Vyhlášený výzkumný ústav provádí zakázané pokusy na zvířatech. Největší nadějí
vkládají vědci v paviána jménem Shakma. Při jedné nehodě vznikne zkrat v
implatátu, jenž má Shakma v mozku a nic živého rozzuřené opici neunikne. Začíná noční můra všech vědců. (kendymen3)
ricci.s
Zaujímavý horor s vraždiacou opicou, ktorá v uzavretom ústave likviduje jedného vedca za druhým. Vďaka množstvu naháňačiek film určite nenudil, vytkol by som iba prehnane naťahovaný záver, ktorý sa dal určite skrátiť aspoň o 15 min.(25.6.2010)
hladass_666
Docela slušný kus o vraždícím paviánovi se zbytečně dlouhou stopáží... Ale pokud jde o vraždící primáty, dal bych před Shakmou přednost Linkovi...(2.7.2011)
Teardown
Na tenhle Monkey-terror kousek, který tenkráte putoval i naším krajem na VHSce, si moc dobře pamatuju a to především díky hlavnímu představiteli. Teď samozřejmě nemyslím Atkinse, který drtil srdéčka mladinkým dívenkám výronem, pardon výkonem, v romantickém "hitu" Modrá laguna, ale díky té úžasné opičce, která je v jednu chvíli roztomilé elegantní zvířátko, pak "Křup" v hlavince a v tu ránu je z ní bestiální, psychopatická svině s akutní potřebou všechno kolem zamordovat. Nenápadný, ale za to dokonalý stroj k vraždění a v tomto případě i hlavní tahoun celého snímku. Bohužel na kráse a půvabu filmu ubírá ta přepísklá stopáž, kdy místy začíná být opravdu nuda a to neustálé natahování a honičky se začnou zajídat. O 20 minut zkrátit a tahle opičárna mohla být naprosto perfektní. Nebavil jsem se u toho tak jako tehdy, nicméně do nadprůměru Shakma zcela jistě patří. 3+(13.5.2010)
vlado90
Úplne priemerny horor s rozúrenou opicou.Strašne sa to vlečie a niekedy konanie postáv vyznie trošku nezmyselne ale dá sa to pozrieť. 50%(16.6.2010)