Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Nezáleží na tom, jestli jste lepič plakátů v montérkách nebo úspěšný manažer ve značkovém obleku. Citové problémy mohou bolet a trápit úplně stejně,“ říká režisér televizního filmu J. Sebechlebský, který vznikl podle scénáře jednoho z nejčtenějších českých spisovatelů – Michala Viewegha. Budeme sledovat osudy několika partnerských dvojic. Byť pocházejí z různých sociálních skupin a vlastně se mohou potkat jen v tom nejveřejnějším prostoru, jakým je např. sportovní stadion, nákupní centrum či rekreační oblast – mají jedno společné „neskromnou ambici“ nalézt skutečnou a opravdovou lásku. Máme tu otce rodiny (N. Lichý), který se marně snaží každodenní životní stereotyp i počínající krizi středního věku zažehnat až pubertálním zahořením k neznámé krásce. Je tu i mladá dívka (B. Poláková), která odmítá puritánsky svázanou morálku svých nejbližších a snaží se žít po svém. Přitom zoufale hledá životního partnera. Hrdinou příběhu je i někdejší sportovní hvězda (J. Kolařík) prožívající trpký konec kariéry. Provází ji nejen rozpad osobních vztahů, ale v podstatě všeho, pro co stojí žít. A pak je tu i bezdětný, slušně zajištěný manželský pár (P. Vitázková a I. Chmela). Ona i on se až dojemně snaží zakrývat své mimomanželské milostné aktivity, aniž si uvědomují, že už jsou vlastně veřejným tajemstvím… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (230)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý snímek. M. Viewegh není můj oblíbený autor a ani nikdy nebude. A tento film? Celkem zajímavý, ale pro mě dost hloupý a hrající si na něco, co rozhodně není. Dobří herci, to rozhodně ano, ale co ten příběh? Co se nám Viewegh snaží říct? Že láska je jen lež? Že pravá láska vlastně neexistuje? Že žena Tě stejně podvede s jiným, že ač si tě chce vzít, stejně si hned zařádí s holkou co vůbec nezná jen proto, že je jí smutno po psovi? Takto to v životě chodí? Smutné, a proto pro mě film naprosto na nic.... Radost akorát tak udělala P. Vitázková, kterou hodně můžu. Jinak bída.... Poláková - dobrý výkon - debilní role.... s takovou mrchou vyrazit dveře... a o tom to bylo.... dobře natočený film, ale ubohý scénář.... ()

venison 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem na "něco" čekala a nakonec jsem se dočkala pouze závěrečných titulků.. Čekala jsem asi něco více vypointovaného nebo závěrečné propojení hlavních aktérů a ne vyšumění do ztracena.. Takové tak trochu o ničem :-( Nejlepší z celého TV filmu byla asi Květa Fialová, která nádherně popisuje "spokojené manželství", které má být alespoň chvilku denně hezké a nemělo by být delší dobu nesnesitelné ;-) ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Nekompaktní, rozplizlé a bez jakéhokoli spádu. Jediné, proč stojí zato tenhle film vidět, je Norbert Lichý. Jinak je to jak divně sestříhaný videoklip z dob Esa Terezy Pergnerové. Hrdinové se chovají nelogicky, příběhy jednotlivých hrdinů mizí ve ztracenu... Souhlasím s uživatelkou Gemini. Je to takové devadesátiminutové WTF, od kterého čekáte, že nakonec přece jen nějaké poselství přijde. No a ono nepřijde. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych patřil mezi nadšené obdivovatele díla Michala Viewegha, asi bych si film užil, jenže já mezi ně nepatřím... Ze svého subjektivního hlediska tak můžu objektivně prohlásit, že jsem se po celou dobu okázale nudil nad filmem, kterému vlastně chyběl jakýkoli smysluplný obsah, zato byl plný nesympatických postav, nesmyslně vyznívajících dialogů (hlavně ty občasné pokusy o filosofický přesah byly zoufalé) a vrcholil závěrem tak hladkým jako tobogán vyložený smirkovým papírem. Do toho jsem musel přetrpět ještě tu rádžastánskou celebritu, a aby toho nebylo málo, ke všemu se tam lidi na zimním stadiónu ocicmávali ve chvíli, kdy vedla Kometa nad Vítkovicemi 3:2... Já jsem pro tu hvězdičku prostě nenašel důvod. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

dost jsem se rozhodovala,kolik hvězd dát....na jednu stranu mi to přišlo jako dobrý nápad vykreslit nějaké lidské příběhy,ale na druhou stranu ty obrázky na mě působily ve výsledku jen jako skicy....navíc mě strašně iritovala postava hraná B.Polákovou,já s tou herečkou mám vůbec problém a ještě když hrála takovou "slečnu napřesdržku",tak uf ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Film je vůbec prvním televizním zpracováním předlohy Michala Viewegha. (Olík)
  • Natáčení probíhalo v ulicích Brna, v nákupní galerii Vaňkovka, v Kajot aréně, na Brněnské přehradě a v Náměšti nad Oslavou. (DecentFellow)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama