Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 8

Recenze (1 107)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tentokrát nám Broccoli partaj zahrála slušně na city. A Craig si v roli Bonda zkusil nejširší paletu vnitřních pochodů i výrazů obličeje nejen ze svých pěti účastí v sérii, ale ze všech Bondů vůbec. Jako emocionálního diváka mě to dostalo na plné čáře. Hezky prohloubený vztah s Léou Seydoux. Ale co ta pokulhávající logika v motivaci a chování hlavního záporáka (Malek) a další nedomyšlenosti? Je tak těžké vybrousit scénář natolik očekávaného, celosvětového megabijáku i v tomto směru? Opakovačka Spectre den před byla každopádně přínosná, No Time to Die na něj přímo navazuje. Zimmer v napínavých scénách, především v setkání s Blofeldem (Waltz), výborný. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Není čas být dojemný... nebo je? Loučení Daniela Craiga jako Bonda je vizuálně moc pěkné, několik akčních scén je opravdu skvělých a celé to nepůsobí jako oddechnutí, ale jako poděkování. To pro mě je možná největší úspěch celého filmu, který v sobě má hodně z klasické bondovské mytologie (odkazy do starých bondovek je tu výrazně více než v předchozích filmech a současně se uzavírá Craigův cyklus a zavírají se dveře za postavami). Překvapila mě mírně zápletka,která je spíš z Mission Impossible než Bonda a arcipadouch je dost nevyužít a nevysvětlen, škoda. Velmi elegantně působí dialogové scény s novými postavami (Ana i nová 00), vtip je elegantní, PP zas tak neruší... Je to výjimečný díl, nejen tím, že se tu James (spoiler století) nevyspí s žádnou z náhodných slečen, ale i proto, že z filmu čiší uvědomění kvality a příběhové nevyváženosti předchozích čtyř filmů právě s Craigem. Dveře za pětidílnou poutí James Bonda za lepším světem se uzavírají a Daniel Craig zhasíná s přehledem. PS: na plné hodnocení by se dalo 20-30 minut odstranit. PPS: dát si předtím v Imaxu 30 minut reklam je ok jen za předpokladu, že Vám pustí trailer na Dunu i na Matrix (a ten je teda v kině pěkná jízda!). ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ÚKOLEM ČLOVĚKA JE ŽÍT, NE JEN EXISTOVAT...“   Tak dvojitá nula Craig je zpátky, aby ukázal, že dokáže bejt i jiným Bondem, než kterýho nám předvedli Campbell a Mendes. Myslím filmově. Hodně se sází na příběh, aby se všechno vysvětlilo a smysluplně uzavřelo. Takže hodně dramatickejch keců a draze vypadající záběry, který nic neřešej. Komplikovanej je i padouch, byť jistý sympatie má. Na mě prostě málo akce! Craigův Bond – to byl vždycky spíš akční film. Teď je to složitý a dramatický...     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, co bych měl zvládnout během třítýdenního výcviku. 2.) Vždycky bral Bondovky jako dramata.  ///  Thx za titule „czmimi“.              PŘÍBĚH ****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Bond už by rád byl jenom Jamesem (nula nula sedmičkou už ani být nemůže, z důvodu, kvůli kterému začne půlce ČSFD cukat v oku). Jenomže aby jej tak někdo vnímal, bude muset přerušit své hemingwayovské rybaření v Karibiku a vrátit se k práci, která jej v minulosti o všechny blízké připravila. Jako drama muže dohánějícího ztracené roky a hledajícího vzájemnost je No Time To Die nejuspokojivější. Bond si zkouší nové role, což Craigovi dává příležitost k nuancovanějšímu herectví. Pro intenzitu emocí, které dokáže párkrát vzbudit, by ani nevadilo, že film kvůli příklonu k melodramatu působí oproti vynikajícímu a nevypočitatelnému Spectre dost usedle. Jenomže tvůrci na demontáž bondovského univerza v předchozím dílu zároveň zareagovali snahou dát Bonda znovu dohromady – nabídnout všechno, co na postavě a franšíze měl kdo kdy rád –, která jde v mnohém proti snaze vytvořit vcelku komorní a dojemný portrét rozpolceného hrdiny. Abychom zjistili, jak Bond své dilema vyřeší, budeme muset přetrpět další pásmo odkazů k událostem a lokacím starých bondovek, trapné figurkaření, cheesy repliky po likvidaci zlosynů, zdlouhavé a nenápadité akční scény, které svou přepáleností místy připomínají Rychle a zběsile, i nevýrazného padoucha, jehož žvanění o rodičích je jen nepatrně snesitelnější než žvanění o rostlinách, které vypěstoval na své zahrádce. Nejvíc rozpolcený tak nakonec není Bond, ale film rozbíhající se paralelně do dvou různých směrů. Ze všech bondovek s Craigem mě tohohle rozpačitého kočkopsa nejmíň láká vidět podruhé. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zamilované kecy k Bondovi moc nesedí, jinak ale spokojenost. Hned ten začátek s malou holčičkou je silnej. Záporák je správně divnej, ale moc prostoru nemá. Zato jeho základna je naprosto učebnicová. Samozřejmostí jsou krásné lokace (potěšila mě Jamajka), dobrá akce (úvod v Itálii je ale asi nejlepší) a jako bonus úžasná Ana De Armas, která i na minimu prostoru musela okouzlit každého diváka. Mno a samostatná kapitola je ten konec. Tam se kluci scénáristé podle mě unáhlili. Ukáže až čas. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (60)

  • Film je první ze série, který měl sekvence natočené 65MM filmovými kamerami IMAX. (PamPero 1)
  • Daniel Craig (James Bond) souhlasil s účastí ve filmu jen pod podmínkou, že bude moci osobně zasahovat do scénáře. (raininface)
  • Film se inspiruje románem „Never Dream of Dying“ od spisovatele Raymonda Bensona. (Pumppish69)

Související novinky

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

19.03.2024

Hollywoodem občas kolují fámy, které nejsou nikým potvrzené, ale mluví o nich tolik lidí, že se považují takřka za pravdu. Nejinak je tomu při šíření skazek o tom, kdo by si měl zahrát příštího… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Blade našel nového režiséra

Blade našel nového režiséra

22.11.2022

Po pečlivém zvažování a hledání vhodných kandidátů na režii nového Bladea nakonec šéf studia Marvel Kevin Feige přece jen našel. Po odchodu Bassama Tariqa (Mogul Mauglí) a odkladu produkce tak práci… (více)

Reklama

Reklama