Reklama

Reklama

Sága: Prokletí stínů

  • Česko Sága: Prokletí stínu (více)
Trailer

Ve Druhém věku se válka bohů rozhořela naplno a živých bylo stále méně. Lidé proto založili Řád, v němž ze zoufalství spojili své síly s pyšnými elfy a proradnými trpaslíky. Zatímco se Řád snažil vzkřísit civilizaci, na západě znovu ožilo dávné zlo. Temnými kouty špinavých krčem se plíží šepot tajného spolku spiklenců, známého jako Stín, jehož hrůzní vyslanci již překročili hranici země. Magistři Řádu proto vyslali své vlastní špehy, aby včas zmařili plány nepřítele. Lidský poutník a vyslanec Světla Keltus, lovkyně odměn a nemilosrdná elfka Nemyt a svojí loupeživou hordou zapuzený ork Kullimon se pod přízračně žlutým nebem kraje Battlegrave vydávají hledat tajemný artefakt, jehož pomocí chtějí služebníci Stínu znovu nastolit vládu pána temnot Gotha Azula. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Na to, že z toho kouká nedostatek financí, to neni špatnej filmek. Většinu času je na co se dívat. Osobně bych to viďěl radši o něco kratší. Souboje jsou tak půl na půl, některé hodně povedené, některé méně. To samé platí i o efektech. Hlavní trio, Elfka, Ork a člověk působí sympatickým dojmem a po čase jsem jim i fandil. Elfka s těma modrýma kukadlama hodně pěkná. Hudba se mi zdála hodně utopená v pozadí což je docela škoda. Příběh je hodně prostej, ve kterém bych nehledal nic jiného, než přímočarý děj, bez jakýchkoliv zvratů. Pro mě filmek průměrná, místy svižnější podívaná, která má i svoje kouzlo. Za mě 60% :) ()

Brodequin 

všechny recenze uživatele

Bylo to amatérský a nebylo. Herci hráli špatně, i dobře. Brát to jako amatérský film, tak tleskám. Ale režisér má už něco za sebou a tak bych čekal víc. Kažopádně mě film celkem překvapil a díval jsem se až do konce. Jsem rád za každýá fantasy a tohle koukatelný určitě bylo. Lepší než pořád ty nudný drama a krimi. Díval jsem se na to jako na nekomerční snímek a jsem spokojen. Lidi co dávají takovým filmům odpad by si měli sami vyzkoušet něco natočit, aby věděli kolik je to práce. Úplně nejjednodušší je sedět doma na prdeli nebo v kině a rozhazovat kritiku. To umí dneska každej... ()

Reklama

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Na takovéhle fantasy mám slabost, alespoň co se týká bytostí. Příběh nějak obzvlášt' neuchvátí, herci jsou průměrní a není ve filmu nikdo z nich, kdo by to alespoň malinko táhnul. Efekty nic moc, ale neurazili tolik jako celkový dojem. U takového nízkorozpočtového filmu jsem to čekal přeci jen horší. 35% ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak se tu bezmyšlenkovitě odpaduje, tak já zas neváhám dát plný počet a klidně mě za to i ukamenujte. Kdejaká kravina tu má lepší hodnocení a tohle vcelku příjemné fantasy by si zasloužilo mnohem víc. 38%? Ale jděte, to je hodně přehnané! To, že filmu chybí finance, je sice zřejmé už od začátku. Ale možná i dobře, že více financí nebylo. Přibylo by tak více efektů, které podle mě stejně nejsou potřeba. Příběh je prostý, ale přesto dokáže zaujmout. Moc zvratů v něm nenajdeme a ubírá se k jasnému cíli. Avšak stále je na co se dívat a to mě baví. Uvidíme zde dostatek soubojů. Některé hodně povedené, některé průměrné. Přesto ani jeden z nich není nudný. Hlavní trio elfka, člověk a ork působí hodně sympaticky a já jim fandil. Ork navíc občas utrousí nějakou fajn hlášku a líbil se mi ten jeho lišácký smích. Jak už jsem psal výše, prostě je toho hodně co hodnotit a 38% si tohle fantasy (pro někoho třeba pohádka) určitě nezaslouží. Jestli bude někdy pokračování, tak budu stát v první řadě, abych ho mohl vidět. Jo a docela parádní hudba. Keltus: "Zabíjení nemá cenu, je jich hodně!" Kullimon: "Nic jiného ale neumím!" EDIT ve stejný den: Tak jsem si ještě zjišťoval pár informací a překvapilo mě, že tohle všechno bylo zrealizováno za mizerných 33k dolarů. To museli herci hrát prakticky zadarmo a mají můj obdiv za herecké výkony, páč bylo vidět, že do toho dávají vše a baví je to. A tím pádem se ani nedivím, že bylo i tak málo komparzu a kulis. A v podstatě si ten film vybojovali fanoušci. Tohle se prostě musí už jen z principu ocenit, protože tu máme spoustu špatných filmů za hodně peněz. Ale jen málo dobrých filmů za málo peněz. Tohle je však unikát, dobrý film za úplnou almužnu a těch je velmi poskrovnu. 85% ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Oni ma „zabíjali“ deň a noc, ja som žil deň a noc, čudovali a zabávali sa zároveň. No na všetky zverstvá premietnuté v erotických a násilných dominanciách vykonané na tej elfke s modrými očami, som sa musel dívať priviazaný o strom. WTF? „Veď je to pekná kópia Pána prsteňov.“ WTF? „Nevieš oceniť prehľadný dej s puncom reality.“ WTF? „Nedoceníš efektné boje, rytiera, ohyzda, trpaslíkov.“ WTF? „No a čo že je tam železničná koľaj, nerozumieš druhému veku.“ WTF? „Vôbec nevieš priznať, že tá elfka, jej mrzačenie, kojenie, ponižovanie, vyzdvihovanie sa ti páčilo.“ „Príbeh, výprava, bitky, fantasy, nič? Nič neúčinkuje?“ Už som mal toho dosť. „Ty si hlúpy...čo chceš vedieť? Prevtelený Alexios I. Komnénos ma uvoľnil, riadny masaker okolo a následne som oslobodil elfku.“ „Slabé.“ „Viem, ale rovnako ako film“. (videné 05.11.2014, HDrip) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v americkém Utahu. (Terva)
  • První scéna, kde proti sobě bojuje Nemyt (Danielle Chuchran) a Fangtor (Adam Abram), byla natočena jako koncept pro případnou sérii nebo film. Scéna se natáčela začátkem roku 2012 a zbytek filmu byl pořízen později v srpnu. Diváci si mohou všimnout, že kostým Nemyt je jiný a Danielle Chuchram vypadá dospěleji. (Kritiq)

Reklama

Reklama