Reklama

Reklama

Batesův motel

(seriál)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Horor / Thriller
USA, (2013–2017), 36 h 1 min (Minutáž: 39–47 min)

Hudba:

Chris Bacon

Hrají:

Freddie Highmore, Vera Farmiga, Max Thieriot, Olivia Cooke, Nestor Carbonell, Nicola Peltz, Mike Vogel, Kenny Johnson, Keegan Connor Tracy, Ian Tracey (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(50)

Krev je hustší než voda aneb Jak to bylo před Hitchcockem. Hitchcockův klasický horor Psycho (1960), natočený podle románu Roberta Blocha, patří do pomyslného zlatého fondu světové kinematografie a od doby svého vzniku vybízí k různým pokračováním, přepracováním i bezostyšným napodobeninám. A tak máme Psycho II (1983), Psycho III (1986), Psycho IV: Začátek (TV-1990) a také remake režiséra Guse Van Santa (1998), pyšnící se tím, že sleduje mistrův originál záběr po záběru (není to do důsledku pravda).
Seriál Batesův motel „vychází z postav Blochova románu Psycho a ze způsobu, jak byly zobrazeny v Hitchcockově stejnojmenném filmu". Jeho tvůrci Carlton Cuse, Kerry Ehrin a Anthony Cipriano zvolili v poslední době oblíbený přístup tzv. prequelu, tedy rekonstrukci předcházejících osudů hlavních protagonistů. Děj ovšem přenesli do současnosti a také změnili jeho místo. Příběh se neodehrává ve smyšleném kalifornském Fairvale, nýbrž ve fiktivním oregonském pobřežním městečku White Pine Bay. Tam přijíždějí čerstvě ovdovělá Norma Batesová (Vera Farmigaová) s šestnáctiletým synem Normanem (Freddie Highmore) a zabydlují se v motelu, který Norma koupila z manželovy pojistky a kde chtějí oba začít nový život.
Norman se seznamuje se spolužačkami Bradley (Nicola Peltzová) a Emmou (Olivia Cookeová) a Norma zase poznává především místní představitele zákona, šerifa Romera (Nestor Carbonell) a jeho zástupce Zacka (Mike Vogel). Norman působí navenek normálním dojmem, ale je z něho cítit všudypřítomné napětí a jeho vztah k matce je přinejmenším zvláštní. Do děje první řady významně zasáhnou bývalý majitel motelu a také Normanův starší sourozenec Dylan (Max Thieriot), který se k nim nastěhuje. Poklidné městečko, kde se zdánlivě nic neděje, skrývá některá nepěkná tajemství, jež fungování Batesova motelu přímo ovlivní. (Česká televize)

(více)

Diskuze

RedAK

RedAK (hodnocení, recenze)

Sylviiii

Tohle bylo jejich pojetí Psycha, že se nebude respektovat původní film, bylo jasné už nejméně o dvě řady dopředu. 

na příspěvěk reagoval Sylviiii

Sylviiii

Sylviiii (hodnocení, recenze)

DramaQueen

Ano to jsem pochopila, ze tam nebyli ve skutecnosti :D. Ale jak mohl umrit nekdo o kom v dospelosti natocili filmy? Nedava to smysl. Takze si tvurci rekli, ze se vykaslou na vsechny ty filmy?

na příspěvěk reagoval Petaxis, RedAK

Uživatel Sylviiii smazal svůj příspěvek.

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

Spoiler  : Poslední díl je melancholický než dramatický. Což se každému líbit nebude. Samozřejmě ten konec mohli udělat drsnější . Já bych to udělala tak, že to postřelení by přežil a byl ve věžení a tam by se oběsil a odešel tak za svou matkou. Byl by to lepší konec.

RedAK

RedAK (hodnocení, recenze)

Finále slabý stejně jako celá pátá série. Tu osobnost Normy/Normana v jedné osobě tvůrci zpracovali na úplný hovno. Všechny záběry dělali zbytečně s herečkou Normy a vůbec neukázali, jak ty situace probíhají ve skutečnosti. To mě sralo. Poslední epizoda nepokurvená, ale ani nepřekvapivá. Promiň, Fredy, na těch pět nejdeme. Rest in RIP. 

Sagara

Sagara (hodnocení, recenze)

Tak zbohom Bates Motel. Finale bolo dokonale. Polovicu som preplakal. "Don't ruin it Dylan" je hlaska pri ktorej ma to uplne zlomilo.

Petaxis

Petaxis (hodnocení, recenze)

Asi dobrý, konec mě nenasral, což se mi u seriálů stává často.

erased

erased (hodnocení, recenze)

K příležitosti odvysílání poslední série by to chtělo odemknout i hodnocení čtvrté. 

 

U mě letos po loňském nadšení docela rozporuplné pocity, často už mi ten vyumělkovaný příběh připadal víc jako fanfikce než jako na vlastních nohách stojící prequel.

Dzusifruit

Dzusifruit (hodnocení, recenze)

Nádhera, nádhera, tento seriál je dokonalosť sama, už teraz závidím všetkým, ktorí ho nevideli, pretože už nikdy to nebude ten pocit, ktorý som mal, keď som ho práve pred polhodinou dokončil... Tešte sa, radujte sa, množte sa prosím...

mahler

mahler (hodnocení, recenze)

Tak takovýhle konec jsem nečekal ... škoda že už je úplný konec :-(

Majo20

Majo20 (hodnocení, recenze)

Klobud dole pred hereckým výkonom Frieddieho. Má pred sebou velku buducnosť.

Uživatel peiton smazal svůj příspěvek.

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

Sagara

jako totální konec tak to mě pěkně s.re ::( Takovej výbornej seriál,  a nechce se mi věřit že bude poslední  díl. Mě přijde že je to teprve v polovině série. Rozhodně by to mělo ještě co nabídnout. Což se u málokterých seriálů dá říct.

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

10 díl je poslední, to mi ani nepříjde. Bude další série nevíte ? Takovej seriál se nevidí, aby byl stále zajímavý i páté sérii. 

peiton

peiton (hodnocení, recenze)

Mimo83

SPOILER!!!!!

Hej možno máš pravdu,už som na šiestej,a stale nič a stale si myslím,že riešiť akúsi náušnicu a hľadať jej nezvestnú majiteľku,teraz ked to neni aktuálne mi príde zbytočné.Nuž,ale uvidíme čo prinesú posledné časti a samotné finále,apropo tú časť s Marion (Rihanna) poňali tvorcovia po svojom.Som si myslela,že skončí krvavá v sprche :-))

Mimo83

Mimo83 (hodnocení, recenze)

peiton

Nie, Dylanova linka nie je zbytočná a možno mi dáš za pravdu, keď prejdeš nasledujúcimi epizódami.

na příspěvěk reagoval peiton

peiton

peiton (hodnocení, recenze)

Už hned 1.diel 5.série je dosť hustý na rozbeh a čo bude dalej....idem to zistiť... :-) Á možno je to len môj subjektívny pohľad na vec,ale príde mi Dylan a jeho rodinka s jeho ,,problémami" tak trocha zbytočnou to tam riešiť,ked sú na pretrase oveľa podstatnejšie a zaujímavejšie veci...Ak by sa s nimi čokoľvek stalo,asi mi to je fuk,ale ako vravím len môj osobný názor...

na příspěvěk reagoval Mimo83

Tryskomyš

Tryskomyš (hodnocení, recenze)

ColorkaX

Mě to právě nevadí. Zrovna jsem si říkala že je ten dabing dobrej. Já jsem se teda úplně zamilovala do Very a je fakt, že ten její hlas se mi strašně líbí. Takže pro mě dobrý. Viděla jsem předtím některý díly s titulkama, ale nějak zvlášť mě to nezaujalo.

hábič

hábič (hodnocení, recenze)

Taky Vás tak irituje vysílací čas 4. série na ČT2? :-( By mě zajímalo kolik lidí se na to o půl druhé ráno dívá? Ještě že už dnes existuje funkce zpětného zhlédnutí a internet. :-D

na příspěvěk reagoval TammiLargo

Sagara

Sagara (hodnocení, recenze)

ColorkaX

Ja ked som pocul "Maaaati" tak som mal chut poslat tomu co spachal ten dabing poukaz na pobyt v Bates motel :D

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

Tryskomyš

V televizi to stojí za starou belu. Ten dabing, to je jak fejková značka . Snaží se herce napodobit , ale není to vůbec ono. Je vidět , že je to amatérské a nevychází to z těch herců samých a bohužel je to dost vidět.. Tím pádem ten dabing seriál schazuje dolů. U tohoto seriálu jsou velice důležité herecké výkony a ten herec co hraje Normena umí hrát výborně a ten dabing se tomu nepodobá ani z daleka akorát se o to snaží, což nestačí. Lépe by udělali kdyby to na čt dali s titulky. Já když si to pustím v televizi a pak následně s titulkama tak rozdíl je opravdu velký . Aspoň já ho tam vidím.

Těším se na 5.sérii.

na příspěvěk reagoval RedAK, Sagara, Tryskomyš

Sagara

Sagara (hodnocení, recenze)

No len ide o to, ze mna nikdy tento serial nebral ako prequel k psychu a nejaky horor/thriller. Mna bavil ako drama zeny, ktora tuzi byt stastna a do toho sa stara a vysinuteho syna. Premna toto nikdy nebolo o Normanovi, ale o Norme. Preto som zvedavy ako budem brat dalsiu seriu.

peiton

peiton (hodnocení, recenze)

Sagara

Neboj sa a teš sa!Budeš milo prekvapený,doteraz toto celé bolo len taká malá predohra,navyše živá Norma už nemala čo ponuknuť,začali tam cpať lásku a vzťahy a takéto veci v tomto žánry treba rýchle stopnúť.A tak sa aj stalo..Som rada..Nastupuje vrcholný klinec programu.....

Sagara

Sagara (hodnocení, recenze)

peiton

Ja som skepticky. Bez Normy z masa a kosti to proste nemoze byt lepsie, ale rad sa necham prekvapit.

na příspěvěk reagoval peiton

Související novinky

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama