Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera". Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár" a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál", pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (150)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se fakt tezce nepovedlo. Knizky jsem necet, ale urcitou predstavu jsem mel, ale film je fakt tezce mimo. Animace je takova rekneme zvlastni, nechci rict spatna, to urcite ne, jen proste takovej divnej mix Koziho pribehu a serie her Polda, kdy je sice na jednu stranu fajn videt animovanou Prahu, ale na druhou stranu s nejakym presnym usporadanim realii si tvurci moc hlavu nelamou. Jinak pribehove to je naprosta tragedie, nesmyslny soupereni dvou gangu, kdy jeden krade jen jednu ponozku a druhej obe s haldou tezce nesympatickejch, mizerne nadabovanejch a divne se jmenujicich postav. Cloveku je tady fakt vsechno a vsichni ukradeny, obcas je to sice na animak lehce napinavy nebo trosicku vtipny, ale vetsinu casu jen tak odzivate a i tech 80 minut vam prijde zbytecne dlouhejch. Za me nikdy vic. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Začnu tím, co se mi líbilo a to je animace. Ta je výborná a ty okamžiky, kdy se lichožrouti dostanou až "ke kameře" a je vidět jejich výplet jsou skvělé. Taky záběry pseudoprahy jsou výborné, skoro až reklamní. Tím pozitiva ale končí. Totální absence humoru je pro mě naprostou záhadou. Příběh je taky trefa úplně vedle, jak může děti bavit parodie na mafiánské filmy, když tyto nemůžou znát?! Pochybuju, že někdo pouští desetiletým dětem Kmotra, aby měly přehled. Identifikace s postavami vázne, já osobně jsem se nechtěl vcítit do něčeho nesympatického co krade. Sice méně než ti zlejší zlouni, ale to na věci nic nemění. Ve výsledku jsem fandil profesorovi, aby ty malé parchanty pochytal a měl pokoj... Samostatnou kapitolou je pak dabing, který je příšerný. Jestli mělo to pitvořivé huhlání způsobit, aby jim nebylo rozumět, tak se to povedlo. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, ale celá myšlenka okolo ponožek se mi velmi líbí, a nutno říct, že se kolem nich podařilo vystavět celkem napínavý, docela zábavný a relativně originální příběh, který dovede zaujmout nejen dětského diváka, na kterého je primárně cíleno, ale i dospělého diváka, který si tu to svoje najde. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mě Lichožrouti opravdu hodně překvapili. Čekala jsem typickou blbost, kterých se teď v Americe točí denně stovky, bez hlubšího děje a stupidních dialogů, které možná nepobaví ani ty děti. Proto mě milá animace se scénářem, u kterého jsem se dokonce trochu pobavila i já, velmi snadno vtáhla do děje a já se zase na chviličku cítila jako malé dítě. Je pravdou, že se "dospěláci" zase nechali unést a pár "nevhodných" scén se ve filmu objevilo, ve finále bych Lichožrouty svým dětem velmi ráda pouštěla. Pro mě až moc infantilní a zbytečné zpívané části na děti ale asi fungují, proto jsem se s nimi smířila a rozhodla se, že kvůli nim snižovat hodnocení nebudu. Na Lichožroutech mě kromě skvělého dabingu Kryštofa Hádka potěšil i samotný příběh, který se nebál jít do hloubky a zapůsobil tak i na rodiče, které s dětmi budou film sledovat. Palec nahoru i za zamotanější děj, který nedal divákovi nedal šanci, aby se nudil. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Knihu neznám, možná dobře. Ale tak dobrý nápad, relativně pohodové výtvarné zpracování a tak mizerný až odporný příběh... nechápu. Byl jsme na tom v kině na doporučení. A jedno z největších zklamání pro mě vůbec, co se filmů v kině týče.... Všechno od začátku šlape jako hodinky, ale na tohle vzít děti tak se musím od půlky mlátit do hlavy... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se stal u diváků nejúspěšnějším ryze českým porevolučním celovečerním animovaným filmem. (P. J. D.)
  • Snímek získal na audiovizuálních cenách TRILOBIT cenu v kategorii Dětské poroty, a to „Berounského medvídka“ pro rok 2017. (P. J. D.)
  • Film debutoval také v Číně, v Rusku a v Jížní Koreji. (petr.koca)

Reklama

Reklama