Bitva o Planetu opic

Akční / Drama / Sci-Fi

USA, 1973, 93 min

J. Lee Thompson

• Cival

Pretrpet mozna. Ale uzit tak jako dokonalou jednicku? To rozhodne ne!!!(10.1.2003)

• Radyo

Jakže se jmenuje ta rubrika v časopise Reflex ? Never More ? Jo, tak tohle označení bych použil společně pro všechna pokračování Planety opic. Jen doufám, že když jsme se dočkali remaku původního prvního dílu, že nějakou "chytrou" hlavu nenapadne vyrobit i remaky těch dalších. To by asi nemuselo skončit dobře.(22.7.2002)

• gouryella

Další pokračování slavného prvního dílu, při jehož sledování jsem jen nevěřísně kroutil hlavou a ptal se proč?? Děs a hrůza, včetně hereckých "výkonů".(21.5.2003)

• Renton

Scénář: John William Corrington, Joyce Hooper Corrington(28.9.2007)

• Pohrobek

Special appearance Johna Hustona v roli Lawgivera? Tak za tuhle cenu se to nevyplatilo.(30.10.2005)

• AngelAngie

Alergie z dětství...(30.9.2008)

Rozpočet $1,8miliónaTržby USA $8,844,595Tržby Celosvetovo $-/45%/(9.8.2005)

• kiddo

Zatím u žádného z pokračování nebyly patrny tak velké ambice o nápravu předchozích zvěrstev a dokonce snahy z nich udělat jeden velký uzavřený kruh a zakrýt tak nastavování příběhu, které vzrůstá film od filmu. Jenže tvůrci se zřejmě pozapomněli informovat u předchozích dílů, a tak výsledný trapný dojem děje rozmělněného až k neúnosnosti je umenšován jedině tím, že si musíte týrat paměť, abyste zjistili, co kde je jinak, co kde nesouzní a co tak staví jednu teorii za druhou, potažmo i celou snahu o sjednocenost, na hlavu. Jak říkám, je to štěstí, protože při tom zmateném orientování se v zašmodrchaném uzlu protikladů možná budete na chvilku ignorovat stupidní dialogy, střihy z opiček na mutanty napadající vesnici ve školních autobusech vás budou spíš rozesmávat než rozplakávat, při trapných hláškách nebudete zvracet, ale jen hystericky řvát. Jestli některá Planeta opic byla dílem zoufalství, pak tahle.(30.10.2005)

• tron

„Ak vystrelíme, porušíme dvanásťročný mier.“ – „Aj tak to už bola nuda.“ V poradí piata PLANÉTA OPÍC (po PLANÉTE OPÍC, DO VNÚTRA PLANÉTY OPÍC, ÚTEKU Z PLANÉTY OPÍC a DOBYTÍ PLANÉTY OPÍC). A čoraz horšia - pritom renomovaný J. Lee Thompson v minulosti režíroval „pôvodný“ MYS HRÔZY... ale i DOBYTIE PLANÉTY OPÍC. A približne v jej béčkarských (minimálne) stopách sa potáca i tento diel. Päťka síce nadväzuje na predchádzajúci diel, je ale zároveň prequel voči PLANÉTE OPÍC a DO VNÚTRA PLANÉTY OPÍC (a sequel ÚTEKU Z PLANÉTY OPÍC). Odkedy sa opice vzbúrili proti ľudským otrokárom, ubehlo 12 rokov a obe rasy sa navzájom zničili. Teraz posledné zvyšky tých aj tých žijú v dedinkách a učia sa spolupracovať, hoci je to ťažké. Navyše v podzemí zničeného New Yorku žije spoločenstvo ľudí, znetvorených rádioaktívnym spadom, ktorí sa rozhodnú nenávidené opice zničiť. Nastáva trápna dedinská šarvátka, v názve líčená ako bitka o planétu. Toľko k deju, „recenzia“ len v krátkosti: slabá výprava, smiešna akcia, nezmyslené dialógy, otravné masky, nesympatické postavy, choromyseľné zvraty (na konci sú v podstate evidentne popreté udalosti z minimálne prvých dvoch častí) a definitívne utopenie v nesmierne komplikovanej časovej línii, kedy si už ani poctivý fanúšik série (ak niekto taký vôbec na svete môže existovať) nie je na 100%, aké udalosti sa odohrali pred akými.(30.10.2005)

Poslední díl je u mě "rozdělen" do dvou částí. Ta první je dobrá, když přehlédnu charaktery podle šablony, nudnou bitvu a nelogické chování hlavních postav. Přesto mě film bavil, protože to vypadalo, že se režisér snaží všechno tak nějak uzavřít. Nicméně to vypadá, že ještě někdo počítal s dalším dílem, protože ten epilog prakticky staví dosavadní děj vzhůru nohama. A to mi vadilo. Ale jak jsem už psal, pro opičky mám slabost, a proto tomuto poslednímu dílu dám 50 %. Jsem zvědavý na Burtonův remake a s čím novým přijde Rise of the Planet of the Apes.(23.10.2011)

• sepp

Ostuda pro legendarni Planetu opic.(7.9.2003)

• cheyene

To samé jako Dobytí planety opic....snaha obnovit zašlou slávu prvních 2 filmů = neúspěšný pokus....(25.1.2007)

• Rimmer100

Jako jednička to není, bohužel.(11.2.2007)

Líbí se mi celá série, nevím, proč to všici hodnotí tak negativně....jde o zajímavé sci-fi.....možná o jedno z nejpovedenějších anebo se bojíme budoucnosti?!!!:-)))(24.8.2007)

• Vitason

Obsahuje spoilery k celé sérii ,,Kruh se uzavřel." Jenže propiska, která kreslila pomyslné kolečko trochu vynechávala a tak vznikly v sérii určité mezery. Teď to bude trošku složitější... Když vezmu konec filmu, tak se nutně musela změnit budoucnost, ze které měli přijít opičáci do minulosti a změnit budoucnost, která už je ovšem jiná, takže do minulosti vůbec nemuseli jít a celá série se tímto dílem vlastně popřela, protože logicky by se tedy nic nestalo, protože lidé a opičáci by ve finále žili v míru a Taylor by tak nemusel odpálit atomovku. Huf. Je to složité, ale ničí to dojem z filmu, který ovšem i tak není nějak závratný. Bitva, která je proklamovaná v samotném názvu filmu, je hodně fušérská záležitost. Takhle statickou akci jsme dlouho neviděl. Tři zapálené kulisy a pár ležících komparsistů zajímavé bojiště neudělají. Pochválit můžu masky-pozůstatek z předešlých filmů a výlet do zamořeného města, ze kterého se ale mohlo vytěžit mnohem více.(29.9.2008)

• jonyyy

No oproti minulému dílu to vzali ještě víc hopem a za jednu generaci se opice naučily mluvit, používat náročné zbraně a dokonce mají své vědce. Ale tak kupodivu jsem se ani moc nenudil a dalo se na to koukat. I když za to možná částečně může ta flaška vína, co jsem u toho vypil. 45%(4.9.2010)

Od původního filmu se zázrak nekoná. Stále mi to nevadí. Přijatelná akce tady je a není jí málo. Hodnocení: 60%(18.8.2008)

• Spinosaurus

Ta závěrečná bitka ujde,ale ostatní je nuda.(21.9.2006)

• sinp

Všechny (i ty nejhorší) díly planety opic měli zajímavé konce, na které svým způsobem nešlo navázat. Nejmarkantnější to bylo právě u pětky, kde si tvůrci podřízli větev už v samotném úvodu a až do konce se nezvedli. Mcdowall mě už začínal pořádně štvát, hrál už asi třetí postavu. Režisér se pokoušel nepříliš zdatně kopírovat postavy předchozích dílů, přičemž jeho snaha vyšla vniveč, ba v některých chvílích vypadala až trapně. Je vidět snaha o značku, která by se přibližovala původnímu filmu, ale ty časy jsou nenávratně pryč. Tentokrát bohužel chybí i zajímavý konec - ne happy end jsem opravdu nechtěl, ale počkat byl to vůbec happy end? Kdo ví, každopádně dobrý pocit jsem na konci tohohle paskvilu skutečně neměl.(30.10.2005)

"Opica, môže zabiť opicu." Posledný diel ktorý režíroval J. Lee Thompson (Cape Fear), sa tak trochu ponára do zkazy, ale predsa je v niečom tento diel výnimočný. Sledovať opice ako proti sebe bojujú, strielajú po ľudoch a hádžu granáty, je niečo neuveriťeľné ale aj tak trochu trafené na hlavu. Ale čo už, každý nejako začínal, ale to čo spravil režisér s posledným dielom je neprepáčiťeľné, pretože celú sériu akoby vyhodil do povetria, len si vzpomeňte na prvý, druhý a tretí priemerný diel, tam sa to ešte vydržať dalo, ale čo je veľa, to je veľa. Čo ale nepochopím, a hlavne tomu nemôžem uveriť, ako sa mohol nahovoriť Roddy McDowall na tento dávno odfláknutý, najmä zabudnutý diel, a zahrať si hlavnú úlohu opice Césara. Ako fanúšik celej série hodnotím priemerne 60 percent.(16.2.2009)

<< předchozí 1 2 3 4