Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve svých osmašedesáti letech si prezident společnosti Troma Lloyd Kaufman konečně uvědomil, že má na to kráčet ve stopách Larse von Triera a po jeho vzoru rozsekl svůj nový snímek na dvě celovečerní poloviny. První díl jeho Návratu do atomového gymnázia dokonce Trierovu Nymfomanku v lecčems překonává – minimálně v počtu litrů zeleného slizu na plátně i co do proporcí nejdelšího zobrazeného penisu (tady Lloyd zvítězil dokonce v řádu decimetrů). Návrat do atomového gymnázia je navíc oživením jedné z největších tromáckých klasik, Atomového gymnázia (1986), jež si můžete pamatovat i z českých videopůjčoven. Středoškoláci z Tromákova v něm mutovali nejen díky pubertě, ale také přispěním nedaleké jaderné elektrárny. V novém snímku atomovou energii nahradily produkty zlotřilého konglomerátu „Tromorganické potraviny", partu zmutovaných chuligánů vystřídala zvlčilá skupina členů místního chlapeckého pěveckého sboru a místo ústředního zamilovaného páru zaujala dvojice vilných leseb. Jinak ale v Tromákově zůstalo všechno podstatné při starém. Kaufman pod sebe navršil další zahnědlou organickou hromádku hysterického humoru, bizarního sexu, nadsazených krvavých efektů, prdění, nahatých tlusťochů, nenávisti vůči globálním korporacím všeho druhu i sebereflexivních odkazů na tromácké univerzum. Sám Lloyd o filmu navíc prohlašuje: „Důvtipným lidem dojde, že jde o milostný příběh, komedii... traktát proti ponižování. Přímluvu za práva celého lidstva." (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (14)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jedničku Atomového gymnázia mám hodně rád, ostatní díly už jsou o dost slabší. Jenže tahle novinka je vyloženě utrpení stárnoucího Blaďáčka. Nejen, že původní "kouzlo" tromáckých trashů skončilo v hajzlu společně se scénářem velkého Kaufmana, ale není to už ani tromácky ustřelené, a bohužel, ani tolik brutální. Ne, husí hlava v krku skutečně není vtipná! Natož když s ní dívčina pobíhá v ulicích Tromaville několik kritických minut. Taky se tu hodně zpívá, což je další průser. Gore už nezabírá tolik prostoru, koziček taky ubylo, tudíž duo šťavnatých lesbických hrdinek tuhle situaci nezachrání. Ani všechny ty zvratky. Ani Lemmy z Motorhead. A myslím, že to nespasí ani Volume 2. Škoda, těšil jsem se. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zamlouvalo se mi to mnohem více než staré píčoidní díly. I ti kreténi vypadali mnohem více cool. Příběh tu samozřejmě vůbec žádný nebyl, a to se chystá pokračování. Pokračování ničeho. Jsem zvědav, jak to dopadne. Lloyd Kaufman je absolutní psychopat a rok od roku větší. Jedná se o pokračování toho samého v novém kabátě. Nejvíce se mi líbily scénky s kretény. Hrozně pěkně se sleduje, jak terorizují prakticky celou školu. Zbytek až tolik záživný ani vtipný nebyl. Sledovatelné ano. Vtipné taky. V rámci žánru Troma ovšem stále žádný vysoký nadstandard, na který jsem zvyklý a na který stále čekám. Lepší 2 *. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže asi takhle na film jsem se děsně těšil protože původní Nuke´em High považuju za jeden z nejlepších Troma filmů(pokračování stojej ale za prd). A tak jsem se těšil že opět uvidím tuhle šílenost od Kaufmana. Nakonec ale jak se říká čeho je moc, toho je příliš. Chybý tu atmosféra původního filmu což by tak extra nevadilo ale když tu dá Lloyd 100x ohranej efekt prdu tak už jsem si začínal říkat že asi ani on sám neví čím zaujmout. Ale i tak nechybý klasický Troma humor a plno lesbických scén. Sliz je opět parádní a celý film je takový "špinavý" ale už to není taková Tromaville Highschool jako před lety, a k dokonalosti Poultrygeistu to ani trochu nedosahuje. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Celkem zábava, parkrát jsem se zasmál i nahlas. Pěkný kočky - lezby jedna s obrovským dickem a druhá s dickem v břiše. Nechyběly ani zelený zvratky, zvrácenej humor. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Totální šílenost a jasný důkaz o tom, že Lloyd Kaufman je stále v dobré formě..)) Festival Otrlého diváka 2014 p.s. za rok očekávám v programu festivalu druhý díl.. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Výborné béčko, už jsem chtěla dát čtyři hvězdičky (za lesbické scény, jak jinak), když tu náhle - KONEC 1. ČÁSTI. Nesnáším moderní trend rozdělování jednoho filmu na více částí! Chápu, že atomové gymnázium má tak nadupaný děj, že by bylo velmi obtížné to všechno vecpat do jednoho filmu, ale šlo by to. Teď v noci nemůžu usnout, protože nevím jak to dopadlo s mladou lesbickou láskou. A co Kevin?! ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Klasická zhovadilá úplná příšernost, ale znáte to .. hodně dobrý soundtrack a také ty dvě pohledné snaživky .. Chrissy Goldberg a Lauren .. to prostě nahlodá každého zdravého romantického chlapce, tedy i mě ... takže ... ()

Brain-D odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud hledáte naprosté dno filmografie, tak tady je určitě jeden z adeptů. To opravdu nejhorší od Tromy, co jsem mohl vidět. Tohle se opravdu nepovedlo. 0% ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tak dlho sa hovorilo o Toxických Dvojčatách, až Lloyd Kaufman proste natočil remake/pokračovanie iného Tromáckeho šlágru. Návrat do atómového gymnázia je dokonca ambiciózne rozdelený na dve polovice, tak ako je to dnes v móde. Volume 1 je však po rozšupnutom štvrtom Toxiem a Poultrygeistovi prekvapivo krotký a neobsahuje žiadne zapamätaniahodné, lahôdkovo kreténske scény ktoré by divákovi Tromy rozžiarili oči. Žiadne turbosranie, strkanie hláv do riti, lietajúce črevá a papundeklové megamasakre perverzných degenerátov. Na to sa zrejme čaká do druhej polovice. Hneď na úvod tu síce máme zmutovaného červa čo sa pchá do zadku, odtrhnutý penis a roztekajúcu sa ženu, ale potom sa už film spolieha hlavne na klasicky Tromácky dementné vtipy, tlsťocha čo furt ukazuje svoje cecky, kačicu zarazenú v krku a pankáčov spievajúcich polku. To všetko je inak fajn a ja som sa nenudil, len to celé plynie tak nejak moc pokojne a nevymáčkne zo seba, okrem pravidelného prdenia, nič čo by už nebolo k videniu v pôvodnej verzii. Na Tromawillskej škole to ide stále rovnako, žiaci žerú v jedálni zeleno svietiace sračky a potom zhoria, alebo zmagoria. Ústrednými hrdinkami sú dve lesby, Kaufman sa stále oblieva mliekom a Lemmy je prezidentom USA. Potešil ma štek Cigárfejsa, tak dúfam že v druhom dieli bude mať viac priestoru. Sklamaný nie som, nadšený tiež nie, tak som asi lietadlo. P.S. apelujem na Lloyda nech už do ďalších filmov nestrká tú prekliatu scénu s autom čo vyletí do vzduchu. Ja viem že je to jeho trademark, ale nastal čas vysrať sa na to. ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu masakr. Dovedu si to představit jako totální úlet ze 70-80 let, ale natočit takovou sračku v roce 2013? Díky moc,ale ne! Nesnáším tyto ohyzdné filmy - 1% ()

darthhokro 

všechny recenze uživatele

Návrat Tromácké klasiky, jsem očekával v trošku větším stylu. Nějak tomu chybí kouzlo 80. let. Ale i přesto jsem se dobře bavil, tak slušné 4. Uvidíme co ještě přinese Vol. 2. ()

Scodelario 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla asi ta NEJVĚTŠÍ sračka, co jsem kdy viděla..jistě, bylo to záměrem, Kaufman se snažil, ale ten zelený hnus je prostě hnus a ta kachna byla příliš..bože :D jinak, dávám 1 * za kameru a tanec v bikinách. ()

popo666 

všechny recenze uživatele

Mozog mi tiekol z tejto hluposti. Preco nehodnotim horsie ako za *** ? Dopozeral som to, nedalo sa prestat. Film by som sumarizoval ako dokladne prepracovany bullshit, kde absurdne nuti divaka sa znechutene usmiat. ()

Reklama

Reklama