Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to doba vrcholného středověku v Německu, města jsou nakažena morem a sváry mezi válčící šlechtou.  V této době se narodilo mrtvé dítě - bastard Isenhrat, ale záhadný černý rytíř dítě oživí a zrodila se legenda o „ nemrtvém dítěti".  Mladý Isenhart vyrůstá v rodině kováře na zámku Laurin, kde získal základní vzdělání a jeho přítelem byl zámecký syn Conrad. Tajně se zamiloval do jeho sestry Anny, protože on je chudý a ona dcera šlechtice. Když je Anna chladnokrevně zavražděna, byl zadržen cestující obchodník a za trest  byl pohřben za živa. Jenže je nalezena další mrtvá s vyříznutým srdcem. Když se ale stane třetí vražda, úplně stejná jako ty předchozí, Isenhart a Conrad si uvědomují, že byl odsouzen nevinný člověk a že musí šílence dopadnout dřív, než znovu zaútočí... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (15)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Středověká detektivka pro náctileté u které se starší a ti co spali v knihovně, budou pochechtávat. No uznejte, krátce po roce 1200 mohl těžko někdo prohlásit, že je s někým ,,na kordy,, když kord bude běhat ještě 200 let po houbách než ho vynaleznou. Vážně nechápu čemu v Toledu šéfovali hodní Arabové, když bylo už 130 let pod vládou Kastilských králů. Co tam dělali Turci , kteří v té době neovládali ani Turecko mi také není známo. Střelba kuší v souboji a plno dalších laskomin na Vás čeká.. Nicméně dívky si si vychutnají romantickou lásku dvou hezounů a chlapci nahé dívčí stehno s půlkou půlky. Tak směle do toho. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Strašná blbost. Dvanácté století mám rád a těšil jsem se na něco z té doby, tohle byl ale krok zcela mimo... Tvůrci si asi mysleli, že když obsadí několik vlasatých vyvoněnců do hardů z kůží, dají pár kočičkám hezké šatečky a vše pořádně začadí množstvím dýmovnic, přičemž na kameru nasadí šedivý filtr, že to bude ten správnej medieval... No nebyl. Sice se sem tam podíváme při sledování neskutečně nudného děje i na nějaký ten hrad, ale filmařům jaksi uniklo, že dnešní zříceniny zarostlé křovím, byly tehdá ve středověku udržované stavby s důmyslným systémem hradeb a příkopů. Těžko by tedy mohli hrdinové navštívit něčí hrad a tam hopkat po zvětralém zdivu mezi šípky a akáty... Celá detektivní zápletka je opravdu debilní a snaží se napnout diváka, kdo že to vraždí mladé panny a vytrhává jim srdce. Spoiler- Řeknu vám upřímně, že raději bych byl za nějakého toho vlkodlaka, než za šíleného vědce! (jééé já to vykecal!!!). A aby toho nebylo málo film má vražednou stopáž. Ta se šíleným dabingem TV Barrandov i mně pomalu ale jistě nutila hledat cokoliv ostrého abych si mohl vyříznout srdce... * ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Z celkového hľadiska pre mňa spíš príjemné prekvapenie. „Krimi“ a honba za sériovým vrahom a to celé v stredovekom Nemecku. Je na tom silne vidieť limitujúce faktory „TV filmu“, avšak aj tak sa jedná o pomerne vydarený snímok, najmä vo svojom žánru. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Taková rádoby středověká detektivka, kde se dvojice hezounů navlečená do jakoby dobových oblečků snaží vypátrat, kdo zabíjí panny a kuchá jim srdce. To, že je hlavní hrdina "nemrtvý", je tady naprosto zbytečný fakt a jeho rytířskost je taky pochybná. Co se filmu nedá upřít, je sem tam celkem slušná dobová atmosféra, která částečně dává zapomenout na mizernou výpravu a příšernou choreografii bitek, dá-li se to mávání meči bitkami vůbec nazvat. Herecky žádná hitparáda, ale ani žádná příšernost a samostatnou kapitolou je jako vždy český dabing. Zejména děvče hlavního hrdiny stojí za to. To už bych jí líp namluvil já. Celkově vesměs nudný podprůměr. 20% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Škoda toho veľmi ošumelého, televízneho dojmu. Keby bolo viac peňazí a tiež sa prehĺbila dráma okolo jednotlivých postáv, pridalo sa trocha viac romantiky a zatlačilo sa na emocionálnu zložku, tak to mohla byť skvelá romanticko-dobrodružná kriminálka s historickým pozadím (vrcholný stredovek - obdobie, ktoré mám veľmi rád). Nosná kostra príbehu spolu s rozuzlením neboli vôbec zlé. Takto len priemer. 60/100 ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama