Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejzářivější hvězda současné francouzské komedie, Omar Sy, se po velkém úspěchu Nedotknutelných představuje v dalším filmu o dvou parťácích jiného původu a barvy pleti, kteří společně překonávají nástrahy osudu, přičemž o přehmaty a humorné situace opět není nouze. Manželka vlivného šéfa Národní unie zaměstnavatelů je nalezena mrtvá na pařížském předměstí Bobigny. Vyšetřování svede dohromady dva policisty z protichůdných světů. François Monge, kapitán slavné pařížské kriminálky, je v tvrdé předměstské realitě stejně nepoužitelný jako jeho předměstský kolega Ousmane Diakité ve vyšší společnosti naleštěných pařížských salónů. Okolnosti je však donutí spolupracovat a vyšetřování politicky ožehavého případu se dává do pohybu. Nepravděpodobná dvojice v baseballové bundě a baloňáku budí svými neohrabanými metodami pozdvižení všude, kde se objeví, triky odkoukané od Belmonda a Eddie Murphyho však zabírají a agenti se dostávají lotrům na zoubek… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

verbal 

všechny recenze uživatele

Žabožrouti se evidentně snaží z nové, zářící cirkusové gorily vyždímat maximum, a tak kvapen splácali pro svého senegalského Žángabéna rychlokvašnou sračku, jen aby si rychle zaparazitovali a vyždímali ještě pár Ojr z veskrze dokonalých Nedoknutelných. No, udělali by lépe, kdyby raději nechal odlít v Číně pár jeho velmi toxických figurek a rozhodili je do předměstských tržnic mezi všechny ty milé a vítané azylanty z afrických kolonií, co by si je flákli na poličku mezi djembe a bongo a snili dál svůj "francouzský sen". A tak mu místo velmi charismatického kripla přiřkli za partnera velmi nesympatického buzeranta a za každou cenu se z něj snažili udělat galského Eksla Folyho, přičemž tato snaha vyznívá uboze až trapně a z populárního dakarského lidoopa napodruhé vyždímali akorát tak profesora Klumpa. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SI DOBREJ FÍZL, JSI URČITE NEJLEPŠÍ VE SVÉ ČTVRTI. ALE TADY JSME V PAŘÍŽI. SOUDĚ PODLE TVÉHO CHOVÁNÍ, NEMÁŠ ŠAJN, DO ČEHO STRKÁŠ NOS.“ … ,,- NEJSEM DEBIL.“ … ,,- NEVÍM, ZAČÍNAM O TOM POCHYBOVAT…“ /// Dva nesourodí policajti a voba jsou ujetý. Předměstí Paříže plný Arabů (nevím, jestli to má bejt zrovna vtipný, bejt Francouz, tak se moc netlemím…) a filmařina je to obstojná, ale na to ve finále sere pes, páč lidi se chcou hlavně bavit a ne čumět na rejžovo spodní prádlo a kameramanovu hru s filtrem (v kameře debile!). Příběh je totiž vobyčejňáckej, spíš hloupější než to druhý, ale lidem by mohlo stačit, že si berou do držky papaláše, kterejm jdou po krku. I humor tady je, vobčas je i k zasmání a vobčas zase k zasmání není. Prostě průměr se fším všudy. Howgh! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se přestěhovat na předměstí Paříže. 2.) Thx za titule ,,Mmaaja“ a ,,pavlos2“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Z českého názvu to vypadá jako pokus napodobit úspěch nedotknutelných, ale ve skutečnosti tomu je jinak. Zde se jedná spíše o bláznivější formu komedie, jenž se z velké části povedla. Pár momentů vtipných nebylo, ale většina, jak je u Francouzů zvykem, vtipná byla. Lepší 4 hvězdy. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli, že ta totálně přeceňovaná Francouzská verze byla u mě sračka, tak tohle je ovšem extra, mega, hyper, super, sračka. Občas mě Amerikánci lehce iritují tím jak musí všechno co se dá okopírovat a dokonce i okopírovat to co za to nestojí. Pak si říkáte jaký, že je vlastně do pytle smysl vzniku takových filmů?! No to je jednoduchý nějaký hovado jim na to dalo prachy a někdo si řekl, že je dobrý nápad něco podobnýho natočit. Tím to asi zřejmě z největší pravděpodobností bude...5% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Škoda, že scenár je na úrovni televízneho seriálu. Divák si ani neuvedomí, že ide o vyšetrovanie vraždy. Herci sú sympatickí, odkazy na SMRTNONOSNÚ ZBRAŇ, POLICAJTA Z BEVERLI HILLS, PROFESIONÁLA či CHOBOTNICU potešia, zaujímavo sa tu pracuje aj s kritikou francúzskej spoločnosti. V porovnaní s napr. sériou TAXI je film umiernenejší, ale stále dostatočne zábavný... ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Francouzská buddy komedie, která akcí neuchvátí, většina herců o ničem, všechno se vsází na toho z toho filmu o tom vozejčkáři. Prostě nevtipná kravina, která nefunguje. Co s takovým filmem? ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ani Omar Sy jako charismatická filmová hvězda , ani další hvězda Laurent Lafitte nemohou tento multikulty film s načechranou neškodnou zápletkou vyzdvihnout. Ještě že oba nedokáží přeřvat autorádio. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie s menší kapkou akce ale přesto povedená, když dva policajti co se nemusí spolu dělají vytvoří se výborná podívaná, takových filmu je spousty ale tenhle bude patřit mezi ty povedenější Omar Sy zahrál svoji roli výborně. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Pohodová krimi komedie na jedno zkouknutí. Nepříliš originální scénář zachraňuje zručně natočená akce, dobrá hudba a sympatická dvojice Omar Sy a Laurent Lafitte v hlavních rolích. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s Wacíkom. Toto sa vôbec nepodarilo. Pokus o buddy movie akčniak, pričom ústredné duo je absolútne nevtipné jak samostatne, tak ani žiadna chémia medzi nimi nefunguje. Akcie je minimum a je fádna. Jednu hviezdičku dávam za to, že to má nejaké tie technické kvality, ale je to proste nuda. Dúfam, že tá nová Van Dammeovka dopadne podstatne lepšie, ale začínam mať obavy. 1/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film nepřináší vůbec nic nového. Naopak se opět snaží dát dokupy herce, kteří se k sobě vůbec nehodí. Omar Sy (Ousmane Diakhité) jehož jméno se nedá ani vyslovit a Laurent Lafitte (Francois Monge) jsou jen podprůměrná nejiskřící a mnohdy i nudná dvojice. Tak vše musí zachraňovat Sabrina Ouazani v roli Yasmíny. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Průměrná buddy-cop krimi komedie, na kterou se dá v pořádku koukat, ale ničím ani nepřekvapí ani neoslní, snad jedině přisprostlým humorem, který mohl ale bez obtíží zcela absentovat. Je tu jen kvůli chabým pokusům o jakési šokování, aby si na film alespoň někdo nějak pamatoval. Omar se snaží vytěžit co nejvíc z toho, že se ve Francii a i mimo ni stal o něco známějším díky preceňovaným a taktéž velice průměrným a stejně jako tenhle film i nepřekvapivým a neoslnivým Intouchables. Do televize a na DVD fajn film, nenáročná podívaná bez ambicí, která odsýpá. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jedna slabší komedie s výborným Omarem Sy a jemu sekundujícím, ale ne o moc horším Laurentem Lafitte. Jako dvojka byli docela povedení komici, ale ne až tak moc. A zbytek filmu, kdy se neodehrávaly jejich popichování byl prostě úplně o ničem. Takže ty 2* jsou adekvátním ohodnocením. Pár humornějších scének tu ale bylo, kdy jsem se opravdu od srdce zasmála. Ousmane: "Co je?" - Monge: "Viděl jsem v reportáži.. ehm četl jsem v policejní zprávě, že někdy vyhazují z oken pračky". ........ později Monge: "Co je?" - Ousman: "Mám obavy, že někdo vyhodí z okna bustu od Rodina."............... Monge: "Převleč se. dej si něco pohodlnější. Uvolni se." - Ous: "Uvolni se? Co to má být?" - Monge: "Například jako tento pán, je uvolněný." - Ous: "On není uvolněný. On je nahý." A nejlepší nakonec. Monge: "Proč si mi to neřekl, že běžel tady." - Ous: "Ukazoval jsem ti to." - Monge: "To znamená utíkej." - Ous: "Hloupost. To znamená tamta budova. Utíkej je takto." - Monge: "Ne, to je uhni. - Ous: "Ne, uhni je takto." - Monge: "Ne, to je vypadni, ale toto znamená utíkej." Tato povedená snímka zde na čase 1:24. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mluvit o nějakém hlavním příběhu kriminální komedie "Nepoužitelní" nemá smysl. Dvojice policistů, každý z jiného okrsku, každý z jiného světa, se musí dát dohromady a řešit celkem nezajímavý případ. Ale proto, že mezi nimi funguje chemie, je to zábava k popukání. Jenže ona mezi nimi ta chemie nefunguje. Je to jen vršení nepříliš zajímavých a nepříliš zábavných scének, které vesměs dokážou aspoň na chvíli zaujmout, ale celkově to není nic, co by vás dokázalo i na krátkou hodinu a půl skutečně zabavit. Chybí zde pořádné vyvrcholení. Je škoda, že zde podrobněji nejsou rozebrána témata, která jsou naznačena - rasismus, kulturní rozdíly, společenské rozdíly. Všechno je podřízeno tomu, aby to byla zábava. Není. A to je prostě špatně. Francouzský film, který je francouzský jen jazykem, kterým se v něm mluví. Víc připomíná nějakou nedotaženou americkou komedii. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Takhle přesně to vypadá, když evropská kinematografie ztratí svůl půvab a svéráznost a snaží se otrocky napodobovat Hollywood. Žánrově naprosto čistý snímek, který ale rychle vyšumí a nepřináší absolutně nic nového. Všechno jsme už viděli mnohokrát a lépe. Od začátku jede vše v zavedených kolejích a neuhne to z nich ani o píď. Je tu nesourodá dvojka policistů, která si nemůže přijít na jméno, spiknutí sahající do vysokých politických míst a pokus o špičkování hlavních hrdinů. Zásadní problém je právě s ústřední dvojkou - Omar Sy je vlastně jediný důvod, který film drží v průměru. I ten sebelacinější fórek dovede tak nějak prodat, že se člověk aspoň pousměje. Nechybí mu charisma a umí i hláškovat, což se počítá. Chemie mezi ním a Lafittem ale nefunguje a úplně bije do očí, jak je Lafitteho postava nesympatická a protivná. Sám Lafitte navíc není dobrý komik a jeho snaha o vtip se mění v křeč. Charhon sice určitý talent má a třeba akce v jeho podání vypadá sympaticky a adrenalinově, jenomže s ryze průměrným a nedotaženým scénářem neudělá nic ani on a výsledek je, jaký je. 50% ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Ušil jsem si na sebe trochu bič, když jsem tento film viděl v originálním znění, tedy ve frájině se slovenskými titulky. Chvíli jsem s tím zápasil, ale potom si to sedlo a na hodnocení filmu to nemělo žádný vliv. Překvapilo mě, jak málo lidí zde tento film hodnotilo, ale je pravdou, že tento film zas není všude možné stáhnout. K filmu jde snad jen říct, že je to klasická komedie, kde se dva protiklady (zde policajti) začnou spolupracovat. Hned po prvních 10 minutách jsem věděl, jak to skončí. Největším plusem tohoto filmu je účinkování Omara Sy, který je opravdu dobrý herec. Na relax je to film dobrý, jen moc od toho nečekejte. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nic viac nez priemerny francuzsky film s priemernym scenarom a priemernym pribehom o tom, ako sa dvaja nesurodi policajti snazia vysetrit vrazdu. Takychto filmov sa toci tolko, ako detektivok s Vino Lenturom zo 60. a 70. rokov. 50 % ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Fajn film s mizerným scénářem, tahle sympatická dvojka si zasluhovala víc prostoru k dělání hovadin, Omar Sy hlavně. Ale ty 2 filmové pomrknutí hodně fajn. Kdo nebude čekat druhé nedotknutelné, nebude zklamán. 6/10 ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Filmu by spíš slušel název "Lehce zapomenutelní". Hodina a půl co tak nějak uteče a z které si zapamatujete tak akorát běloskvoucí úsměv Omara Sy. Ale kdyby to byl pilotní díl nějakého kriminálního seriálu určitě bych na to dál koukal radši jak na Simíra. :) ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi ani, že film není určen bílému evropanovi, ale černým klukům na pařížském předměstí. Omar Sy je vychovává přes příběh policisty, který se z otloukánka vypracoval na policajta. Francouzi jsou zobrazováni jen jako karikatury - pořád jen souloží, nebo o sexu mluví, rodina pro něnic neznamená, a jak jsou zobrazovány ženy o tom raději ani nemluvě (budˇsexuální objekty, nebo kariéristky). Horší je to zaštiťování Belmondem. Jeho filmy sice taky často měly mizerný scénář, ale byly alespoň přehlídkou scén a kaskaderských kousků. Sy a Lafitte ovšem hlavně rychle melou hubou, po půl hodině je divákovi úplně jedno, kdo vraždil, a konec bez finále je výsměch divákovi. Tvůrci si asi řekli, že hodinu a půl mají, tak co se namáhat. ()

Reklama

Reklama