Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Nezáleží na tom, jestli jste lepič plakátů v montérkách nebo úspěšný manažer ve značkovém obleku. Citové problémy mohou bolet a trápit úplně stejně,“ říká režisér televizního filmu J. Sebechlebský, který vznikl podle scénáře jednoho z nejčtenějších českých spisovatelů – Michala Viewegha. Budeme sledovat osudy několika partnerských dvojic. Byť pocházejí z různých sociálních skupin a vlastně se mohou potkat jen v tom nejveřejnějším prostoru, jakým je např. sportovní stadion, nákupní centrum či rekreační oblast – mají jedno společné „neskromnou ambici“ nalézt skutečnou a opravdovou lásku. Máme tu otce rodiny (N. Lichý), který se marně snaží každodenní životní stereotyp i počínající krizi středního věku zažehnat až pubertálním zahořením k neznámé krásce. Je tu i mladá dívka (B. Poláková), která odmítá puritánsky svázanou morálku svých nejbližších a snaží se žít po svém. Přitom zoufale hledá životního partnera. Hrdinou příběhu je i někdejší sportovní hvězda (J. Kolařík) prožívající trpký konec kariéry. Provází ji nejen rozpad osobních vztahů, ale v podstatě všeho, pro co stojí žít. A pak je tu i bezdětný, slušně zajištěný manželský pár (P. Vitázková a I. Chmela). Ona i on se až dojemně snaží zakrývat své mimomanželské milostné aktivity, aniž si uvědomují, že už jsou vlastně veřejným tajemstvím… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (230)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Nekompaktní, rozplizlé a bez jakéhokoli spádu. Jediné, proč stojí zato tenhle film vidět, je Norbert Lichý. Jinak je to jak divně sestříhaný videoklip z dob Esa Terezy Pergnerové. Hrdinové se chovají nelogicky, příběhy jednotlivých hrdinů mizí ve ztracenu... Souhlasím s uživatelkou Gemini. Je to takové devadesátiminutové WTF, od kterého čekáte, že nakonec přece jen nějaké poselství přijde. No a ono nepřijde. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Život není to co chceme, ale to co máme".... Leporelo několika příběhů ze života, z nichž některé jsou až trošku přitažené za vlasy. Asi nejméně logicky mi přišel příběh mladíka, který nejdříve vybere celou hotovost, koupí za ni své přítelkyni (asi) zásnubní prstýnek a když ji ho má předat při romantické večeři, udělá nakonec něco úplně jiného. Jako proč? To mě hlava nebere. Přesto mě film místy pobavil i dojmul zároveň (mj. díky Květě Fialové v její poslední roli). A zaujal i hudbou Jana Maxiana. ()

Reklama

Larushka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát odpad, neboť jsem se nedokázala odtrhnout od obrazovky. Většina postav je plochých a mně se málem zavařil mozek, když jsem se snažila vymyslet pohnutky, které by vedly k jejich chování. Báru Polákovou mám celkem ráda, ale zde se herecky moc nepředvedla. Sakra a koho zajímá koupání s obouma rukama v sádře, mě zajímají jiný věci - záchodový věci, to bych hnedka šla s hodnocením o hvězdu výš! ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Pěkný film do takového normální všedního dne jednoho všedního života. Věta, která to opravdu dobře vystihuje "ˇŽivot není to co chceme, ale to co máme". Tohle jsou přesně ty Vieweghovy filmy, které ukazují život takový jaký je bez všech zástěrek a ideálů. Pár záběrů na lidskou duši okořeněné všedností a stereotypem někdy znamená víc než všechny velkofilmy dohromady. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tak jestli tohle je česká "Láska nebeská", potom mezi naší kinematografií a evropskou špičkou nezeje propast, ale přímo mezihvězdná vzdálenost. Nechal bych se rád přesvědčit že Viewegh napsal takhle mizerný scénář schválně, ale nedokážu si představit, jaký záměr by v tom byl. Dialogy jsou doslova k zblití. To co herci vypouštějí z pusy, tahá za uši a myšlenkově je to mlácení prázdné slámy. Postavy jsou tak ploché, že jejich charaktery sklouzávají do parodie. O přirozenosti a nebo opravdových emocích se nedá vůbec mluvit. Z tohohle by neměla hřejivý pocit u srdce ani rozlítostněná plačka vycepovaná na nekonečných telenovelách. Od zaslouženého odpadu film zachránila jenom velice povedená hudba. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Spisovatel Michal Viewegh si ve filmu zahrál sám sebe, a to ve scéně ke konci filmu, kde měl autogramiádu své knížky v nákupním centru. (lofa)
  • Natáčení probíhalo v ulicích Brna, v nákupní galerii Vaňkovka, v Kajot aréně, na Brněnské přehradě a v Náměšti nad Oslavou. (DecentFellow)
  • Pro Danu Syslovou se jedná o snímek natočení 50 let po jejím filmovém debutu, který si odbyla v titulu Pražské blues (1963) (M.B)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama