Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (457)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nevím jako, co se tady všem nelíbí. Jedná se o americký katastrofický film, jak čekáte, že se v něm bude mluvit?:) To je jasné, že klišé a patos je na místě. A myslím, že v tomto případě to bylo zvládnuto velmi obstojně. Až na tři scény, "vyznání ve vodě", "v kostele" a "závěr v tunelu", kde byly dialogy skutečně příšerné a tahaly za uši, byl scénář velmi slušný. Obsazení výborné, i když Richard Armitage mi sem nějak neseděl. Jeremy Sumpter od dob Petera Pana, z něhož si ho pamatuju nejvíce, vyrostl do krásy a je proto škoda, že jeho osud v tomto filmu není nikterak záviděníhodný. Po vizuální stránce velkolepé, a ve scéně, kdy se všechna tornáda sloučila do jednoho, mně i silně mrazilo. Vskutku masakrózní. Já si Into the Storm užila. Myslím, že v kině to muselo být skutečně velmi intenzivní. A, jak už kdosi napsal, že jen čeká, kdy Asylum přijde se svým "Firenado", já čekám zase na "Mega Tornado." :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dostal som chuť pozrieť si nejaký jednoduchý, nenáročný, nie však úplne podradný, katastrofický film. Pohrabal som sa vo svojom súkromnom video archíve a siahol po americkom filme "Into the Storm". V roku 2014 ho natočil režisér Steven Quale. Ukázalo sa, že to bola dobrá voľba. Tento titul splnil moje očakávania. Malo to rýchly spád, solídnu atmosféru a hodne podarené filmové triky. Scenár síce nie je nijak prevratný, či aspoň originálny, ale v tomto prípade mi to vôbec nevadilo. Chcel som vidieť vyčíňanie zúriacého prírodného živlu a to som aj videl. Ocitol som sa priamo "V oku tornáda". *** ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jako kdybych tu toho deště neměl dost, vlezl jsem do kina na bouřku. Musím se ale poplácat, ještě nikdy jsem nezažil takový zvuk, jako tady. Už je mi jasné, proč mají na Zélandu tolik otřesů půdy, protože když se v sále Delux na Ken Terrace rozjede film, musíte se připoutat k sedačce, jinak skončíte na chodbě. K vidění nebylo nic nového, ale dalo se na to úspěšně koukat, což je a) to jediné, co od katastrofického filmu čekám a b) stokrát lepší, než trpět u rozmazaných výmyslů strýčka Musímbýtoriginálnízakaždoucenu. (Wellington, NZ) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Twister pred 20 rokmi bol o dospelých a tiež (okrem teenagerov) aj pre dospelých. V oku tornáda tom istom po 20 rokoch je o teenageroch a iba pre teenagerov. Ale dobre. Problém je podľa mňa v prvom rade v tom, že triky nie sú ani zďaleka dokonalé, čo má byť podmanivé, je častokrát skôr na smiech a ako z televízneho filmu. Poteší ale horiace tornádo a chudák, ktorý v ňom uviazol. Za druhé found footage síce je v poriadku, ale nie je tu prítomný práve v tých chvíľach, ktoré by filmu dodali na autentickosti. To znamená, že občas pri záchrane človeka necítime hrôzu, ale počúvame omáčkovú hudbu a sledujeme konvenčné záberovanie. Na nedeľné popoludnie fajn jednohubka. 50% ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Znám jenom dva filmy s touto tématikou, ale skoro po 20 letech od filmu Twister přijít s tímto, to jako mysleli tvůrci vážně? Ačkoliv je Twister skoro o 20 starší, tak je úplně někde jinde a to kvalitou i příběhem. Navíc úplně poslední scéna snižuje celkový pocit z filmu. Pokus o vtip teda moc nevyšel. --- Rozpočet / výdělek: $50 / 161 milionů < 3,22 > násobek rozpočtu. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Automobil Titus vytvořil výtvarník David Sandefur. Celé vytvořené zařízení bylo uloženo na podvozek pickupu Dodge. (Terva)
  • Natáčalo sa v Detroite, Rochestri a jeho okolí. (Erik7595)
  • Na tvorbě vizuálních efektů se podílelo více studií. Jedním z nich je například Method Studios, jehož práci jsme mohli vidět na filmech jako Robocop (2014) nebo Iron Man 3 (2013). (imagoo)

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama