Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý film. Výkony jsou jednoznačně velkolepé. Bruce Willis mne překvapil. Nikoho jiného si v jeho roli nedokážu představit. Je dokonalý jak v použití řeči a těla, tak v zabarvení hlasu. Zvládne vypadat nebezpečně, extrémně zranitelný a nemocný současně. Výkres postavy je poutavý a v jednom momentu začnete věřit, že by mohl být opravdu duševně nemocný a že vše kolem je součástí jeho halucinací. Film jako celek je krásně poskládán a je jedním z nejlepších sci-fi (dokonce bez třpytivých efektů). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„The movie never changes. It can´t change. But every time you see it, it seems different, because you´re different. You see different things.“ (A taky něco "something completely different", že Terry..) Svatá pravda, 12 opic týkající se v mém případě obzvláště. Scény, kdy M.Stowe hledá na konci očima po letištní hale malého Jamese či dokonalý odkaz na Vertigo i s původním hudebním motivem Herrmanna mě po letech donutily vidět věci rozdílně a vytahuji hodnocení na zcela zasloužených pět hvězd. Mazaný lišák Gilliam ukázal, že vybičovat herce ke skvělým výkonům není zas až tak velká věda. Willise stačilo utlumit zákazem ocelově modrých pohledů a Pitta naopak nastartovat schováním cigaret.. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Sci-fi, o kterém jsem předtím než jsem se na něj podíval, nevěděl vůbec nic. Jen jsem o kamaráda slyšel, že je to hodně dobrý. Po shlédnutím musím říct, že už dlouho jsem neviděl tak zamotaný a skvěle napsaný film. Bruce Willis, Madeleine Stowe a i Brad Pitt, kterého jsem nikdy moc nemusel, tak sem mi dokonale zapadl. Terry Gilliam natočil skutečně působivé sci-fi, které ve mne zanechalo velmi hluboký dojem a na které jen tak nezapomenu. Jen se trochu divím, že nebyl nominován Oscara za režii, protože podle mého názoru je hodně nadstandartní. S hodnocením jsem trochu na vážkách, rozhoduji se mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami. PS po druhém shlédnutí dávám pět hvězdiček..... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Bravo! Kradou se mi na jazyk téměř samé superlativy, tak aspoň na začátek zmíním jeden tmavší stín, a to v podobě faktické chyby, kdy je Bruce střelený do nohy, kulhá a o pár hodin později běhá jako rybička. Ale jinak filmu nemůžu (a ani nechci) vytknout vůbec nic. Výborná Gilliamova režie (vzhledem k tomu, že jsem od něj viděl jen 2 Monty Pythonovské filmy, tak velké překvapení), napínavý příběh, inteligentní pointa, propracované hrátky s cestováním v čase, nenápadná, přesto dobrá hudba, zajímavý, mnohoznačný konec, ale hlavně HERECKÉ výkony (zaujme určitě David Morse a Madeleine Stowe, ale svým výkonem mě naprosto uchvátili Brad Pitt, jehož dokonalého cvoka jsem fakt žral a Bruce Willis, pro mě ve své životní roli). Film si určitě hodlám v budoucnu pustit znovu, protože na poprvé jsem opravdu nepobral úplně vše, každopádně doporučuju všem, i těm, kteří se úplně neřadí k fanouškům žánru sci-fi. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nejsem až za hrob uctívající tvorbu páně Gilliamovu, ale tenhle film, který jsem si musela pustit několikrát, abych ho absorbovala v jeho plné rozvětvenosti, barevnosti, emotivnosti a vůbec v celé jeho pestré škále, velmi ctím. Bruce Willis, kterého jsem do té doby vnímala především jako vtipného bodrého řízka, mě posadil svým výkonem na zadek. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Ve filmu je použit krátký záběr ze snímku Kmen Andromeda (1971), v němž je opice mučena až k smrti. Je vysílán v televizoru během zpráv o krutém týrání zvířat kvůli lékařským pokusům. (3DD!3)
  • Režisér Terry Gilliam měl o konci filmu jinou představu než producent Charles Roven. Ten trval na závěrečné scéně na letišti, takže si Gilliam navymýšlel velmi specifický interiér a nákladné kulisy. Doufal, že Roven kvůli velkým nákladům ustoupí, ale bylo tomu právě naopak. Nakonec závěr filmu nadchl i režiséra a byl realizován. (don corleone)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama