Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 8

Recenze (1 107)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nikdo mu nevěřil, ale nakonec to byl právě Craig, který stvořil nejlepšího Bonda. Jeho agent 007 měl výhodu v komplexní sérii, která se nebála dát prostor pestré škále emocí a nečekanému vývoji hlavní postavy. Finálová epizoda je možná zbytečně dlouhá a nevýrazný záporák dává vzpomenout na nudné pomatence z let minulých, ovšem laťka pro dalšího nástupce leží zatraceně vysoko. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Méně je nakonec více, ale chápu snahu o to, aby poslední kapitola jedné nezaměnitelné éry měla všechno. Včetně dvou Bondovek v jediném filmu. Protože tohle je drásavá součást fyzického období - a přesto je zde záporák s plánem megalomanským, že připomíná dávno zapomenuté scenáristické formy. Zároveň je to pořád série s 007 - a přesto přichází dialogy na témata, která v ní nikdy předtím nebyla. Ať se na výsledek dívám z libovolného konce, je z Času podívaná jiná, než jsem čekal. A to je právě největší výhrou i prohrou zároveň. Naráží totiž na vlastní serializaci, kdy jen horko těžko vyrovnává finále Skyfall nebo tíživou gradaci Spectre, ale i na ně na samém konci, v neudýchatelném finiši na schodech dosáhne a přinese jeden z vrcholů právě končící pentalogie. Je sice škoda, že finální hrozbou je právě Safin, který ztrácí proti hrozivosti nebo schopnostem zlosynů předchozích, ale díky tomu, že proti němu stojí Daniel Craig, se na to zapomíná o něco snadněji. Ony s přibývajícím věkem stále jemnější herecké nuance je radost sledovat. Až tak moc, že bych si tuto patnáctiletku kdykoli zopakoval jako ten nejvelkolepější seriál. Mám na to všechen čas na světě. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu skvěle natočený akční film se špičkovými lokacemi, kamerou a triky (ale která z posledních bondovek taková není?), na druhou stranu pro mě velké zklamání. Přiznám se, že Daniela Craiga jako Bonda moc nemusím, nesedí mi do role typově (tím svým drsným a strhaným vzhledem) a ani mi moc nesedí ten směr, kterým se bondovky s ním vydaly. I přes to ale Casino Royale a především Skyfall řadím mezi to nejlepší, co v této filmové sérii vzniklo. To, jak je Není čas zemřít pojatý a kam celou dobu směřuje, se zdá být logickým vyústěním Craigových bondovek, ke kterých už James není jen věrný služebník jejího veličenstva s povolením zabíjet, který si rád povyrazí s každou krasavicí, kterou cestou potká. Je už teď také obyčejným člověkem, který začne přemýšlet, jestli takového života už nebylo dost a jestli není čas na změnu. Bohužel toho ale na mě v tomto vyvrcholení bylo tak nějak moc. I na tak dlouhou stopáž, jakou film nabízí, tam bylo strašně moc dějových linií, přesunů, akcí, prostě všeho příliš. Na druhou stranu film nabízí i několik luxusních scén (úvod v chatě a na zamrzlém jezeře, celá akce na Kubě - která by mimochodem zasloužila rozvinout a Ana de Armas měla skončit u Jamese v posteli :)). K tomu všemu přidáme ještě závěr, ze kterého i přes výše napsané nejsem ani trochu nadšená. No uvidíme, co bude dál... ()

Botič 

všechny recenze uživatele

V No Time to Die je snad všechno. Monstrózní film, kde Fukunaga valí do diváků páté přes deváté. Úvod to má vystřižený jak z francouzského hororu a pak se rozjede akce, emoce, akce, emoce, tu něco málo pro milovníky oldschool Bondovek, tu zase něco více pro současného diváka, který chce vidět jako Bonda ženu a jako sidekicka gaye. Tohle rozkročení mezi novým a starým ale vytváří místy zvláštní vacuum. Natočené je to nádherně, ale na konci se mi jen chtělo říct, že je dobře, že se toho Vesper nedožila. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tentokrát nám Broccoli partaj zahrála slušně na city. A Craig si v roli Bonda zkusil nejširší paletu vnitřních pochodů i výrazů obličeje nejen ze svých pěti účastí v sérii, ale ze všech Bondů vůbec. Jako emocionálního diváka mě to dostalo na plné čáře. Hezky prohloubený vztah s Léou Seydoux. Ale co ta pokulhávající logika v motivaci a chování hlavního záporáka (Malek) a další nedomyšlenosti? Je tak těžké vybrousit scénář natolik očekávaného, celosvětového megabijáku i v tomto směru? Opakovačka Spectre den před byla každopádně přínosná, No Time to Die na něj přímo navazuje. Zimmer v napínavých scénách, především v setkání s Blofeldem (Waltz), výborný. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (60)

  • Titulní píseň k filmu napsala a nazpívala zpěvačka Billie Eilish. Trvalo jí to pouhé 3 dny. (Larry12)
  • Léa Seydoux bude teprve druhou herečkou, která si zopakuje roli Bondgirl. Jejím prvním filmem bylo Spectre (2015). (Duoscop)
  • V roce 2022 se na dobročinné aukci vydražila replika kaskadérského auta značky Aston Martin DB5 za 2 922 000 liber. Automobil Aston Martin V8 byl pak vydražen za 630 000 liber. (Jimmy15)

Související novinky

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

19.03.2024

Hollywoodem občas kolují fámy, které nejsou nikým potvrzené, ale mluví o nich tolik lidí, že se považují takřka za pravdu. Nejinak je tomu při šíření skazek o tom, kdo by si měl zahrát příštího… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Blade našel nového režiséra

Blade našel nového režiséra

22.11.2022

Po pečlivém zvažování a hledání vhodných kandidátů na režii nového Bladea nakonec šéf studia Marvel Kevin Feige přece jen našel. Po odchodu Bassama Tariqa (Mogul Mauglí) a odkladu produkce tak práci… (více)

Reklama

Reklama