Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavé kriminální drama o souboji tvrdého policisty s rafinovanou a brutální mstitelkou. Nemilosrdná detektivka režiséra Roberta Sedláčka v hlavní roli s Jiřím Langmajerem. Sériové vraždy vyšetřuje detektiv, který se sám stane podezřelým. Je postaven mimo službu a pátrá na vlastní pěst. Za tiché pomoci kolegy se dostane na stopu skutečného pachatele. Klasická detektivka, která akcentuje víc lidské osudy jednotlivých aktérů, nežli samotný proces vyšetřování. Hlavního hrdinu nejvíc charakterizuje dilema, které v něm proti sobě staví kolegiálnost a povinnost. Jeho soukromý příběh také není čítankový, řeší v něm zájem o střídavou péči o dceru z rozvedeného manželství a nový vztah s novou ženou. Práce na tomto televizním filmu znovu svedla dohromady scenáristu a spisovatele Zdeňka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. Zapletalův svět jako lehce bizarní řetěz situací dobře ožívá v Sedláčkově ironickém režijním vidění. Připomínáme, že v roce 2011 byl za této autorské a režijní spolupráce (rovněž tak i v produkci Televizního studia Ostrava) natočen film Sráči s Jiřím Bartoškou a Jaroslavem Pleslem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (168)

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

To bylo asi velmi trapné. Jedna absurdní situace za druhou. Dialogy byly totálně vykonstruované, absolutně prkenné, možná rádobydrsné. Měly asi budit dojem napětí, vážnosti a důležitosti, ale tohle? Kam se poděla přirozenost? Kdyby jim dali scenář do ruky,ať ho čtou, asi by to dopadlo lépe. Celkově to mělo asi dobrý potenciál ,herecký i dějový.Bohužel to někdo absurdně zazdil. O závěru samotném tu raději pomlčím, to už bylo, obrazně i doslova, vysvobození z nevýchodné situace. Proboha, jak se někdo soudný pod to mohl podepsat. No, bylo to lepší než pořad "Volejte věštce!" ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Chvilku mi trvalo, než jsem pochopil, že jde o parodii na severské detektivky v ostravském hávu. Ale od chvíle, kdy policajt spadne kvůli chlastu na začátku ze schodů, se dá ona parodičnost vysledovat (ten úvodní dialog se mohl jen snažit být vtipný), a pak už si znalý divák jen odškrtává položky "severského" seznamu. Rozvedený polda, chlast, rozervanost, podivně zkroucené oběti v podivných polohách, aby to bylo "drsné"... ()

Reklama

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Film s rozváčným a nezajímavým dějem. Pokud toto filmové dílo něčím vyniká, tak extrémně mizerným ozvučením. Perfektně to vystihl jeden uživatel: „Drsnou a surovou atmosféru této detektivky mají zřejmě navozovat repliky všech zúčastněných, které jsou zcela bez intonace. Do dokonalosti to dovedl Langmajer, který hraje hrozně špatně, huhňá, neumí položit otázku, aby zněla jako otázka, tváří se zasmušile a prostě nedokáže utáhnout svou hlavní roli. Zvuk jak je už zvykem u současné české televizní tvorby stojí za starou bačkoru a já se musel hodně snažit, abych hercům rozuměl.“ (Godhaj) Langmajer příšerně drmolí, polyká vokály a skoro mu není rozumět. Mohli ho aspoň předabovat, když neumí mluvit. Občas se na stránkách Seznam objeví záznam autentické komunikace skutečných policistů při nějakém zásahu. A ejhle, oni mluví normálně srozumitelně! Horší hlasový projev, než zde předvedl Langmajer, se dá slyšet už jen u některých jůtůberů. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Po půlhodině jsem se začala v křesle u TV vrtět a nevěděla proč - že by proto, že mluví všichni nějak stejně jednotvárně, že napřed dlouze hledí a pak řeknou holou větu, že se všechno hrozně vleče....? A než jsem na to přišla, usnula jsem - ani nevím, jestli to byla škoda - mám pocit, že o to, kdo je vrah(yně) šlo až kdovíkolikáté řadě... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám takový divný dojem, že kdyby se vraždy vyšetřovaly podobným způsobem, tak bych se patrně začal živit jako nájemný vrah. Jednak je to slušně placené a hlavně bych měl jistotu, že mě sehraná dvojice vyšetřovatelů Pitomý a Opilý neodhalí, ani když s nimi budu hrát každý pátek mariáš. Je to zkrátka celé takové pitomé, vražedkyně je snadno odhalitelná již z prvního záběru a já od té chvíle doufal, že mě tvůrci jen tahají za fusekli a pak se vytasí s překvapivou pointou. Nevytasili a tím svůj pokus o světový thriller naprosto pohřbili. Tedy pokud to celé bylo míněno vážně. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Po snímke Sráči (2011) je film už druhou spoluprácou scenáristu Zdenka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. (ludovit14)
  • Detektiv (Jiří Langmajer) byl postaven mimo službu a odevzdal pistoli a odznak, přesto se později objevuje s pistolí. (sator)

Reklama

Reklama