Reklama

Reklama

Druhá šance

(seriál)
  • USA Second Chance (více)
Trailer
USA, 2016, 8 h 1 min (Minutáž: 42–46 min)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Robert Kazinsky, Adhir Kalyan, Tim DeKay, Dilshad Vadsaria, Philip Baker Hall, Ciara Bravo, Jeff Caperton, Vanessa Lengies, Adan Canto, Amanda Detmer (více)
(další profese)

Epizody(11)

Bývalého šerifa Jimmyho Pritcharda zavraždili zkorumpovaní agenti FBI. Geniálním dvojčatům se ho díky nejnovější technologii nakonec podařilo znovu oživit. Jimmy tak dostal druhou šanci. A v mladším těle... (TV Prima)

Videa (10)

Trailer

Recenze (9)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Promarněná příležitost - tak bych nazval to, co zde tvůrci vytvořili. Úvod vypadal nadějně, ale postupem času se seriál stával nudnějším a nudnějším a jednotlivé sekvence se stále opakovaly. Vše zase zachránil až dramatický závěr. Není to první, a jistě ani poslední, seriál, kterému se to stalo. Přišlo mi, jako by tvůrci měli dobrý nápad, ale už jej nedokázali správně rozvinout. Nebo jen nevěděli, jak rozbalit jednu nápaditou myšlenku tak, aby se bavili ti, kteří mají rádi děj rozpitvaný do větší skrumáže pasáží. Konec naštěstí nebyl příliš patetický, ale přeci jen...že by si padouch Oto na konci uvědomil, co udělal a vrátil se na stranu dobra? To si autoři zjednodušili až moc. Tak jako tak si nechali otevřená vrátka na pokračování, ale nemyslím, že by nějaké bylo. Nicméně kdo ví. Jsou projekty, které se oživují i po dvaceti, třiceti letech, takže nikdy neříkej nikdy. Mě osobně jedenáct epizod stačilo. Minimálně u osmi jsem se vcelku nudil. Nemám rád seriály typu Všemocný (Limitless), který mi tenhle ten ze všeho nejvíc připomínal. Tam také po dávce něčeho (zde je to akvárko, tam droga) hrdina může všechno, nic není překážka a vše jako po másle vyřeší, technologie mají neomezený charakter a zkrátka budoucnost značí, že bude možné úplně vše. Tady jsou modernosti zastoupeny agenturou dvou geniálních dvojčat, pro které není nic nemožné. Jenže, když se dá vše vyřešit jedním klikem anebo zaťukáním do klávesnice a neexistují překážky, tak to už nuda být začíná. Protože všeho moc škodí a toho (ne)možného je tady až dalece za hranicí záživnosti. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý dojem. 1) Ale koukat se na to dalo...občas. 2) Zaujali: 33letý Jihoafričan Adhir Kalyan (počítačový konstruktér Otto) a 33letý Angličan Robert Kazinsky (obnovený šerif Pritchard, hlavní role). ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

Tak polovinu sezony mi přišlo, že ani tvůrcům nebylo příliš jasné, co by tak s novodobou variací na Frankensteina vlastně mohli dělat. I možnost pohrát s příležitostí old school policajta v mladém super těle byla promarněná, a tak se nelze ratingům divit. Přitom škoda, postupem času se hlavní linie stane docela zajímavou, s několika twisty, a ve finále mi bylo skoro líto, že je konec. Tak alespoň, že příběh se relativně smysluplně uzavře, ne každé zrušené tv show se tohle poštěstí... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

I když jsem to čekal dopředu, Second Chance je především promarněný potenciál. Sympatické obsazení a supr čupr námět, který se tradičně zvrhl do epizodického "case-of-the-week" konceptu. Nechci říct vyloženě kriminálky, protože se o čistou krimi nejedná. Jednotlivé zápletky se víceméně točí okolo minulosti hlavního hrdiny, který byl... no šerifem. Takže už z principu se tam přeci jen musí něco takového objevit. Ale ani jednotlivé zápletky nejsou kdovíjak zajímavé. Je tam málo humoru, málo emocí, málo vypjatějších momentů, málo všeho. Přitom technicky to vůbec není špatné, herecky také ne a třeba speciální jazyk používaný "dvojčaty" byl super, ale ve výsledku fungoval jen jako trigger pro jeden menší twist. Strašně dlouho seriálu trvá, než najde nějaký směr a v momentě, kdy se to tradičně trochu rozjede a překlopí víc do směru sci-fi, je konec. Díky bohu, že aspoň trochu uzavřený, i když 10sekundovému cliffhangeru se tvůrci také nevyhnuli. Jako celek to nebylo špatné, ale průměrné a nenápadité. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Pilot navnadil (zajímavé téma, vyvážený mix vtipu i dramatu), s přibývajícími epizodami však přišlo prokletí většiny seriálů: stagnace. Aspoň, že se to na závěr obešlo bez otravného cliff-hangeru.;-) ()

Galerie (112)

Zajímavosti (2)

  • Dírou ve zdi v ložnici se měl Jimmy (Robert Kazinsky) dostat ven, ale ta díra je vytvořená z venčí. (kellne)

Reklama

Reklama