Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Nezáleží na tom, jestli jste lepič plakátů v montérkách nebo úspěšný manažer ve značkovém obleku. Citové problémy mohou bolet a trápit úplně stejně,“ říká režisér televizního filmu J. Sebechlebský, který vznikl podle scénáře jednoho z nejčtenějších českých spisovatelů – Michala Viewegha. Budeme sledovat osudy několika partnerských dvojic. Byť pocházejí z různých sociálních skupin a vlastně se mohou potkat jen v tom nejveřejnějším prostoru, jakým je např. sportovní stadion, nákupní centrum či rekreační oblast – mají jedno společné „neskromnou ambici“ nalézt skutečnou a opravdovou lásku. Máme tu otce rodiny (N. Lichý), který se marně snaží každodenní životní stereotyp i počínající krizi středního věku zažehnat až pubertálním zahořením k neznámé krásce. Je tu i mladá dívka (B. Poláková), která odmítá puritánsky svázanou morálku svých nejbližších a snaží se žít po svém. Přitom zoufale hledá životního partnera. Hrdinou příběhu je i někdejší sportovní hvězda (J. Kolařík) prožívající trpký konec kariéry. Provází ji nejen rozpad osobních vztahů, ale v podstatě všeho, pro co stojí žít. A pak je tu i bezdětný, slušně zajištěný manželský pár (P. Vitázková a I. Chmela). Ona i on se až dojemně snaží zakrývat své mimomanželské milostné aktivity, aniž si uvědomují, že už jsou vlastně veřejným tajemstvím… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (230)

castor 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že Viewegh by měl beze srandy uvažovat o změně profese. Na druhou stranu bych tenhle televizní projekt úplně nezavrhoval. I když nevím, zda je to zásluhou herců nebo režiséra, umně zahladit poměrně bezobsažný děj. Motivace postav jsou minimálně diskutabilní, leckteré scény postrádají smysl, podstatu. Je tu ale Barbora Poláková v roli rozmazleného pacienta, té patří ta dietní třetí hvězda!! ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

Jejej. Diváka očekávajícího strhující drama o plytkosti současných vztahů čekaly nakonec jen načančané vymazlené houby s voctem. Což o to, pěkně by se na to dívalo, jen kdyby měl film nějakou hlubší myšlenku, vyústění, kdyby se mu povedlo propojit všechny naznačené linky. Ale zdá se mi, že právě tohle scénář nezvládl - rozpadl se na malé nicneříkající kousíčky. A tak jedna nostalgická hvězdička za Brno, druhá za snahu všech herců, "ikeainteriéry" (a koneckonců i exteriéry a jiné teriéry, třeba čivavy :-)) a překvapivý výkon Jana Maxiána, který jako by hodil "noční šichtu" za hlavu a pustil se do seriózní práce. Líp hodnotit nemůžu, protože tady šustil papír, až člověka uši bolely. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Snad kdyby se film jmenoval jinak...opravdová láska veškerá žádná (Mladík utrácející neskutečné peníze za prstýnek pro milou si jednou zajde do kavárny a zamiluje se do jiné? To jako vážně?), na Viewegha podezřele málo vtipů. Příběhy se možná sympaticky rozbíhaly, ale chybí jim kloudné pointy. Docela bída. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

ČT1 HD - Nebylo to zlé, ale nebyla to taky žádná sláva. Dalo se z toho vykřesat mnohem více, obzvlášť když scénář má na svědomí takový velikán jako je pan Viewegh. Problém bych viděl ve výkonech samotných herců. Barbora Poláková a Norbert Lichý, byť měli hrát zatrpklé a životem zklamané postavy, připadalo mi občas, že je ty role prostě nebaví hrát. Ale možná to měl být účel, nevím. Nicméně to pár úsměvných momentů mělo a jeden nedělní večer jsem tím v pohodě zapláskal. 57% (with J.) ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

dost jsem se rozhodovala,kolik hvězd dát....na jednu stranu mi to přišlo jako dobrý nápad vykreslit nějaké lidské příběhy,ale na druhou stranu ty obrázky na mě působily ve výsledku jen jako skicy....navíc mě strašně iritovala postava hraná B.Polákovou,já s tou herečkou mám vůbec problém a ještě když hrála takovou "slečnu napřesdržku",tak uf ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Pro Danu Syslovou se jedná o snímek natočení 50 let po jejím filmovém debutu, který si odbyla v titulu Pražské blues (1963) (M.B)
  • Spisovatel Michal Viewegh si ve filmu zahrál sám sebe, a to ve scéně ke konci filmu, kde měl autogramiádu své knížky v nákupním centru. (lofa)
  • Film je vůbec prvním televizním zpracováním předlohy Michala Viewegha. (Olík)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama