Reklama

Reklama

3 dny na zabití

  • USA 3 Days to Kill (více)
Trailer 2

Ethan Renner celý život pracoval jako agent tajné služby. Byl jeden z nejlepších. Nyní se rozhodl skončit a věnovat se tomu, co kvůli práci musel odsouvat na vedlejší kolej – své rodině. Vždy se totiž dokázal efektivněji postarat o nebezpečné zločince než o svou dceru. Jeho manželka Christine odjíždí pracovně do Londýna a Ethan má poprvé sám na starost svou dospívající dceru Zoey. Netuší, že bývalý zaměstnavatel s ním má jiné plány... Tajná služba se na něj obrací s poslední zakázkou. A protože v sázce je nejen osud světa, ale i Ethanův život, tenhle úkol Ethan nemůže odmítnout. Má tři dny na to, aby zneškodnil světově nejhledanější teroristickou organizaci a zároveň se osvědčil jako dokonalý a starostlivý otec. (Bioscop)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (459)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Je všechno v pořádku?“ – „Jo. Měl jsem trochu potíže najít vodku.“ Vcelku dost nepovedená variace na Taken a jemu podobné. Zpočátku to ještě tak špatné není, akce je docela na úrovni, sem tam nějaká úsměvná až zábavná scéna (např. hádání se o dohodnutém objektu). Jenže pak se začne čím dál víc tlačit na směšnou a nefungující rodinnou linku (umělé vztahy s manželkou a těžce nesnesitelnou dcerou), začne přibývat trapných (Mitaz, Albínův italský účetní) a dojímavých (černošská rodinka) scén, samoúčelných pokusů o erotiku, upadající akce a vše je korunováno natahovaným a hluchým závěrem (a pro mě osobně drzou vykrádačkou 500 dní se Summer co do soundtracku). Ve výsledku to vidím jen na 2*. „Když chceš někoho praštit pěstí, musíš se ujistit, že nemáš v té pěsti palec.“ – „Byl jsi pryč pět let a tohle je to, co mi řekneš?“ ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|96%| Shlédnuto v kině. Abych se pravdu přiznal, ani jsem od tohoto filmu nic nečekal. Po shlédnutí traileru jsem se domníval, že to asi bude dost nudné. To jsem se ale mýlil, za což jsem rád. Jasně, nenechat se ovlivňovat trailery příště. A abych koukal na procenta a recenze ? To také není můj styl. V mých očích je toto velmi zvláštní film a tak trochu mix žánru. Takže v kostce bych to viděl jako Jednoduchý thriller, který si na nic nehraje. Jede do pomalého tempa (což vůbec nevadí) a k tomu je doplněn bezvadnými, jednoduše a mírně vydařenými vtipnými scény. Do toho dramatická poloha co se týče rodiny hlavního hrdiny. Akce tu je taky, není ji kvantum, ale rozhodně potěší. Takže takhle stručně by se to dalo popsat. Úvod filmu mě ihned zaujal. Ještě před začátkem akce, která byla na úvodu jsem byl už mírně překvapen jaký je hrdina klidas a jak si ze všeho utahuje a jak ve všech situacích jedná. Akce co přijde na začátku je slušná, pěkně reálné přestřelky, pár výbuchů atd. Poté co se Costner doví, že je nemocný mě příběh vtáhne ještě více do děje. Costner se začne zajímat o dceru, které se v dětství díky své práci nevěnoval, takže začne jedna vtipná scéna za druhou. Byl jsem naprosto fascinován hereckým výkonem Costnera. Nedá se slovy jeho postava popsat. Takže veškeré dění ve filmu mě bavilo. Akce zde byla také, hlavně na konci. Souboje zde také byly, takže jsem byl rád, že měl Costner proti sobě hned několik protivníků. Záporáci byly výborní, hlavně jak tu píše kolega Wacoslav1, ten plešatý - byl správně slizký a odporný, tak jsem rád, jakou smrtí skončil. Ostatní herci krom Costnera byly nanejvýš v pohodě. Třeba Amber Heard svou mazanou roli chladné potvory zvládla na výbornou. Hudba byl normální, dobrá. Jak to mám dál rozebírat ? To se musí rozhodně vidět. Jde také o to, jak to dotyčnému divákovi sedne. Já byl zaujat jednoduchostí, nadlehčenou formou, kde jsem se pousmíval a i dost smál skoro po celý čas filmu. A to rozhodně nechci naznačovat, že byl film parodicky pojat. To rozhodně ne. Kevin Costner překonal snad sám sebe, říkejte si co chcete, ale mě tento snímek přišel jako nehorázná pecka. Viděl jsem to v kině dvakrát, páč jsem si řekl, skutečně to bylo tak parádní ? Bylo to něco, co jsem ještě snad neviděl. Zvláštní film. Rozhodně se těším na opakované shlédnutí až to vyjde na DVD. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Normálne ma mrzí, že Besson si na zrežírovanie vybral miesto tohto MAFIÁNOVCOV. DeNirove mafiánske eskapády sú síce fajn, ale 3 dni majú väčší divácky potenciál... A poviem to narovinu, starnucí Costner je väčší sympaťák než starý DeNiro. Nikdy by som nepovedal, že v jednom filme môže fungovať akčná, komediálna i rodinná zložka. I keď tá akčná je vyslovene len korením. Dá sa povedať, že je tu kopa klišé, ale každý náznak otravnosti je rázne useknutý a príbeh sa sústredí len na to dôležité (tak ako to poznáme zo starých Bessonoviek - LEON v rukách iného režiséra by bol len obyčajným béčkom). Medzi najlepšie bessonove produkčno-scenáristické záležitosti posledných rokov patrí určite 96 HODÍN, ale ja som mal problém dať mu štyri hviezdy, lebo tam nebola žiadna vzťahová rovina. Tu je... ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Luc Besson mám rád drsnýho taťku, co mlátí parchanty a řeší rodinný trable s dcerkou. Fakt se mi to líbí, člověk se i zasměje. Ale u tohohle filmu je scénář už trochu vyčpělej a často dost samoúčelnej. Závěr ztrácí; půlhodinu sestříhat a mělo by to rozumnej spád. Ale i tak pro mě pořád slušný (průměrný) pokoukání. Ale Neesona mám radši. # [viděno: monitor, 5.1, extended] # příběh *** | hudba *** | humor * | akce *** | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Najvačšou slabinou je scenár, ktorý sa vo svojej rozpoltenosti nevie rozhodnúť, čím vlastne chce byť. Špionážnym thrillerom, rodinnou drámou, romantikou alebo dokonca komédiou..? Tento schizofrenický maglajz degraduje celkom dobrú ideu natočiť zaujímavý thriller s dobre fungujúcim Costnerom. Je to práve charizmatický Costner, ktorý je najlepším vo filme, jeho postava je dobre zahraná a je radosť sa na neho pozerať. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • Keď Ethan (Kevin Costner) vstúpi do tetovacieho salónu, je vidieť nahý chrbát dievčaťa s mexickým tetovaním Panny Guadalupskej. Tú istú dievčinu vidieť aj pri tetovaní pána Janga (Choi Min-sik) vo filme Lucy (2014). Oba filmy napísal Luc Besson. Potetovaná modelka nedostala ani v jednom filme kredit. (Arsenal83)
  • Natáčelo se od sedmého ledna do konce dubna roku 2013. (Hal_Moore)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Costner pašuje drogy pro del Tora

Costner pašuje drogy pro del Tora

17.07.2013

Kevin zažívá moc pěkný comeback. Sbíral ceny za western Hatfields & McCoys, obstarával emoce v Muži z oceli, vytrénuje Jacka Ryana a bude za akčního hrdinu v Bessonem produkovaném a McG-m… (více)

Reklama

Reklama