Reklama

Reklama

Batesův motel - Série 1

(série)
Drama / Mysteriózní / Horor / Thriller
USA, 2013, 7 h 10 min (Minutáž: 42–44 min)

Epizody(10)

Recenze (15)

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Říkal jsem si, jak bude film vypadat v seriálovém provedení, jestli tvůrci budou schopni vybudovat dostatečně pevné zázemí pro tak kultovní děj na pět sérií a přitom to zbytečně nevláčet a neprznit, ale musím po první sérii usoudit, že se není čeho obávat a že Batesův motel je opravdu vzat za správný, a také možná i nejlepší konec. Postavy jsou více než uvěřitelné, výborně charakterově vykresleny (těším se, jak se budou vyvíjet dál), ale hlavně sympatické - především Norma a Norman, kteří spolu tvoří báječně zvrhlé duo. Krom postav cením i děj, který přesně ví, jak sázet v stopáži nečekané či zvratové obraty. Co se mi také zamlouvá, je širší záběr seriálu, kde se nám dostane pod drobnohled i samotné zkorumpované městečko nedaleko motelu. Tím se vytváří plno zajímavých situací, o nichž v seriálu není nouze, a přidávají nové postavy, které mají co říct. Musím si pochválit i krásně zvolenou stopáž 40 minut, kdy je to přesně tak akorát (žádná přestřelená hodina jak u jiných) a nehrozí nebezpečí v podobě kdejaké zívačky. Za mě se jedná o perfektní mysteriózní thriller/drama seriál s prvky hororu, u něhož se velice těším na jeho další série. Vyhodnocení: Normane, víš, co máš dělat P.S. Pravděpodobně zvýším v blízké budoucnosti hodnocení na 5 ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná první série. Do děje jsem byl vtažen takřka okamžitě a udržení zájmu i pozornosti přetrvalo až do samotného konce. Co říci o Bates Motelu... jedná se o seriál do určité míry realistický, extrémně napínavý a také vcelku úchylný. Přitom není nijak extrémní. Spíše neustále překvapuje. Takřka každá epizoda obsahuje plot twist, který láká k epizodě následující. Mysteriózní atmosféru do dění přinášejí především postavy. O nich lze říci, že jsou naprosto dokonale napsané. Norma je hysterka konající nelogické činy; Norman psychouš s oidipovským komplexem jako Himálaje; Dylan, ačkoli se nejmenuje Norman, je možná nejnormálnější, byť má ze všech postav snad nejlepší vývoj; Emma se svojí cystickou fibrózou je snad nejikoničtější postavou seriálu; dále zde máme slizkého záporáka; nadrženou učitelku; fotříka, co vycpává mrtvá zvířata; dva poldy - jednoho zkorumpovaného, druhého mrazivě nekompromisního atd. atd. Je jisté, že stačí malá jiskra, aby mezi těmito charaktery zavládlo inferno! Většina postav má temnou minulost a ne zcela předvídatelné chování, což výrazně podporuje výše zmíněné napětí. Zajímavý byl i finální díl. Sice se zdál být na první pohled poněkud odbytý, ale poslední scéna všechno opravila a velmi navnadila na další sérii! ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kultovní Psycho jsem nikdy neviděl (je v plánu jej co nejdříve doplnit), na tenhle seroš jsme ale na nové službě narazili tak trochu náhodou, byť jsem o jeho existenci dlouhá léta samozřejmě věděl. A i když jsme vůbec netušili, co od Batesova motelu čekat, celkem rychle jsme si navykli na zdejší rozmanité postavy a zasazení do místa, v němž se budou konstantně dít samé divné věci. A se signálem toho, že se s každou sérií zvyšují čísla, téhle věci teď obětujeme pár týdnů. [viděno na SkyShowtime] ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál vypadá jako hodně dobrý nápad. Bates Motel jakožto prequel nám ukazuje jak to vypadalo před Hitchcockovým Psychem. Každej díl má něco k nabídnutí. Je tam akce a příběh, který na rozdíl od jiných seriálů dává smysl. A to je na tom asi to nejsuprovější. 1. série ukazuje super začátek, ale je nutno říct, že to není nic z čeho bych si sedl na prdel. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mě dokáže překvapit málokterý seriál. První sérii Bates Motel se to ale podařilo. Hned od začátku nabírá rychlé, ale vyvážené tempo. Občas je to přehnané, občas toho postavy v relativně krátkém časovém horizontu zažívají strašně moc, všichni tam jsou nějakým způsobem jebnutí, ale většinou tak akorát, aby to nelezlo na nervy. Naopak, je to fakt zábava sledovat, neb prakticky celé obsazení předvádí naprosto královské herecké výkony, očima hrající Vera Farmiga zejména. A Olivia Cooke je cute. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (1)

  • Ve 29. minutě tančí na plese Norman (Freddie Highmore) s Emmou (Olivia Cooke) ploužák na skladbu „Lady in Red“ od britsko-irského zpěváka Chrise de Burgha, která vyšla v roce 1986 jako druhý singl z alba „Into the Light“. (Trajektt)

Reklama

Reklama