Reklama

Reklama

Sněhová královna

  • Rusko Sněžnaja koroleva (více)
Trailer 2

Animovaný příběh natočený na motivy světoznámé pohádky od Hanse Christiana Andrsena. Sněhová královna uvalí na zemi kletbu a všude zavládne nekonečná zima. Neutichající polární vítr ochladí lidská srdce a z nich se vytratí všechna radost. Děvčátko Gerda spolu s fretkou Lutou a skřítkem Ormem se vydají na dlouhou cestu do paláce Sněhové královny, aby zachránili jejího bratříčka Kaye a navždy vysvobodili zemi z věčného sněhu a mrazu. (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (46)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mně se upravený příběh Kaye a Gerdy, kdy z kamarádů byli uděláni sourozenci, do děje byl dodán lasicovitý troll a skutečná lasička, k inspiraci se sáhlo do Adély před večeří, Pána prstenů, Jany Eyrové, Jamese Bonda v tajné službě jejího Veličenstva (ve všech případech mluvím o filmech, ne o osobách), v souhrnu líbil. Jako nejlepší z inovativních nápadů pro mě bylo vysvětlení, kde se vzala Sněhová královna a proč to byla taková zlá mrcha. Protože tento včleněný příběh obsahoval mou utkvělou představu, že čiré zlo pro zlo prakticky neexistuje, není-li přítomna duševní choroba, připadala mi ta myšlenka samozřejmě velmi nápaditá. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Nuž neviem, toto vo mne vyvolalo akurát tak rozpaky. Nikdy som nedokázala oceniť svojvoľné zaobchádzanie s predlohou, pokiaľ toto zaobchádzanie nemalo predlohu vylepšiť. Zásahy do deja a charakteru postáv mi v tomto prípade pripadali nelogické a neopodstatnené. Navyše mi zostava postáv pripadala ako okopírovaná z disneyoviek: roztomilý zvierací kamarát, ešte roztomilejší zloduch, ktorý sa premení na záchrancu.. skrátka žiaden skutočný prínos, všetko tu už bolo. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Příběh Sněhové královny asi všichni známe a teď tady máme animovanou pohádku z ruské dílny. Animace je dosti povedená, tam se nedá nic vytknout. Příběhově je to také celkem dobré, řekl bych, že pro děti naprosto ideální. Gerda je sympatická dívka. Rozhodoval jsem se mezi 3 a 4 hvězdami, ale dávám jenom tři, protože ten příběh přeci jen mohl být propracovanější, čímž by se ale také prodloužila stopáž. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Postavami, příběhem a atmosférou se mi to líbilo o něco víc než Disney a jeho Ledové Království, které jsem viděl nedávno a to tady ani nezpívaly. Jistě co se animace týká, tak na již zmiňovaného Disneyho to rozhodně nemá, ale i tak byla animace vcelku povedená. Navíc hlavní hrdinka Gerda byla velice sympatická a roztomilá a skřítek (snow troll) Orm byl naprosto super. Zkrátka příjemná pohádka. 6,2/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jeden animovaný ruský snímok s názvom "Snehová královná" som už videl. Natočil ho v roku 1957 režisér Lev Konstantinovič Atamanov. Po viac ako siedmych rokoch sa mi dostal do rúk rovnomenný animovaný ruský film. "Snehová kráľovná" z roku 2012. Oba tieto snímky sú filmovou adaptáciou literárnej predlohy známeho dánskeho rozpravkára Hansa Christiana Andersena. S verziou z roku 1957 som bol veľmi spokojný, takže som jej dal štyri hviezdičky. Novšie spracovanie z roku 2012 ma už tak moc nebavilo, ale tri hviezdičky si zaslúži. *** ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama