Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (457)

POMO 

všechny recenze uživatele

Učebnicový príklad špatnej filmovej réžie. Vizuálne podmanivé, ale casting a dialógy čisté zlo. Akoby to celé sfilmoval druhý štáb, ktorý bežne pracuje iba na technických medziscénach bez hereckej akcie a nerieši dramaturgiu príbehu (rovnakým handicapom trpeli i poslední Transformeri). ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Na americkém středozápadě zase fučí. Bohužel ten zkurvený rotující vítr přivanul spousty patetického bordelu, který znatelně poškodil jinak opravdu spektakulárně udělaný film, a ofukuje sbírku postav tak mimořádně nesympatických, že jediné, co si celou dobu přejete, je, aby to všechny ty slizáky co nejdříve odfouklo někam do prdele a vy jste se mohli jen nerušeně kochat těmi fantastickými záběry tornád jako hovado. A tak zatímco po okrajích vichru nádherně cirkuluje famózní koktejl baráků, těžkotonážních kamiónů, jedno i dvoustopých vozidel, stromů a ignorantských lidí, co jebali na předpověď a systém včasného varování, v oku bouře slintající nezletilý šulínek kýčovitě zachraňuje svou vysněnou prsatici, aby si konečně mohl sáhnout na rybu, katalogový americký dedy nechutně okázale utužuje láskyplné vztahy se svými odpudivými syny a iritující, posedlý lovec tornád se odhodlaně připravuje na svou finální hrdinskou oběť, aby všem ukázal, že ve skutečnosti nebyl takový kokot. Takže půl na půl. Vně parádní, uvnitř xblití. Nebýt té močopudné výplně, vizuál opětkuju, ani nemrknu. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Celkem drzost jít skoro dvacet let po Twisteru s tímhle do kin. Trikově místy velká bída, občas evokující i Asylum, režijně nezajímavé, hudba vykradená a postavy i jejich linie jeden velký provar. Navíc v blockbusterových štacích je Richard Armitage zatím dost k smíchu. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slušnou expozici a téměř dechberoucí kombinaci špičkových efektů a dunivého zvuku nabourává scénář, ve kterém se střetává jedno klišé za druhým (chyběl jen pes v ohrožení a dvě letadla letící naslepo proti sobě). Naštěstí to má nadhled a v sále s dobrým zvukem jsou některé pasáže skutečně ohromující. Doma bych tomu dal 50%, v kině to je za "přimhouřím obě oči" 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem ze začátku viděl v ruce kdejakého hovada v tom městě ruční kameru, tak mě naskočila husí kůže a v přípravě na třaslavou kameru jsem začal po kapsách hledat kinedryl, to jsem ale ještě netušil, že tenhle film je právě o kameře, ale v tom nejlepším slova smyslu. Jasně třeba scény ožralů jsou točený výhradně nepřehledně, jenže o ty ve filmu jde pramálo. Tenhle film je totiž v manželským svazku s tornádem a moc dobře ví jak z diváka udělat svýho milence. Pohledy na blížící se tornáda, znázornění jejich síly (letadlo ) a ničivosti (celkové kompozičně skvěle sdělný nadhledy), záběry z neskutečně geniálních úhlů a ještě geniálnějšího střihu, kdy se nám poměrně rychle prostřídává záběr na celek se záběrem na detail mě totálně dostaly. Filmu docela lehce odpouštím někdy typicky americké proslovy, zdlouhavější začátek, protože když dojde na přírodní akci, tak jsem díky obrazu a zvuku (Dolby Atmos se tady vyplatí víc než kdykoli jindy) zapomínal na bezvětrnou atmosféru kinosálu a intuitivně sebou pocukával při každé tornádí destrukci. Jóóó,to je tak, když člověk čeká digitální sračku a dostane obrazovýho mazlíka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejsem odborník na tornáda a osobně jsem je ani nikdy neviděl. Nicméně nedokážu uvěřit, že by se po Americe mohla objevit taková zrůda, jako je v tomhle filmu. Na druhou stranu musím sklonit poklonu tvůrcům, protože hodně dobře skloubili ruční kameru s poctivou filmařinou, Vlastně jsem nevěřil, jak moc dobrých záběrů tenhle film má. Tam, kde by se nízkonákladovce rozklepala ruka, tady evidentně kameraman dostal nějakýho pomocníka robota, kterej to za něj odbyl a nebo mu dali víc najíst, protože i v tom největším uragánu si drží stabilitu a nabízí lidskému oku zážitek, který si umí připravit jen matka příroda. Za mě tedy musím říct, že jsem byl hodně překvapený. Tornáda mě ve filmech vždycky fascinovala a tady to není výjimkou. Jenom to klasický americký moralizování na konci filmu bylo trošku zbytečný. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $47,602,194Tržby Celosvetovo $159,702,194Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,719,945 //počet predaných kusov 84,311Tržby za predaj DVD v USA $2,980,832 //počet predaných kusov 137,510║ po ukážke k filmu som si povedal, sakra a takéto béčko chcú dať do kín? nakoniec to bola pekná jazda, z príbehom ktorý hral len vedľajšiu koľaj a trikmi a atmosférou ktorá brala, patetickosť na hrane ale dala sa uniesť, američania milujú katastrofy bez toho by to asi u nich ani nebolo ono, keby nemohli pre niečo neustále trpieť /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…A POMŮŽE NÁM UDĚLAT ZÁBĚR STOLETÍ. ZÁBĚR, AŽ BUDEME V OKU TORNÁDA!…" /// Tak hlavně: tady točí každej! Na cokoliv. (Je třeba podotknout, že to na výsledku není až tak znát…) Bouřka je za humny, což voceněj hlavně lovci tornád a ti, co na ně chtěj čumět. Nečekaná zápletka… heroický herecký výkony a parádní dialogy spolu s promakanejma charakterama tvoří nezapomenutelnej zážitek …DĚLÁM SI PRDEL (tos nemusel dodávat, to každej poznal… ty stejně hovno poznáš, co je nezapomenutelnej zážitek…). Takže zbejvá jedině ten větrnej kolotoč. Neustále opakuju – duj větře duj, a za 23 minut jsem vděčnej aspoň za kroupy. O vzrůšo se stará i škola plná člověků, pak dorazí vichr, pak vodejde, pak zas dorazí, pak vodejde, pak zase a tak je to až do konce (soráč za spoiler). Lidi si tu plkaj ty svoje kraviny, jsou v nouzi, panikařej, zachraňujou se… a jelikož jde vo katastrofickej film, seru na ně. Čekám, až si to všechny tornáda světa přiserou na tohle místo, páč kupodivu ve filmu vo tornádech voni hrajou hlavní roli. A celkem jim to jde. Ale to ostatní…2a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Někam mi zmizela véhaeska s Twisterem. 2.) Chtěl bych zbohatnout na YouTube. 3.) Thx za titule ,,MatthewP27“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Parádní hollywoodské efekty, konečně katastrofické scény na úrovni. Sympatické herecké obsazení. Těch 90 minut v kině bleskově uteklo. Super megatornádo! Už se těším, až si pořídím BLU RAY! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 3,434 // Otvárací Víkend v USA: $17,346,427 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Být to více ambicióznější, tak skáču momentálně radosti. Celkem mi zde chyběla Americká vláda, meteorologové a všichni, co by se tuhle problematiku snažili globálně vyřešit, ono se to bohužel soustřeďuje jen na hrstku postav, což mi vadilo. Efekty jsou super, ale film se taktéž rozjíždí pomalu a než se příjde na věc, skončí film dříve než řeknu švec. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ááááááá, strašná nuda. Steven Quale si po vcelku šikovnom a dôstojnom uzavretí série Nezvratný osud povedal, že za 40 miliónov nakrúti nový Twister pre nové desaťročie... a kruto pohorel. Jeho filmu chýba švih a skvelé adrenalínové tempo parádneho filmu Jana de Bonta. Chýbajú mu však i zaujímavé efekty a sympatické postavy. Zrejme si povedal, že Richard Armitage je vďaka Thorinovi z Hobitov v tej dobe nesmierne populárny a utiahne svoj vlastný film. Nebol. A neutiahol. Kasting je strašne matný, scenár nezaujímavý, trikové scény mdlé, nebavili ma (ale auto super). O 4 roky staršie The Hurricane Heist bolo výdatnejšie. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tady je asi úplně jedno, jak to kdo hodnotí, protože se na to každý díval z jiného úhlu pohledu. Já osobně kvůli efektům i když pár filmů s tornády jsem už viděla. Takže příběh a to kolem nebudu moc rozebírat, některé jasně neuvěřitelné situace také ne, to je zbytečné. Ale hlavně ke konci jsem se přistihla, že se občas mrknu ven z okna na oblohu, byla jsem nervní, jestli mně neklikne PC a párkrát jsem mrkla očkem po mobilu, jestli má signál, což je můj filmový barometr vzhledem k hodnocení. Chvílemi tam všechno lítalo jak při ohňostroji, včetně letadel bez pilota, s tou školou to taky nebylo špatné, zkrátka na efekt super a co jsem chtěla, to jsem dostala, navíc všechno mi doma funguje a tornádo v našich oblastech nehrozí i když jeden nikdy neví. To žel nelze říct o místech, kde si taková tornáda zažívají často i v reálu, ale pochopitelně ne asi v takovém měřítku jak bylo v Black Sky. Lepší trojka. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já a planeta si pomáháme." Když se balí vyvolená, tak se klíny do hlavy nesmí šetřit. Jenže o to tady tak úplně nejde. Tady jde o silně rotující vír, ve kterém se více či méně dobrovolně pohybuje tým odborníků, tým debilů, dvě neúplné rodiny a nějaká ta budoucí mrtvola, aby to bylo dramatické. Mě to tedy moc nebavilo, takže jsme si s tvůrci zahráli kdysi oblíbenou hru "všechno lítá, co peří má": auto? - lítá, dům? - lítá, autobus? - lítá, letadlo? - padá, americká vlajka? - za jakýchkoli okolností stále vlaje. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Když vám "slavnostní" projekci hned od počátku uvedou dva buzíci, tak nejde čekat nic jiného než film pěkně na prdel. Počínaje nezajímavými a skrz naskrz obyčejnými charaktery, přes triviální a stokrát viděnou zápletku až po hromadu klišé, snažící se vám sdělit, že si máte vážit každého dne. Bléé... Zkrátka bez nápadu, bez jiskry a bez sebereflexe. Kdyby si film byl aspoň vědom své hlouposti, mohl se pokusit o nadsázku a humor, ale na to si asi budeme muset počkat na V oku Sharknáda... 4/10 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

We will get through this and we will rebuild. A americká vlajka. Vlastně by se sem dala zkopírovat sbírka sebraných citátů, které jsem napsal do komentáře k San Andreas, jehož Into the Storm je jeho levnější verzí. Stejně patetické, vážně se beroucí, se stejně špatnými dialogy. Jen je to ještě okořeněné "dokukamerami", což znamená, že se natáčejí v těch nejnemožnějších situacích a říkají u toho nejnemožnější věci. Gradace nic, napětí nic, schopnost dotáhnout podzápletky nic. A navíc to ještě není tak blbý, aby to aspoň byla sranda. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dlouhých 18 let od DeBontova TWISTERU a po haldě videosraček se tornáda vrací na filmová plátna a i když to není žádný zázrak, koukat se na to dá. Řádění tornád v městečku, kde má každý pakoš po ruce kameru, si užijem dost a postavy ani formát found footage příliš neotravují, snad jen linie toho zasypaného zamilovaného párečku byla bolestně nudná. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Into the Storm je jen dalším nepochopitelně podhodnoceným katastrofickým snímkem, přitom nabízí něco víc, než tradiční filmy s podobnou tématikou. Předně nám násilně necpe rodinné drama, neztrácíme hodinu drahocenného času sledováním poklidného života vzorku populace před bouřkou, jak to právě bývá zvykem. Ačkoliv tedy o rodinu nakonec jde, je to, abych tak řekl, přijatelné, nenásilné a vlastně i logické. Přirozené začlenění rodiny do pohromy mě naopak potěšilo. Dalším plusem jsou samozřejmě tzv. autentické záběry. Sice mě nejdřív iritovala přílišná snaha o tu autenticitu, ale později jsem ji už nevnímal a byl díky ní do toho vtažen jako silou zobrazeného tornáda. Díky tomu, co jsem právě vypíchl, to bylo opravdu nervydrásající drama plné neskutečné destrukce. Můžeme sice spekulovat o tom, zda je to či ono reálné, ale je to film, který má "unášet" a to se děje a bez zbytečného patosu a slz nad mrtvými. Za top scénu považuji tu (SPOILER), kde nám tvůrci přiblížili oko tornáda, o které vlastně celou dobu šlo, senzačními záběry přímo z pohledu řidiče vozu, jenž byl vírem vržen právě do jeho ohniska. Takový záběr by měl vstoupit do dějin. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vítr chystá se odvanout Thorina, kdy bude předána zlaťoučká malina..? Doteď jsem tvrdil, že vyšší rozpočet je u katastrofických filmů zárukou kvalitnější podívané, ale byla to jen slova do větru. Jistě, proti Dolby Atmos žádný dišputát, ale jestli vám ke štěstí stačí jen zvuk.. Kdyby se Fujitova stupnice sloužící ke kategorizaci síly tornád převedla na film, viděl bych to na F02, což znamená Zákopčaník ve studiu s mírně rozfouknutou čupřinou a rychlé zapomnění.. Tak mě napadá, vzhledem k postavám a schopnostem Qualea zpustošit vlastní film, dovedete si představit to inferno, kdyby ten den panovalo v Silvertonu bezvětří..? ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Vtahující zvuk v perfektním Atmos ozvučení jsou největšími klady filmu. Člověk má pocit, že mu fučí u ucha a mrskají ho kroupy do obličeje. Kazí to však ospalí herci (Armitageův charismatický bas to nespasí) a naprostá nevyváženost seriózních a humorných scén. V jednu chvíli tak sledujete trikově velice zdařilou scénu masivní destrukce doprovázenou celkem věrohodnými emotivními reakcemi prchajících a následuje rádoby vtipná scéna s dvěma ožralými debílky. [Kino, Dolby Atmos] ()

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama