Reklama

Reklama

Monty Pythonův smysl života

  • Česko Smysl života podle Monty Pythona (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie strašlivá o prvních, druhých, třetích až posledních věcech člověka... V pořadí třetí a také poslední celovečerní film legendární skupiny Monty Python je sledem skečů volně propojených tématem života a smrti. A ač je především určen rybám, pokrývá veškerou škálu lidské zkušenosti. Od narození zdánlivě bezvýznamného dítěte (zejména z pohledu tresky), přes problém přemnožení katolíků, mužského zrání v hodinách sexuální výchovy, dospívání na bojištích 1. světové a zulské války, po problém ztráty končetin a dárcovství orgánů, až dospěje ke konečné otravě rybou a k tomu co následuje. To vše sepsáno a sehráno šesticí herců – autorů Monty Pythonova Létajícího cirkusu v režii Terryho Jonese a s animací Terryho Gilliama. (Česká televize)

(více)

Recenze (417)

Cival 

všechny recenze uživatele

Slepenec z absurdních, ale překvapivě málo vtipných scének. Dvě povedené epizodky (zvracení, zákop) nemohou vytáhnout tenhle snímek nad průměr. V porovnání s jinými Pythonovic filmy veliké zklamání. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Příběhově roztříštěné, slabší momenty tu střídají naprosto geniální. Ale ty geniální převažují, jak už jsme u "Monťáků" zvyklí. Naprosto nezapomenutelná je blicí scéna, něco tak úchylně zábavného se jen tak nevidí. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Moje absolutně nejoblíbenější Pythonovské dílko, i když přiznávám, že co se králů britského humoru týče, obzvláště ohledně TV "seriálu" mám docela mezery ve vzdělání. Nemůžu to popsat, musíte to vidět. Nejoplzlejší, nejnechutnější a možná právě proto nejnezapomenutejnější pythonovský film obsahuje spoustu zcela zásadních věcí, např. přístroj který dělá "Ping!", hodinu sexuální výchovy, smysl života, nezapomenutelnou píseň Erica Idlea, a hlavně a především Middle Of The Film...Jsou ti chlapi vůbec normální? ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pythoni objevují nový rozměr humoru v nevyrovnaně vtipném, ale konstantně šíleném filmu, jehož nejepičtější scénu nádherně popsal Zdeněk Hudec (v knize o Kuchaři, zloději, jeho ženě a jejím milenci): "(...) se vzrůstající intenzitou zvrací kolem sebe až do doby, než ho zvratky nadobro roztrhnou." Bon appétit! 85% Zajímavé komentáře: Jalu, Oskar, Radko, Eddard, IpsiDixit, MrCreosote ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tento film bol úplne to prvé, čo som s "pytónmi" videl a rozbilo ma to na šrot. Tak, ako pri scéne v reštaurácii, som sa v živote smial len málokedy. "Je libo mátový lístek?"; "Every sperm is sacred..."; "Něco mě kouslo!"... U mňa najlepší pythonovský film vôbec. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pythonovská úleťárna, jak taky jinak, že ? Přesto všechno ale v mé mysli zavládlo jisté drobné zklamání, neboť předchozí filmy s Monty Pythony mě málem připravily o život záplavou jedinečného originálního humoru, což se v tomto případě nepodařilo takovou měrou, jako jindy. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

A poté, co nám Cirkusáci zprostředkovali náhled na úsvit moderní civilizace a její těžké rytířské počátky, museli nám zákonitě osvětlit, proč tu jsme. Krátké příběhy z různých etap lidského života, pěkně nadrobno nasekané a ostře dokořeněné. Bezesporu to nejúchylnější z dílny Monty Python, některé scénky trochu slabší, ale jiné se vryjí do paměti tak, že je nelze odstranit ani aplikací sava a ředidel. Přineste mi kyblíček, budu zvracet. Bravo, třikrát bravo! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Můj osobní problém s Monty Pythony není v jejich typickém humoru, ten mě dokáže skvěle pobavit, ale v jejich nevyváženosti. První půlka smyslu života mě dost bavila, ale druhá se stala nudným čekáním na konec vysílání. Krom toho je smysl života rozdělený na části, což mu zrovna neprospívá, i když svou humornou sílu to občas má (prolínání příběhů). Střídají se tak lepší příběhy (piráti, spermie, škola) s těmi slabými (hrozně průhledný zákop, zvracení). Právě proto dokážu ocenit střípky, ale ne celek, což za mě viditelně dělá většina ostatních uživatelů:). ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný sled skutečně neotřelých a často dost drsných, ale vtipných scének. Pohromadě to sice moc nedrží, ale to ani normální Pythonovská představení. Musím říct, že mě vůbec nebavil předfilm s pojišťovnou, pak už je to ovšem špičková zábava. Filmu překvapivě pomohl mistrovský dabing. Skvělé jsou písničky o početí, Galaxy Song a Penis Song. Za nejzdařilejší scénky považuji hodinu sexuální výchovy nebo návštěvu Smrti na konci. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Úžasný filmový organismus bez páteře. Naprosto originální forma coby odraz roztříštěnosti vnímání. Cyklické vrstvení skečů ve víru těch nejbazálnějších otázek lidského bytí. Crazy filosofie. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ač nejslabší celovečerní Pythoni, tak stále jasní králové absudních bizarností a bizarních absurdností. Škoda jen té roztříštěnosti. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Proč vůbec žijem, k čemu to je? Je Bůh opravdu, nebo ne? Ať je to tak nebo tak, dneska zjistíme jak..... . Mám radši šílenější nápady. Ty historický mi připadají víc ujetější. Jsou zde samozřejmě výborný věci (třeba klip na téma spermie), ale je toho nějak míň. A jestli se dozvíte něco o smyslu života? Slíbili to! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejodvážnější, nejbrutálnější, nejkrvavější a hlavně ultrasexuální filmový počin téhle nezapomenutelné party. Jenže ze zlaté trojice nepochybně nejslabší. Zatímco Život Briana i Svatý grál jsou geniální pořád, Smysl života jen občas a například scéna s opakovaným zvracením mi přišla trapná. Ale copak někdo jiný dokáže vymyslet něco tak úžasného jako názornou sexuální výchovu, poděkování v zákopech či prostřih ze Zuluské války? ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

V tomhle pythonovském filmu se sice hodně krvácí a zvrací, ale je to k zbláznění vtipné. Nic britského mi není cizí! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

připomíná mi to and now for something completely different, hlavně co se týká krátkých povídek. ale rozhodně to není vůbec špatné. a už jen Penis song je skvělej. ale škoda, že se nedrželi jednotnějšího příběhu, protože je to sice skvělá zábava, ale není to celovečerní film. Spíš jen další sled scének a skečů, který jsou sice zase stejně skvělý, ale od filmu bych chtěl trošku návaznosti. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Ping! Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Ping! Zajímavý slepenec řady agresívních černohumorných dravých spermií. A každá spermie je svatá, že? Ping! Jednotlivé skeče báječné, ale celek mě dost nudil. Ping! Nejlepší byla úvodní scénka vzpoury starých pojišťováků proti dravé obří firmě. Ping! A samozřejmě tlustý pan Creosote s blicím kyblíčkem a mátovou hostií na závěr. Ping! Prostě film přeplněný nápady jako pan Creosote. Ping! Trailer: http://www.csfd.cz/film/3309-monty-pythonuv-smysl-zivota/videa/ Ping! ()

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama