Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V Birminghamu hned po Velké válce vede válečný veterán Thomas Shelby svůj gang, Peaky Blinders, jehož název připomíná jejich zvyk zasazovat si do kšiltů čepic smrtící žiletky. Vydělávají si ilegálními sázkami a obchodováním na černém trhu. Thomas omylem sebere zásilku zbraní, která byla ukradena z místní zbrojovky, a na základě pověření ministrem války Winstonem Churchillem přijíždí z Irska zkušený inspektor Campbell, aby zásilku dostal zpět. Teta Polly Thomase nabádá, aby zbraně vrátil, ale on vidí příležitost využít je ve svůj prospěch. Thomas se pohádá i se svým starším bratrem Arthurem, protože Thomas vymyslel trik, jak ovlivnit koňské dostihy, a Arthur je z toho nervózní.Thomas do toho totiž nezasvětil Billyho Kimbera, který provozuje závodní dráhy i veškeré čachry s nimi spojené. Thomasova sestra Ada je zamilovaná do Freddieho Thornea, který ve válce zachránil jejímu bratrovi život; nyní z pozice marxismu vybízí dělníky, aby kvůli krácení mzdy stávkovali. Pro Campbella, který hledá chybějící zbraně, je Freddie teď, krátce po ruské revoluci, stejný nepřítel jako Peaky Blinders. (Filmbox)

(více)

Recenze (31)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Na tento projekt som sa dlho tešil a dlho ho odkladal, ale prvá epizóda zatiaľ zaostáva za mojimi očakávaniami. Je to správne špinavé, krásne dobové a Cillian Murphy ma skutočne bavil. No príbeh samotný nie je ešte natoľko pútavý a premyslený, aby ma dokonale oslovil. S hviezdičkami ešte počkám k ďalším častiam... 65 %!! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Klasický pilotní díl, který vám zřejmě dvacet čísel do pozoru nepostaví. Nemůže chybět klasická seznamovačka s postavami, nastínění jejich motivů a představení velmi zajímavé atmosféry totálního úpadku anglické společnosti velmi záhy po první světové válce. Než nám seriál představil inspektora Campbella, tak jsem se i trošku nudil. Od té doby však díl nabral vcelku příjemné grády. Rozhodně tomu šanci dám, i když zatím v tom rozhodně 90% potenciál nevidím. [75 %] ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: V 20. rokoch minulého storočia je v Birmighamských uliciach jasné, že tu vládnu Peaky Blinders. Teraz zostáva podmaniť si postupne zvyšok sveta. Ukradnuté zbrane do mesta privádzajú nového policajného kapitána, ktorý má svojrázne metódy. Hlava rodiny Thomas sa musí vysporiadať hneď z niekoľkými nepríjemnými situáciami. Prevedenie: Aj napriek tomu, že nemám rád toto obdobie po prvej svetovej vojne, musím priznať že seriál má veľký potenciál a hlavne veľmi silné herecké zázemie. Zoznamujeme sa s hlavnými postavami a čakáme akú hru na plátne rozohrajú. Zatiaľ sa teším. 88% ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Peaky Blinders som začal pozerať pred pár rokmi, ale aj napriek tomu, že ma prvá séria chytila, nedopozeral som ju. Teraz sa do tohto už legendárneho seriálu púšťam opäť a aj napriek tomu, že zatiaľ vcelku tuším o čo tu pôjde, ma to baví. Predstavenie hlavných postáv, motívov a prostredia funguje veľmi dobre. Seriál si ma aj na druhý pokus získal, takže určite pokračujem. 80% Netflix ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do Birminghamu dorazil policejní inspektor, kterého provází nemilosrdná pověst a který se nejprve „seznámí“ s nejstarším z početné rodinky Shelbyových Arthurem. Za nitky v gangu Peaky Blinders ovšem tahá jeho mladší bratr Tommy, který si chce rok po konci války ukousnout díl svého koláče. A špičkou ledovce určitě není to, že ve svých bekovkách členové gangu nosili žiletky, kterými často řezali své protivníky přes oči. Thomas má ambice s koňskými dostihy, ovšem do svých plánů nezasvětil vekou rybu Billyho Kimbera, který má závodní dráhy pod palcem. Sága rodinného gangu Shelbyových, která i posledním pochybovačům ukázala velký herecký rejstřík Cilliana Murphyho, mi roky unikala, ale zatím si nadávat nemusím. Kamera, výprava s působivými exteriéry, kostýmy, to všechno šlape, ale chybí tomu šťáva i tak trochu přirozenost. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama