Reklama

Reklama

UFO v Evropě: neznámé příběhy

(seriál)
  • Velká Británie UFO Europe: Untold Stories
Velká Británie, 2012

Hrají:

Robert Ashby (vypravěč), Nick Pope

Obsahy(1)

Prozkoumáte neohlášené a nevysvětlené případy UFO v Evropě, od podivných světel na obloze po záhadné letecké manévry. (National Geographic)

Recenze (7)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Ty tři zdejší komentáře jsou značně zavádějící. Pokud se pořad jmenuje: "UFO v Evropě: neznámé příběhy", tak věřte, že název je výstižný. Pokud tedy nepatříte mezi ufology, tak jste až na ojedinělé výjimky neslyšeli ani o jednom, to mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. V jiném dokumentu tedy na nic podobného nenarazíte, jelikož v nich stejné incidenty jednoduše ani nejsou zachycené. V každém díle se probírají tři události pozorování UFO napříč Evropou, které jsou mnohdy velmi záhadné a "neidentifikovatelné", jindy zase prozaicky vysvětlitelné. Přístup NG je poměrně opatrný, na diváka tedy nerozehrává prvoplánový apel s mimozemšťany, ale naopak mu nabízí i racionální možnosti pozorování. Prostor pro skeptiky a vyznavače mimozemšťanů, je tedy v každém díle vzácně vyrovnaný. A vzhledem k tomu, že tvůrci pořadu považují své diváky za inteligentní a nesnaží se je přesvědčovat o zábavnosti dokumentu nějakými populárními sračkami na úrovni Ancient Aliens, pořad je díky tomu možná trochu pomalejší a na rok výroby poměrně chudý, díky čemuž může chvílemi působit nudně. Zde se ale zkrátka na obligátní tajemno a budování napětí moc nehraje, primárně se vše soustředí na popis události, výpovědi svědků a pokus o vysvětlení. 70% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V každém dílu se objeví tři případy potenciálního UFO. Představí se, co se stalo, shromáždí fakta, výpovědi, a nakonec zjistíme, zda šlo o něco zvláštního, nebo třeba vtip. Vše důkazně podloženo, a kde by se muselo spekulovat, řekne se na rovinu, že jde o spekulaci. Je fakt, že spousta případů není moc známá, a třeba ten v Canneto di Caronia je fascinující a myslím dodnes nevysvětlený. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším, kde jsem k tomuto dokumentánímu seriálu přišel, ale jsem za to rád. Jako malýho mě tyhle věci (UFO, Lochneska, kruhy v obilí, atd.) hrozně zajímaly, takže to byl trochu nostalgický návrat. A po obsahové stránce mnohdy hodně zajímavé ()

Aildrin 

všechny recenze uživatele

Pěkný dokument, který nekonspiruje ani nemystifikuje, ale ukazuje obě strany mince a vyvození závěrů nechává na divákovi. Senzacechtivé ufofily zřejmě moc nepotěší. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Obsahově bohaté dokumenty zabývající se výskytem UFO v Evropě a záhad s ním spojených. Musím se přiznat, že některým pozorováním a doprovodným jevům kolem UFO jsem podlehl a nechápavě zíral na monitor. Ocenit je potřeba snahu vyhýbat se spekulacím, která je patrná a u podobných dokumentů vyjímečná. Celkově jde o povedený a seriózní seriál. Mohu než doporučit. ()

vilimen 

všechny recenze uživatele

Ja videl jen 7. dil a je to neuveritelna nuda, ktera, kdyz tomu nekdo neveri, lidem jen dokaze, ze je to blbost - letajici talire apod. Bohuzel zklamani ()

Reklama

Reklama