Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (187)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když jsem v mém komentáři k sedmému dílu napsal, že mi všechny Star Trek filmy s novou posádkou splývají dohromady, zapomněl jsem na tento. Tenhle totiž si pamatuju a nesplývá mi s žádným, ale to jen kvůli jediné věci - je nejnudnější a nejzbytečnější. Mám vcelku dobrou paměť, speciálně na filmy, ale u tohoto pokračování už si nevybavím, proč dělali to, co dělali, jak se na té planetě vůbec ocitli… Opravdu nic. Pamatuju si opravdu drobky a nic konkrétního. Což o něčem svědčí, když vezmu v potaz fakt, že si pamatuju hodně filmů, které jsem viděl. Na tenhle si nemůžu vzpomenout a to jsem jej viděl ani ne dva měsíce tomu… Nejzbytečnější a nejhorší Star Trek film. 40 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa platí to isté, čo v prípade Prvého kontaktu. Filmový Star Trek až do súčasného reštartu sa verne držal svojej televíznosti, čím asi vyhovoval svojim skalným fanúšikom, lenže mne to celé na veľké kino pripadá trochu málo. Hovorím o vizuálnej stránke a hereckých výkonoch, pretože čo sa týka scenárov, tam si dali tvorcovia záležať. Scenáre sú podľa mňa na vyššej úrovni, ako ich spracovania. Chápem, že je to otázka vkusu, ale tento film myslím oproti iným kino scifíčkam predminulej dekády už výrazne zostarol. Ale zase sú tu velitelia Enterprise v osídliach lásky a hormónov, stačí trochu poškrabať po vlasoch (toho, ktorý ich ešte má) za ušami a hneď začne robiť vŕŕŕŕ:). Je zaujímavé, že film s "dedkami" na palube pôsobí tak infantilne, zatiaľ čo Ďžejdžejove reštarty s "mláďatami" o niečo dospelejšie. Toto už bolo prvé memento pre tvorcov, že sa treba vydať v budúcnosti pre "next generation" úplne iným smerom. Bez Next generation. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Televíznym dojmom pôsobiaci celovečerák z hangáru STAR TREK zvolil príjemne pomalé tempo a neagresívny scenár. Ostatne, Patrick "Picard" Stewart nikdy nebol bitkár. Ale pritvrdiť - keď to bolo nutné - vedel. Bohužiaľ, nie však teraz. Mňa osobne to nenadchlo. Ale ani nenahnevalo. P.S. Ak v tom už (tiež) máte chaos, toto je tá časť, v ktorej ide o večný život a kde je "Jednotka" (Jonathan Frakes) oholená. Kino Považan 1999 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč jsem se tomuto celovečeráku vcelku dlouho vyhýbal, ale vlastně to teď přišlo vhod. Na Star Trek: Discovery jsem po dvou řadách zanevřel a další řada Picarda bude až za pár měsíců, takže je správná doba pro doplnění mezer. Jakožto staromil musím konstatovat, že i když je Vzpoura veskrze průměrný film s televizní výpravou, pořád dokáže díky té milé naivitě zabrnkat na nostalgickou notu a vyvolat úsměv na tváři. Tentokrát se zlehka nakousne téma dlouhověkosti a ne vždy férových praktik uvnitř federace, ale na celovečerák je to strašlivě málo. Romantické jiskření mezi Picardem a Ankou bylo ok, ale jinak se moc s ostatními postavami nepracovalo. Ono je to ale těžké. Máte film plný postav, které díky seriálu velmi dobře znáte, jenže všem se prostě věnovat nejde. Na druhé shlédnutí, to ale v budoucnu moc nevidím. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Vzpoura dělá z Abramsova zářezu úplného Shakespeara, plného intelektuálních otázek a témat. Frakesova režie je zde až příliš unylá (cloumají s ním hormony nejenom ve filmu) a neposkytuje snad jediný originální nápad (pohledem o deset let srarším; díky Abramsovi víme, že to jde i jinak, více "letně"). Ale přestože všechno mimo hudby bylo špatně, tak tento Star Trek patří k těm zábavnějším a vydrželo mu to s přehledem po celou stopáž. 60 % ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Téměř polovina filmu byla točena v exteriérech, což je nejvíce ze všech Star Trek filmů. Točilo se dokonce i v nadmořské výšce 3 000 m n.m. (mirliflore)
  • Natáčelo se od 31. března do 2. července 1998 v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama