Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární film Tři životy Vladimíra Pucholta je jediným dokumentem, který byl o této významné herecké osobnosti českého filmu natočen. Jeho tvůrci Miloslav Šmídmajer a Martin Slunečko uvažovali o natočení tohoto pořadu už v roce 1990, ale příležitost se naskytla až po pěti letech. Miroslav Ondříček svého dlouholetého přítele Vladimíra Pucholta přemluvil a otevřel tak cestu k natáčení, kterému se Vladimír Pucholt zásadně vyhýbá. Jak vidí dnes MUDr. Vladimír Pucholt svoji hereckou kariéru v Československu, jaké byly motivy odchodu do Anglie a jak dnes žije v kanadském Torontu, to jsou základní momenty dokumentárního filmu, který vznikl za finanční participace Národního centra podpory zdraví a Tvůrčí skupiny Čestmíra Kopeckého České televize Praha. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Marze 

všechny recenze uživatele

Milé seznámení pro mě s neznámým hercem skrz jeho vyprávění a filmu. Nevýhodou všech herců je, že vypráví hlavně o své práci. Pucholt je naštěstí výjimka, protože se z něho stal lékař. Dojde i na povídání o Torontských právnících, které z každého úrazu vytřískají peníze . Dokonce nám Pucholt ukáže rodinu. Pobavilo mě, když vypravěč říká, že Pucholt naštěstí nezasvětil své děti do svého koníčku pyrotechniky. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Miloslav Šmídmajer a Martin Slunečko právě začínali, když se jim podařilo natočit dokument o Vladimíru Pucholtovi, tím cennější, že v jeho domovině. Tento herec je navíc velmi otevřený a pěkně se rozpovídá. Jeho herectví se mě vždycky líbilo právě pro jeho autentičnost, která působila nesmírně přesvědčivě. Jako osobnost neztratil ani po letech nic ze sympatičnosti a evidentní laskavosti, s níž přistupuje jak k vyprávění tak k pacientům. Povídání bylo nesmírně poutavé, zajímavé a dokázal bych ho poslouchat ještě další hodinu, hodinu a půl. Škoda, že tak výrazný talent se před kamerou objevil zase až v roce 1999 a zřejmě definitivně naposledy. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama