Sexy bestie
Komedie / Krimi / Drama
Velká Británie / Španělsko, 2000, 88 min
Jonathan GlazerHudba:
Roque BañosPlakáty
Život gangstera je značně vyčerpávající. To pocítil i londýnský lapka Gary Dove a uchýlil se raději do slunného Španělska, kde tráví volný čas s manželkou DeeDee a s přáteli Aitchem a Jackie. Jeho odpočinek však nemá dlouhého trvání, brzy je přerušen vpádem psychopatického zabijáka Dona Logana, jenž Dovea donutí, aby se k opuštěnému řemeslu rychle vrátil. Je ho potřeba u velké bankovní loupeže. Gary dlouho odolává, nakonec se ale do Londýna přece jen vydá. Avšak nikoli v přítomnosti Dona Logana. Tomu se totiž stala malá nehoda. (oficiální text distributora)
POMO
Psychlogické ultra-peklo vytúnované gule trhajúcou kamerou a strihom. O zápletku tu nejde. Audiovizuálna pecka, podporená famóznym hereckým koncertom Bena Kingsleyho (Scorseseho a Tarantinovi mafiáni sa krčia v kútiku a držia hubu). A ostatní herci taktiež výborní. Pre mňa kultová gangsterka s kultovými dialógmi a kultovým soundtrackom.(12.4.2002)
Houdini
Oscar 1 nominace: Herec VR - Ben Kingsley(19.3.2004)
Matty
Sexy bestie dokazuje, že některá témata neomrzí, ani když je budete variovat do zemdlení. Nejvýraznějším esem v rukávu Jonathana Glazera byl bezesporu Gándhí přeladěný do psycho-módu. Roboticky vyrovnaný (což je dovedeno ad absurdum během scény močení) magor, který když si něco usmyslí, budete prosit všechny svaté, aby se to netýkalo vás. A kdyby snad náhodou, ne Španělsko, ale kulka to jistí. Třebaže se domnívám, že deklarace „natočili jsme love story“ mysleli tvůrci stejně vážně jako toho hnusného, párkrát převařeného králíka, milostné podtóny jsou poměrně hlasité, z té změti všech jiných podtónů možná nejhlasitější. Osobně mi nevadí, že společně s mrazivým humorem činí z prostého filmu o zločinu a zločincích mnohožánrový guláš, co mi vadí je, že ten guláš je sice občas velmi chutný, občas překořeněný, ale nejčastěji zajímavě bezvýrazný. Zajímavě, protože po celou dobu svůdně voní. Bestie. 75% Zajímavé komentáře: POMO, mis-ko(19.9.2010)
Djkoma
Nudný mix všeho možného, který vytváří nulový výsledek a dá se přímo nazvat zbytečným filmem.(23.3.2006)
Renton
Scénář: Louis Mellis, David Scinto .. Docela ujetý, přesto vizuálně (ne)snesitelný mix, který pohromadě bez nějakých debat drží jen Ben Kingsley. 50%.(13.9.2007)
Anthony
Film od průměru odlišuje zvláštní halucinogenní atmosféra (občas zběsilý klipovitý střih, prazvláštní představy či sny). Ovšem právě tato klipovitost mě spíše rušila. A bez těch formálních hrátek zůstává jen velice prostinký příběh. Zůstává tak alespoň výborný výkon Bena Kingleyho coby psychopatického gangstera.(29.7.2003)
Superpero
Hrozně napínavé, ale ne zápletkou nýbrž jde o napětí mezi postavami a to se dá opravdu krájet. To napětí, když přijede Ben Kingsley můžete úplně fyzicky cítit, jak je z něj všem nepohodlně. Ray Winstone je tu dobrej, ale mám ho zažitého jako většího ranaře. Zde titul ultimátního drsňáka patří právě siru Benovi. Opravdu intezivní gangsterka, která si vystačí jen s umem všech zůčastněných.(30.9.2009)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $6,946,056║Tržby Celosvetovo $10,045,677║(5.3.2010)
mandes
rozpočet : ? tržby celosvetovo : $10,045,677(13.4.2007)
hirnlego
Ideální film na parné letní odpoledne při Mojitu nebo jiném Sex on the Beachu. Velmi, velmi příjemné.(7.4.2010)
movie
Mohl by to být „obyč“ gangsterský film, ale není. Ben Kingsley tu podává vynikající výkon, chrlí spoustu nádherných slov („ty dacanoidní kokote“) a průpovídek („chtěla mi strčit prst do prdele“) a režisér Jonathan Glazer skoro zapomněl na to, že dřív režíroval reklamy a video klipy, moc nemachruje a nabízí svižný 90minutový snímeček(23.5.2002)
Flipper
Na tomto mafiánskom filme sa nuda prelieva zo strany na stranu. Pridajte k nej tučné mafiánske zadky a nadávky a máte jeden s najmenej vydarených filmov o "ťažkom" živote mafiánov.(23.6.2008)
Slasher
Průměrná krimisranda, těžce hovadský Ben Kingsley.(15.3.2011)
Falko
Skvely Ben Kingsley. Ani sa mi nechce verit, ze je to ten isty herec, ktory hral v Schindlerovom zozname Itzhaka Sterna. Je ako chameleon.(6.10.2007)
TARANTlNO
O "zbytečný film se nejedná" jak tu přečítám komentáře.Velmi dobrý herecký výkon Bena Kingseye,který drží stopu mafiánského podsvětí.Krimi gangsterka s dobrými dialogy,gangsterama z odchodu od kšeftů.Jonathan Glazer přikořenil příchut' atmosféry Ritchieho průmyslu.(11.2.2012)
Gimp
Trochu mě mrzí ten hloupej králík, kterej měl asi modernizovat jinak velmi klasicky pojatý příběh zloděje na penzi. S králíkem vytanul na mysl i hrůzostrašný Donnie Darko :-!(25.8.2006)
Paldini
Jen by mě zajímalo, že kdo nebo co, byla ta sexy bestie? Postava Bena Kingsleye? To snad ne. Ten nebyl ani tak sexy a bestiálně psychopatický jako spíše komický.(27.4.2006)
Hunt
HUDBA: Roque Baňos(10.11.2007)
kinej
Tenhle film mě příjemné překvapil. Je nacpán drsným bezohledným humorem a Kingsley je skvělý. Trošku jako by se ale opičil po filech Guye Ritchieho.(24.11.2004)
Indiana
Film mě moc nebavil, ale Ben Kingsley je tady docela přesvědčivej drsňák.(10.6.2005)
| V kinech ČR od: | 06.09.2001 |
|---|---|