Reklama

Reklama

Ren zai jiong tu zhi tai jiong

  • Čína 人再囧途之泰囧 (více)

Obsahy(1)

Vědec Xu Lang (Xu Zheng) stojí před jedinečným vědeckým objevem. Ten spočívá ve speciální látce, olejovité tekutině, jež vlastní unikátní schopnost nabýt při kontaktu s jinou tekutinou několikanásobně většího objemu. To by pro výrobce pohonných hmot v případě adekvátního úspěchu představovalo jen těžko uvěřitelnou inovaci, díky niž by si v relativně krátkém časovém úseku dokázali přijít na obrovské, obrovské peníze. Vědom si toho je Languv pracovní kolega a někdejší spolužák, vychytralý Gao Bo (Huang Bo). Pro další fázi výroby se nicméně Lang potřebuje sejít se svým přímým nadřízeným. Tím je Lao Zhou. A jako kdyby to byla pouhá schválnost samotného osudu, nachází se Zhou v jednom z tisíců thajských buddhistických chrámů a klášterů. Jedinou stopou k jeho přesnému místu pobytu je mapa s přiloženou fotografií chrámu. Lang se vydává na cestu do Thajska. Za svými zády má ovšem ukrytý stín svého pracovního kolegy, Gao Bo, toužícím práva na výrobu unikátní látky prodat za co nejvyšší možnou částku nejmenované francouzské výrobní společnosti, zbohatnout a po zbytek života si užívat sluníčka a písečných pláží. Cesta letadlem ale nemusí být vždy příjemnou záležitostí. Langovým spolucestujícím je výstřední, hlasitý a jen sporadicky vychovaný muž zhola navyklý běžným sociálním návykům, Wang Bao (Wang Baoqiang), jehož přítelkyní má dle jeho vlastních slov být dokonce samotná čínská herečka Fan Bingbing. I přes Langovu snahu zbavit se dotěrného spolucestujícího, daří se dvojici společně setrvat až do doby přistání. Jejich cesty se ovšem nerozdělují ani nyní, neboť v tomto okamžiku Lang zjišťuje přítomnost svého pracovního kolegy, který jej díky implantovanému sledovacímu zařízení v telefonním zařízení neustále sleduje. Zprvu příjemná cesta do buddhistického chrámu v sousedním Thajsku se rázem mění v boj o nalezení přesné lokace specifického buddhistického chrámu, neboť mapu ani fotografii nevlastní po řadě komických okolností byť jediný z nich. Během boje půjde nesčetněkrát o samotný život všem jeho účastníkům. Ti budou na cestě za dosažením specifického chrámu nuceni odolat nejenom sami sobě a vychytralým místním zlodějíčkům, kteří si servítky neberou s žádným z cizinců, ale rovněž i svalům thajských zápasníků muay-thai, po zuby ozbrojeným krvelačným překupníkům s thajskými památkami, nevolí místních lidí pomoct nešťastníkům v nouzi a nevypočitatelným přírodním překážkám. Setrvají-li, možná že jim odměnou bude i samotná Fan Bingbing. (Conspi)

(více)

Recenze (5)

JFL 

všechny recenze uživatele

Čínské publikum se loni ukázalo jako naprosto nepředvídatelné a nečitelné, když svou návštěvností pasovalo film "Lost in Thailand" na nejúspěšnější film všech dob. Ten totiž jednak nespadá do žádné z obvyklých kategorií, jež mají úspěch automaticky daný - není to 3D, ani opulentní blockbuster, netočil to Feng Xiaogang, nehraje v tom žádná mega hvězda jako Shu Qui či Jiang Wen, a dokonce to ani není tvrdě počítačově dotvářená lidová taškařice. Nejvíc ale překvapí fakt, že film je krajně nemastná neslaná road movie, která jen donekonečna natahuje svou nesmyslnou premisu, několikrát opakuje principielně totožné scény (už ani nevím, kolikrát se hrdina obořil na svého sidekicka, načež se buďto rozešli nebo se pohádali). Možná ale klíč k úspěchu monotónně nezábavného snímku tkví ve zdejším poselství, které na místo egocentrického bažení po kariéře a penězích nechává hrdiny dojít k radosti nad obyčejnými věcmi života jako jsou rodina a přátelství. Kariérní stres a ztráta pospolitosti evidentně představují důvěrně známé pocity pro čínskou tvrdě výkonnostní ekonomiku a manicky konzumní společnost. V takové situaci může být hloupoučká dovolenka v Thajsku vítaným balzámkem, ba dokonce návratem ke kořenům. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nudný road chinese movie, pri ktorom sa zasmejú jedine rodení čínsky obyvatelia, alebo diváci ktorí nemajú senzory pre kvalitnú komediálnu zábavu. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Niečo ako Phillipsovo Na doraz. Akurát, že sa na to omnoho lepšie pozerá. Už len kvôli skvelých lokáciam Thajska. Ústredné duo sympatické, a ich eskapády zábavné. Aj keď čínania majú strašný problém s doznením vtipov. Vždy všetko chŕlia ako keby sa blížil koniec sveta a oni musia spraviť čo najviac vtipov, pričom mnohé z nich odídu do zatratenia, hlavne kvôli tej rýchlosti. Je vtipné, že v čínskej komédií musíte byť dakedy pozornejší ako pri Nolanovom filme. Ale ono sa to oplatí. Niektoré veci sú tu naozaj skvelé. Jediný problém vidím v žánrovom ukotvení road-movie filmu. Ten v druhej polovici neprináša nič nové, ničím neprekvapuje a neustále udobrovanie hrdinov začne po chvíli tiež liezť na nervy. Ale na začatie leta, s nejakým chladeným pivkom v ruke je to výborná oddychovka. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Momentalne cinsky komercne najuspesnejsi film (prvy cinsky, ktory prekrocil aj hranicu1mld. cinskych yuanov). Cinsky eklekticka zabava, kde imho nie je dostatok globalnych prvkov, ktore by divakov mimo Cinu dokazali bavit cely cas, kedze viacero forov plynucich priamo z dialogov bude asi velmi tazko plne a funkcne preniest aj do titulkovej podoby. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o první čínský film, který dokázal na domácím trhu pokořit v tržbách hranici jedné miliardy jüanů. (JP84)

Reklama

Reklama