledem k tomu, ze na oscarech jsou nominace jeste zoufalejsi, mame se na co tesit. 2/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmových mejdanů co sjme v psolední době, ty tam jsou otravený a často závistivý ksichty českých herců a buranství pana Vachlera z Českých lvů. Tohle měl šmrnc, vtip, ale současně i silný momenty (Jodie a její díky máme). Nejvíc se mě líbily ty osobní forky co si tam vzájemě naše milované filmové hvězdičky adresovali, bylo to mnohem vtipnější než loni Ricky (a to mám Rickyho rád). Nevím zda to bylo tím, že většina byla nachlastanejch jak dogy a nebo prostě tím, že ty lidi byli prostě v pohodě, ale atmsoféra mě přišla děsně uvolněná, nikdo z filmových hvězd se z nebral příliš vážně, takže forky z většiny bodovaly. Navíc ať byl forek drsnější víc či mín, pořád jsem tam cítil kolegiální respekt (to u Rickyho ani omylem ) což spolu s humorem a možností vidět ty své filmové miláčky zase trošku z jinýho úhlu je kombinace, která mě vysloveně sedí. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama