Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Nezáleží na tom, jestli jste lepič plakátů v montérkách nebo úspěšný manažer ve značkovém obleku. Citové problémy mohou bolet a trápit úplně stejně,“ říká režisér televizního filmu J. Sebechlebský, který vznikl podle scénáře jednoho z nejčtenějších českých spisovatelů – Michala Viewegha. Budeme sledovat osudy několika partnerských dvojic. Byť pocházejí z různých sociálních skupin a vlastně se mohou potkat jen v tom nejveřejnějším prostoru, jakým je např. sportovní stadion, nákupní centrum či rekreační oblast – mají jedno společné „neskromnou ambici“ nalézt skutečnou a opravdovou lásku. Máme tu otce rodiny (N. Lichý), který se marně snaží každodenní životní stereotyp i počínající krizi středního věku zažehnat až pubertálním zahořením k neznámé krásce. Je tu i mladá dívka (B. Poláková), která odmítá puritánsky svázanou morálku svých nejbližších a snaží se žít po svém. Přitom zoufale hledá životního partnera. Hrdinou příběhu je i někdejší sportovní hvězda (J. Kolařík) prožívající trpký konec kariéry. Provází ji nejen rozpad osobních vztahů, ale v podstatě všeho, pro co stojí žít. A pak je tu i bezdětný, slušně zajištěný manželský pár (P. Vitázková a I. Chmela). Ona i on se až dojemně snaží zakrývat své mimomanželské milostné aktivity, aniž si uvědomují, že už jsou vlastně veřejným tajemstvím… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (230)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý snímek. M. Viewegh není můj oblíbený autor a ani nikdy nebude. A tento film? Celkem zajímavý, ale pro mě dost hloupý a hrající si na něco, co rozhodně není. Dobří herci, to rozhodně ano, ale co ten příběh? Co se nám Viewegh snaží říct? Že láska je jen lež? Že pravá láska vlastně neexistuje? Že žena Tě stejně podvede s jiným, že ač si tě chce vzít, stejně si hned zařádí s holkou co vůbec nezná jen proto, že je jí smutno po psovi? Takto to v životě chodí? Smutné, a proto pro mě film naprosto na nic.... Radost akorát tak udělala P. Vitázková, kterou hodně můžu. Jinak bída.... Poláková - dobrý výkon - debilní role.... s takovou mrchou vyrazit dveře... a o tom to bylo.... dobře natočený film, ale ubohý scénář.... ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Ach jo, " Láska nebeská " po Česku. Tento film je jasným důkazem, že naši tu romantiku prostě točit fakt neumí. Michal Viewegh sice patří mezi naše Nej spisovatele, ale bohužel né všechno co napíše je prostě dobrý. Co se týče režie, kamery a herců, tak není moc co napsat. Ono jde spíš o to, že nebylo díky podprůměrnému scénáři moc co točit a hrát. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Já jen nechápu, proč tušašská čudlárna udělá ze sebezajímavějšího (...ne že by to byl zrovna tenhle případ, ale i tak, tak blbé to zase být nemuselo...) námětu >telenovelovou< srágoru. Vydržel jsem to celé, protože jsem prostě chtěl definovat ten průšvih, ale jinak zase marnost nad marnost a ztráta času. To je naprostá degenerace tvorby >televize veřejné služby< (ale vlastně i v podstatě celé filmové, protože z hoven biče neupleteš, že...) a vlastně je mi těch mlaďochů i trošku líto... Celý život v profesních sračkách, krom toho snadného živobytí parazitujícího na veřejných zdrojích - má to cenu děcka? Skopečka z kopečka a Fialové jalové mi už ani líto není, kdo chce na stará kolena kam... . . . Ubohost scénáristicky, vizuálně i herecky, jak jinak, že... °-/ - - - P.S. Výrobcům všešašskotelevizáckých sraček i zdejším adorantům těchto bych rád doporučil pro srovnání ke zhlédnutí jistý "televizní film" - viz http://www.csfd.cz/film/246087-grey-gardens/ . . . Howgh. - - - - - (Poprvé a naposledy viděno 6.1.2013 na definitivně marné >jebničce< , hodnocení /po konci vysílání!/ 99., komentář zde /po konci nasírání!/ jako devátý - 6.1.2012) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Česká televizní variace na Lásku nebeskou a zároveň důkaz ze Viewegh opravdu není až tak dobrý spisovatel/scenárista.Tu a tam vykoukne relativně fajn nápad či náznak humoru/romantiky,ale jinak je to celé takové divně sterilní se spoustou nikam nevedoucích dějových linek a dost mi vadila absence konce...40% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Odskok od hororu do českých luhů a hájů. Důvod ? Přítulkyně a kompromis. Jak už napovídá samotnej název tak je to film o lásce v různých podobách. I přesto že tu je tu láska hlavním pojítkem tak překvapivě nejde o žádnou slaďárnu což je víc než sympatický. Navíc ta moje slabost pro Barboru Polákovou. Mě tenhle film určitě neurazil. A nakonec hláška filmu : Jak to jde ??? Jako když sereš a nejde to !!! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Spisovatel Michal Viewegh si ve filmu zahrál sám sebe, a to ve scéně ke konci filmu, kde měl autogramiádu své knížky v nákupním centru. (lofa)
  • Film je vůbec prvním televizním zpracováním předlohy Michala Viewegha. (Olík)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama