Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera". Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár" a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál", pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (150)

brzozin 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu "čest" tuhle kravinku vidět v rámci dětské neděle v předpremiéře. Můj celkový dojem možná malinko zkazily infantilní dětské hrátky před samotným filmem, které mohly být svou hloubkou a kreativitu vhodné snad jen pro chovance diagnostického ústavu. Snad to bylo tím, že jsem celou projekci musel snášet, že mi zezadu do sedačky kopali dva nevychovaní spratci, jejichž matka se ani neobtěžovala je jakkoliv usměrnit. Nicméně i když odmyslím tyhle otravující elementy, musím konstatovat, že jsem se děsně nudil. Jediné, co je potřeba ocenit , je dosti netradičně pojatá a velice originální animace. Všechno ostatní bylo ale špatně. Počínaje nezajímavou a místy totálně nelogickou zápletkou, která by snad vydala krátký večerníček. Ovšem tady byla násilím natažená na více jak 80 minutovou stopáž. Utrpení pokračovalo plytkými a stupidními dialogy, přemírou surového násilí a otázkou, o co vlastně v této pohádce jde. A konče přesvědčením tvůrců, že dětem bude k radosti a smíchu stačit to, že sebou ve filmu každou chvíli někdo švihne, někam se bouchne a děsně při tom heká a sténá. Ale bohužel nestalo se. V kině prošpikovaném malými dětmi se prakticky nikdo nesmál. Celkovou dramaturgickou a scénáristickou mizérii krásně parafrázovala malá holčička sedící vedle mně. Během závěrečných titulků se přitočila k mamince a řekla: "Sláva že už to končí." ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se fakt tezce nepovedlo. Knizky jsem necet, ale urcitou predstavu jsem mel, ale film je fakt tezce mimo. Animace je takova rekneme zvlastni, nechci rict spatna, to urcite ne, jen proste takovej divnej mix Koziho pribehu a serie her Polda, kdy je sice na jednu stranu fajn videt animovanou Prahu, ale na druhou stranu s nejakym presnym usporadanim realii si tvurci moc hlavu nelamou. Jinak pribehove to je naprosta tragedie, nesmyslny soupereni dvou gangu, kdy jeden krade jen jednu ponozku a druhej obe s haldou tezce nesympatickejch, mizerne nadabovanejch a divne se jmenujicich postav. Cloveku je tady fakt vsechno a vsichni ukradeny, obcas je to sice na animak lehce napinavy nebo trosicku vtipny, ale vetsinu casu jen tak odzivate a i tech 80 minut vam prijde zbytecne dlouhejch. Za me nikdy vic. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Na tento animák jsem se hodně těšil, neboť z trailerů postavičky Lichožroutů vypadaly neskutečně roztomile. Bohužel jsem letos nebyl tak zklamaný z žádného animovaného filmu, tak jako z Lichožroutů. Nečekal jsem, že se objeví tak málo vtipných momentů, nápadů a přitom to jen vybízelo. Tvůrci si nečekaně málo vyhráli, až jsem měl pocit, že je to celé odbyté. Většina dialogů je pro ty nejmenší, místy až trapných, včetně písní a povedených skečů je minimum. Samotní Lichožroutí jsou super, ale celková animace je dost průměrná a to jsem shovívavý......4/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Knižní trilogie Lichožroutů je samozřejmě sympatický počin na poli dětské knihy. Jen ten filmový přepis trpí ve srovnání s úrovní globálních animovaných celovečeráků, na které jsou dnešní diváci zvyklí. V jednotlivostech jsou filmoví Lichožrouti vysloveně fajn (jednotlivé postavy, jejich dabing, animovaná Praha), ale celek nedrží žádné tempo a dialogy jsou naprosto příšerné. Pořád nemáme lidi na to, aby poznali rozdíl mezi různými druhy textu (co snese papír, co potřebuju adaptace...). ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Lichožrouti sice neohroměj dechberoucí animací (Pixar je uplně jinde), ale uplně špatná nakonec taky nebyla. Jen si člověk musí zvyknout na to, že nejvíc rozpracovaný jsou jednotlivý postavy a okolí je spíš strohý. Nejvíc fajn bylo vidět animovaný pražský reálie, to asi v jinym animáku jen tak neuvidíte. Co ale Lichožroutům chybí po technický stránce, to bohatě vynahraděj svym nápadem a příběhem. Tenhle Lichožroutskej svět, ve kterym se ztrácej ponožky (teda spíš ponožka), mě fakt bavil. Objevilo se i dost fajn nápadů (provaz, namočení ve vodě nebo rivalita gangů) a líbil se mi taky dabing. Pravda, možná se s emocema mohlo pracovat ještě víc (například úmrtí postav se moc neprožívalo), ale myslim, že se z danýho univerza podařilo vyždímat většinu potenciálu. Na český poměry velice sympatický až nečekaný překvapení, čtyři slabší hvězdy. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek získal na audiovizuálních cenách TRILOBIT cenu v kategorii Dětské poroty, a to „Berounského medvídka“ pro rok 2017. (P. J. D.)
  • Snímek se stal u diváků nejúspěšnějším ryze českým porevolučním celovečerním animovaným filmem. (P. J. D.)
  • Film debutoval také v Číně, v Rusku a v Jížní Koreji. (petr.koca)

Reklama

Reklama