Reklama

Reklama

VOD (1)

Amadeo už od malička trénuje se svými kamarády fotbal. Myslíte, že běhá po trávníku? Omyl! Jeho spoluhráči jsou sedm palců veliké figurky a hřištěm fotbalový stůl. Mimo to pracuje v malém baru v zapadlé vesničce a je zamilovaný do Laury, své nejlepší kamarádky. Je však natolik stydlivý, že se jí bojí otevřít své srdce. Jak čas plyne, vyroste z něj nejtalentovanější hráč ve stolním fotbálku všech dob. Jednoho dne se ale stane něco, co navždy změní jeho dosud poklidný život. Do vesnice se vrátí Ace, nejlepší světový fotbalista, a chce odvetu za jedinou porážku, kterou kdy utrpěl. Bez varování nechá zničit fotbalový stůl, zdemolovat bar a chystá se srovnat vesnici se zemí. Amadeo se zlomenou duší nad ruinami uroní slzu, která přivede k životu figurky z jeho milovaného fotbálkového stolu a tím odstartuje neobyčejné dobrodružství. (Intersonic)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (42)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Otevírací fotbalová variace na ikonickou sekvenci z 2001: Vesmírná Odysea navnadí, pak je to ale ta nejjednoduší klišé pohádka s lidskými charaktery, které už tvůrci snad nemohli více odbýt. Co se týče malých fotbalistů, je to mnohem lepší, ale banalitu příběhu už to nepřebije. Pozitivní je, že opravdu lze v Argentině udělat animák technicky téměř na úrovni pětinásobně dražších projektů od Pixaru. Smutné je, že finální fotbalový zápas je fantasticky udělaný, má emoce, srdíčkou, adrenalin a skvělý fotbal (zpomalovačky), takže nezbývá než litovat, proč to nešlo v předchozích desítkách minut. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Vcelku koukatelný animák, který ovšem animovaným filmům z dílen Pixaru a Disneyho nesahá ani po kotníky. Je vidět, že i přes menší rozpočet si tvůrci dali pořádně záležet, animace je slušná s několika neotřelými nápady. Kouká se na to pěkně, ale hlavním problémem je scénář. Příběh je i přes svou originalitu dost stupidní a hlavně v prostřední části velmi nudí. A tak ruku v ruce s přehnanou stopáží a podivným hudebním doprovodem nepodá příliš dobrý zážitek a po pár hodinách už ani nevíte na co jste to vlastně koukali. 5/10 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to tou fotbalovou tematikou, anebo prostě jen tím, jak se to snaží být za každou cenu líbivé, ale nakonec mě to bavilo, i když mě první hodina nedokázala moc dostat. Jasně, je to všechno moc předvídatelné, klišovité, ale i tak ten příběh o lásce a o síle ducha funguje. Naivní, hloupé, ale jednou za čas mi to asi stačí. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

V jednoduchém příběhu s obvyklým přídělem morální výuky o důležitosti přátelství, soudržnosti, bla bla, je jediná věc která se vymyká. A to jsou ti malí fotbalisti. Úžasně podaná mentalita hráčů, vtípky, narážky, všechny stereotypy, to je vtipně zpracováno a navíc ve velice slušné animaci. Zbytek už tak výjimečný není, a občas je to i nudné. Ovšem finální zápas to opět zvedá, a nezbývá než konstatovat, že tohle se může natočit jen v Jižní Americe, kde je fotbal náboženstvím. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Včera po dokoukání jsem si ještě říkal, že mi to je i přes hromadu mínusů vlastně docela sympatické, ale čím déle se mi to rozkládá v hlavě, tím více mě štve ten neskutečně odfláknutý scénář. Oni přijdou s tak zajímavým a originální nápadem (aspoň teda já jsem ještě nenarazil na film o hráči stolního fotbálku, kór animovaný), ale zasadí to absolutně klišé zápletky a ze všech postav udělají jen prázdné šablony, až to celé dopadne tak, že oživlé figurky ze stolního fotbalu, které měli hlavním postavám jen sekundovat a starat se u humor, se rázem stávají mnohem zajímavějšími, protože je sledujeme většinu času a hlavní postavy jsou tak nezajímavé, že jsou vám vlastně úplně fuk. Takže nefungují postavy, nefungují vztahy mezi nimi, nefunguje zápletka, nefunguje moc ani humor a vše, co se tu stane, se řídí úplně nahodilou logikou. Jsem k tomu shovívavější, je to přece jenom pohádka, ale jedna věc je, když pár lidí z malého městečka (málem) porazí nejsilnější filmový klub na světě a druhá je, když Ace unese Lauru a ukazuje jí, jak experimentuje na zvířatech a sportovním náčiní a snaží se vytvořit dokonalé hybridy (!!), což nejenom že přijde zničehonic, ale hlavně z toho ten sci-fi prvek do pár minut zmizí a pak už se k němu film vůbec nevrací. A nějak takhle se tu dávkují veškeré zvraty. Sem tam kreativně, ale naprosto neuspořádaně, takže bych z toho i jako děcko měl spíš bordel v hlavě a spíš se jen těšil na to, až se zase objeví oživlé figurky, protože to (a asi ještě ten finální zápas) by bylo nejspíš jediné, co by mě na tom v tomhle věku zaujalo. Promarněný potenciál. Lepší 2* ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se zatím o nejdražší argentinský film všech dob - stál 21 milionů dolarů. (ČSFD)
  • Jedná se o první animovaný film argentinského režiséra Juana Josého Campanelly. (Plechpetr)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

4. ročník Festivalu argentinského filmu

4. ročník Festivalu argentinského filmu

16.10.2015

Palác Lucerna v Praze ve spolupráci s Velvyslanectvím Argentinské republiky představují 4. ročník festivalu CINE ARGENTINO - Festivalu argentinského filmu, který proběhne ve dnech 15. – 20.10.2015.… (více)

Reklama

Reklama